מהו חילול ה`.

מהו חילול ה`.

יעויין ברמב``ם בספר המצוות מצות לא תעשה ס``ג (אולי יואיל ידידינו ר` אץ להעלות את הנוסח המלא) מבואר שאדם שעושה מעשה שנחשב לעבירה בעיני ההמון, או מעשה שאינו ראוי לפי ערכו (של העושה), נכלל בלאו של חילול ה`. כעת יש לדון: כיצד יש לנהוג בסיטואציה בה המנהג המקובל עומד בסתירה לדרך התורה. לדוגמא; רב חשוב, נציג הדת היהודית, מוזמן לטקס בבית המלכה באנגליה. חלק מהטקס הוא לחיצת יד למלכה. האם חייב ללחוץ משום חלול ה`? או ההפך, לעמוד על מצות ה` שאסר מגע באישה (שיש בו חיבוק אפ` שלא בכוונת אישות), - זהו קידוש ה`...? ומה אם אדם נאלץ לעבור במקום שבו מקובל לקוד בפני איזשהו סמל נוצרי, ואם לא יעשה זאת ייחשב הדבר לפגיעה בתושבי המקום...? בקיצור, האם כל מה שנראה לשני כמוסרי הופך לחיוב לעשותו שאם לא כן יהיה חלול ה`? שטויות! מה שנדמה לו שזה מוסרי לא הופך למעשה מחייב עבורי. רק מעשה שבאמת יש בו סרך פחיתות במוסריות, עלול לגרום לחלול ה` אם יעשה אותו. אם יש בצעידה בשעת הצפירה סרך פחיתות מוסרית, אזי יש לעמוד בה. אך כיון שיש בזה רק סרך עבירה של השתתפות במנהגי הנוכרים, בודאי שאין פה חילול ה`, אדרבא, יש לחשוש שהעמידה מהווה חילול ה`.

ומה נקרא ``חוקות הגויים``?

האם עמידה בדקת דומיה כתובה באיזה ספר דתי כלשהו ככבוד למת?

איני מתיימר לפסוק הלכה.

די לי בזה שמבחינה השקפתית טהורה העמידה היא אקט פסול בכדי לקבוע שהצעידה אינה מעשה פחות ערך מבחינה מוסרית (והעמידה היא הפחותה). יש להוסיף שהבעיה אינה רק ``חוקות הגויים``, כל ההתייחסות החילונית לאבל פסולה. ההדגשה שלהם ל`גבורה` והתוקף שהם מייחסים ל``מצוה`` הזאת הם שהופכים את העמידה לבעייתית מבחינה השקפתית.

דיבר ואינו יודע מה דיבר

קישרת בין נושאים, אשר הדמיון ביניהם , נעשה בבורות.. א. יפה אמרת בנוגע ללחיצת יד אישה, ולקידה בפני סמל.. אך נסחפת בסוף, וכתבת דברים לא נכונים.. בזמנינו , ההמון הפשוט, הוא בגדר ``תינוקות שנישבו`` אשר חונכו על ערכים מסולפים.. . בדור זה, אשר צמאים כולם לתורת האמת, . הם אינם יודעים שהצפירה נוגדת ההלכה, וכשאתה עומד אינם מסתכלים עליך ככופר בתורת אלוקיו., להפך, כשתצעד תהפוך לכזה.. .. נמצא שחילול ה` הוא ענין רחב, שאפי` במקרה אחד, כשתעשה אותו במדינה אחת זה חילול ה` , ובמדינה אחרת, אותו מקרה יהיה קידוש ה`... צא ולמד, מענין אשת איש... שהכה``ג מוחק את השם המפורש!.. לכאורה, יבוא אדם פשוט ויוכיח את הכהן על ביזיון שם המפורש... אך, הכהן החכם, יודע גם יודע שלא רק שאין זה ביזיון ה` אלא קיום מצוותו... ואילו שלא במקום הנואפת, אם יהין אדם למחוק , או רק להשתמש בשם המפורש ,מיד יהפוך לכופר הנידון למוות(ראה ערך, יש``ו, ושבתאי צבי, שהגו השם באותיותיו) נמצא, שאותו מעשה במקום אחד הוא קידוש ה` , ובמקום אחר הוא ההפך.. ומי המכריע מתי כך ומתי כך?.. הת``ח שבכל דור.. ופוסקי דור זה פסקו, כי בסביבת חילונים, הצעידה בצפירה היא חילול ה`.

מה הוא חושב...

הוא, התינוק שנשבה, חושב שאני כופר בתורת אלוקי כפי דעתו המשובשת, ואני צריך ליישר קו עם דעה משובשת? ואם היה חושב שציצית שמציצה מעל מכנסי מהוה פגיעה בחיילי צה``ל הייתי צריך לכנוס ציציותי לתוך מכנסי משום חילול ה`??? היה לא תהיה! לגבי מחיקת שם המפורש, אם היה אי מי מוחק את השם לתכלית הנעלה של שלום בית, אך שלא במסגרת פרשת סוטה לפי גדרי התורה, היה מבזה שם ה`, ותהיה כוונתו אשר תהיה. אין בכח הכוונות הטובות או הדעות המסולפות של ההמון להפוך את העקוב למישור.

לא הרי צפירה כהרי ציצית.

