מהו סדר הקריאה?

Guy24Gold

New member
מהו סדר הקריאה?

מישהו יכול להגיד לי מה סדר הקריאה, ומה זה הדבר האדום ההוא למעלה? סתם, יש לי כמה שאלות: איך מבתאים את השם "קרסיניה לבית טאדיגשדלחי"? (או איך שלא קוראים לבית שלה) וסולאס זה מרגוע באנגלית? ונכון עמנואל לוטם הוא המתרגם הכי דפוק עלי אדמות? עָלָפים' גמדאים וגמדאי מחילות? מזה התרגום הזה. וגם למה לכתוב איסטר עם סין ועיין? עישתר?

עמנואל לוטום הוא מתרגם טוב

רק קצת מחזיק יותר מדי מעצמו... סולאס זה אכן מרגוע. ההסבר שלו לכך שהוא תרגם לעלפים וגמדאים הוא בגלל שטולקין החל לכתוב ELVES ו-DWARVES במקום ELFS ו-DFARFS, ולכן חשב שגם בעברית צריך להיות הבדל(כאן מגיע הקטע של מחזיק מעצמו...) ולכן תרגם כך במקום בצורה הרגילה את שר הטבעות. עכשיו ברומח הסופרים כתבו גם כך, אז לכך גם בו הוא תרגם כך. למה הוא כתב עישתר ולא איסטר? אין לי מושג. וזה קריסניה לבית טאריניוס אאל"א.

Guy24Gold

New member
איך מבטאים, לא איך אומרים.

יאני איך כותבים את זה באנגלית. יש מבין? ואני יודע מה התרוץ של עמנואל לוטם לגמדאים ולעלפים. אבל הוא לא טולקין-שלא יחשוב שלו מותר לשנות מילים. וחוץ מזה הוא דווקא מתרגם יחסית גרוע.

SaberTooth

New member
עמנואל לוטם הוא מתרגם נהדר...

אבל מי שתרגם את האגדות הוא לא עמנואל לוטם, אלא המתגמת חווה כפרי (גם לה יש כמה שגעונות, אבל היא בסדר בסך הכל). זה קריסניה לבית טראניוס, ואת השם כותבים באנגלית כך:
(Lady) Crysania Tarinius.​

Guy24Gold

New member
../images/Emo51.gif

איך מבטאים את השם שלה? crisania או craisania או איך? עמנואל לוטם הוא לא מתרגם נהדר ואני יודע שמישהו אחר תרגם את אגדות.

SaberTooth

New member
ה-נ' וה-ק' מנוקדות בשווא...

למקרה שהפונט של תפוז מקשה על הזיהוי...

אם תוכל בבקשה

להסביר לי את כל הקטע הזה של השרשור זה יהיה נחמד כי אני די חדשה בכל הקטע הזה של הפורומים....

יאאאא

עכשיו זה שתמונה של הווינדוס שלי.....אני רוצה שכולם פה ישמעו! שאני מת אני רוצה אותה מצויירת(ביד) על הקברר שלי טוב?? ושלידה יהיה רשום....."הוא ידע לשרשר"

בלין

New member
עמנואל לוטם

הוא מתרגם המד"ב הכי טוב בארץ. תקרא את התרגום שלו לחולית, יצירת אמנות. יותר טוב מהמקור. שלא לדבר על זה שהוא אחראי לקרוב לחמישית מהמדע הקריא בארץ. פנטזיה, הוא טוב. יש טובים יותר. עכשיו, "עלפים", אם יש לך תרגום טוב יותר, אתה מוזמן להמציא. חסרים בעברית תרגומים למילה הזאת. "אלפים" זה תיעתוק של השם, וזה בדרך כלל מה שעושים מתרגמים כשהם לא מוצאים פתרון אחר. יש ל"עלפים" סיבה, אני לא זוכר אותה. היא כתובה בסילמריליון. "גמדאים" זאת באמת לא הברקה. לטולקין היה ויכוח קשה עם האקדמיה הבריטית ללשון על צורת הריבוי של המילה dwarf. בדרך כלל, במילים שנגמרות ב f יש ריבוי של ves במקום fs. למשל במילה "thiff" כותבים "thives" במקום "thiffs". עכשיו, המילה "dwarf" היא יוצאת מהכלל. האקדמיה טענה שצריך לכתוב את זה כ"dwarfs", למרות שהיא מסתיימת בf. טולקין לא הסכים, ואמר שהריבוי של "dwarf" צריך להיות "dwarves". בכל מקרה, מסיבה לא ברורה לוטם החליט להעביר את כל התסבוכת הזאת לעברית, למרות שזה היה מיותר לחלוטין, וכך "גמדאים" בא לעולם. והוא השתמש בזה גם בכל שאר הספרים שלו.

למעלה