בעוד בציצית, במקרה שהעלת, אם תסור למשמעת המחשבה הזו, הרי שתבטל מצוות ציצית.. ואילו בצפירה , אשר הדבר נחשב כערך מקודש להם, מה גם שאינו סותר חוקי תורה,.. הצעידה להכעיס ברחוב , לא רק שאינה מקדשת שם ה` , אלא מחללתו,. ואל נא ישכח מר צפנת, כי לתורה קדמה דרך ארץ, ... וכמאמר הבעש``ט :חושך לא מגרשים במקל,. היום בדורינו כשתבוא אל החילוני ותדברו על נושא הצפירה, הוא יטה אוזן, ואולי יסכים.. אך כשתיטוש את הביה``מד רק בכדי לצעוד בשעת צפירה ברחובות קריה, הדבר יגרום לשנאה... וזה שהנך מתחשב באחר , תוך אי וויתור על שום פרט בתורה, אין זה בכלל הפיכת העקוב למישור.. ובהקשר לאשת איש , לא השבת לענין, נראה שלא הבנת.. לכן איני רואה ענין בתגובה.. לילה טוב

‏....

מצוות ציצית לא בטלה אם מכניסים את הציציות לתוך המכנס. כל שאר הטיעונים של `קירוב רחוקים`, `זריעת שנאה` וסיפורי בעש``ט, לא רלוונטיים במקום בו שיתוף הפעולה מהווה הסכמה שבשתיקה והודאה בהשקפה מעוותת. לילה טוב גם לך.

ממש דו שיח חרשים.

או שאתה מגיב בלי לקרוא ... או שאתה קורא ולא מבין, ומגיב סתם.. אני שואל על כך, ואתה משיב על משהו שלא שאלתי. אז, שבוע טוב

מרתק!

תוך כדי רפרוף על השרשור כעת, עלה במחשבתי הפתגם ``דו שיח חרשים`` ומיד עלתה תגובתך... יפה, אני שותף מלא לתחושתך. שנה טובה ומבורכת.

חסר לך בהקשר

כיוון שעמידה בצפירה אינה עבירה! ונחשבת בעיני רבים לזכרון לנרצחים! בתנועתך לנגד עינם הנך פוגע ברגשותם! ומתעב בעיניהם את עצמך. הרי זה כת``ח שנמצא רבב על בגדו ומחלל את ה`, שמראה עצמך מחוסר ערך.

עמידה בצפירה

כפי שכבר כתבתי אני לא מתיימר לפסוק הלכה אבל ברור שזה מעשה שנוגד את ההשקפה הנכונה. ודי לי בזה. וכפי שכבר הסברתי, מוטב לי לאבד ערכי בעיני ההמון מלעשות שתי דקות מעשה שריחו הרע נודף מלפני המקום ב``ה. עצם קביעת היום זרה עד לזרא, הזכרת ה`גבורה` בהקשר ה`כוחי ועוצם די` זרה, הטקסים זרים, הכל זר ומנוגד לדרך ה`.

בוודאי..

עדיף ``לדעתך`` שיכפישו את הציבור החרדי, שיהיו רבים שימאסו במאמיני הקל ב``ה.. ואתה לא תעמוד 2 דקות!?

אם בהכפשות עסקינן

צא ותקן `מעוותים` אחרים שבזכותם החרדים מוכפשים ללא הרף. אולי נשלח את בחורינו לצבא עקב הכפשת ה``פרזיטים``? או נעצור את ה``כפיה החרדית`` של חוקי החיתון, בשר החזיר וחוק החמץ? אין לשיקול ה`הכפשה` ערך אם נרמסים ערכי האמונה והמסורת. ועדיפא מיניהו, שבכפיה החרדית אתה מוכפש עקב נסיונך לתקן את המדינה, לעומת ההכפשה בנידון דנן, שבה מתקיים ``ומרדכי לא יכרע ולא ישתחוה``...

שומשום28

New member
א

א.לעמוד זו אולי לא עבירה אבל זה מעשה שלא יעשה כמו הרבה דברים שאינך עושה והם אינם עבירה

מבחינה השקפתית איננו עומדים!

אך ברחוב, במקום הגלוי לעין זרה שלא תבין, אעמוד בצפירה כאיש גאה! כדי שלא אהיה מחלל שם שמים! שלא אמעיס את שומרי תורה ומצוות בעיני אלה שלא זכו לשמור.

כאמור,

חילול ה` קיים בדברים בהם יש שמץ של אמת. דברים שזרים חושבים למוסריים לא הופכים לחילול ה` רק בגלל מחשבות הזרים.

לייבל

New member
אין היתר לפגוע ברגשות בני אדם

עם כל הבוז הסחי והמיאוס שאני רוכש לממשלת ישראל על כל גרורתיה,כולל המפלגות המתקרות חרדיות, עמידת דום ברחובה של עיר, צריכה להעשות כדי לא לפגוע ברגשות של אנשים, את השואה אנחנו זוכרים בלי שום קשר לממשלת ישראל. פלפול ההבל שלך לא נכון, כי חוקת גוים זה גם להצביע לממשל, או לשלם מיסים וכד`. יש דברים מסוימים שהם לא בזכות פרטית כמו זה שגורים לפגיעה ברגשות הציבור על אף שהציבור טועה.

הצבעה לממשל...

זה לא טקס, זו פרקטיקה. רגשות הציבור שאתה מתאר נוצרו כתוצאה מהקביעה הממשלתית התחוקתית שקבעה שעמידה בזמן זה היא כבוד הנספים. איני מתעלם מכבוד הנספים אני מתעלם מהקביעה הממשלתית התחוקתית. שאלה. אדם שמחזיק שלט ענק עליו כתוב בזה הלשון: מחללי שבת = פרות הבשן!`` היית נזעק על פגיעה ברגשות ציבור ענק של מחללי שבת? או שכאשר הרגשות מעוצבים בטעות (או בכוונה . איני מחויב להתחשב בהם...

למעלה