מהו הגבול?

מהו הגבול?

שלום לכולם, אנו זוג נשוי שמכיר כבר 10 שנים ומתוכם נשואים 8 שנים. בתחילת שנות ה- 30. 3 ילדים מקסימים - תאומים בני 2 וחצי ותינוקת בת חודשיים וחצי. אני פונה לכולם בבקשת עצה / תפיסת חיים כי אני דיי אובדת עצות. כמו כולם גם אנו ידענו ויודעים עדיין עליות ומורדות בחיינו. אני כל הזמן מתלבטת עם עצמי איפה עובר הגבול של להיות נודניקית או בעצם איך יודעים לאזן בין הדרישות והציפיות מבין הזוג ובין לא להיתפס כאחת שמנדנדת. האם לצפות שבין הזוג יהיה מעורב בניהול ואחזקת הבית הוא מוגזם? אני חייבת לציין שבעלי הוא אב מצויין לילדיו ולא פה הקושי האישי שלי. ניסיתי לבקש בצורה עדינה, לא מתנשאת ובטח לא בתוקפנות ובדרישה את עזרתו בבית אך שום דבר לא מתקדם לקראת.....כאילו הציפייה שלו ממני היא לעשות הכל וזה ממש מכעיס אותי. אני תוהה האם באמת ישמקום למחשבותיי שכך לא צריכה להתנהל מערכת זוגית ובמקביל לעיתים אני אומרת אולי כך הם הגברים...... מה אתם מציעים לי לעשות? להמשיך בעצם עם כל הנטל והעול עליי או להעמיד אותו פעם אחת במקום ואיך....... תודה לכולם

I C E M A N 7

New member
בשביל להשיב על זה

אנחנו צריכים לדעת כמה דברים מהותיים: 1. כמה שעות עבודה ביום נותן בעלך וכמה את? 2. מהי ההכנסה הפנויה של המשפחה? (בשביל עוזרת צריך דינרוס) 3. מאיזו מנטליות הוא הגיע? (כלומר, איך זה מתנהל אצל הוריו)

seeyou

New member
מה שאת מציינת זה דבר "רגיל"../images/Emo8.gif

הציפייה שלו ממני היא לעשות הכל וזה ממש מכעיס אותי. זאת הטעות של רוב הנשים את יכולה לא לעשות דברים או לקחת עוזרת ואז הוא יבין שזה עולה לו יקר. הבית לא חייב להיות מצוחצח ומסודר כפי שאת רוצה חשוב לדעתי האווירה ביניכם.יותר. יעלה לכם יותר טיפול זוגי מאשר לקחת עוזרת יוסי

ציפיות זה לכריות

האם הוא לא מבצע מטלות בבית כי באופן עקרוני הוא לא חושב שזה מתפקידיו או שפשוט "ככה יוצא"? אם התשובה היא 2 (פשוט לא יוצא לו) אז התשובה היא קלה : צריך לתת לו משימות מאוד מאוד ספציפיות (ורצוי לא מורכבות מידי) לדוגמא : "לך תתלה כביסה" או "עכשיו תשים מדיח" ולא תלונות אמורפיות בנוסח "אני צריכה יותר עזרה בבית...". אפשר אפילו לשבת יחד ולערוך טבלאת חלוקת מטלות בית (כדי שהוא ירגיש שותף של ממש...
). אם התשובה היא 1 (הוא לא חושב שזה מתפקידיו) אז הבעיה כבר הרבה יותר מורכבת ועקרונית כי מדובר על השקפת עולם ואז האפשרויות שלך הן : לקבל אותו כמו שהוא (שובוניסט מסריח
), להאבק בהשקפת העולם הזאת (כנראה שהמאבק אבוד מראש), לקחת עוזרת (ולהגיש לו את החשבון כל חודש - שלפחות ידע כמה שעות נוספות הוא צריך לתת בעבודה כדי לפצות על חוסר היכולת שלו לבצע מטלות בבית)

גארוטה

New member
האם הציפייה שלו

ממך לעשות הכל זה פרשנות שלך או שהוא אמר זאת במפורש? נראה לי שכך את מפרשת את חוסר מעורבותו באחזקת הבית השוטפת ושזה לא באמת מה שהוא דורש ממך בפועל. אם את עובדת מחוץ לבית ובנוסף מטפלת לבד בילדים ובאחזקת הבית אז יש מקום לשבת, לשוחח ולתאם ציפיות ולעשות איזושהי חלוקת תפקידים, אם את בבית עם הילדים ובנוסף מטפלת בעיניינים השוטפים של הבית והוא אחראי לפרנסה וחוזר כל יום עייף מהעבודה, אפשר לחכות עם ה"להעמיד אותו במקום" עד ליום שתחזרי לעבודה ואז יהיה קל יותר לחלק ביניכם את העול.

שילה1

New member
לא צינת אם גם את עובדת,מחוץ לבית הכוונה.

עוזרת זה רעיון מצוין,וגם אפשר לקבוע יום מסוים,ולנקות יחד. ואכן-בית הוא בית,ולא בית מרקחת.העיקר שתהייה אוירה טובה בבית,והילדים יקבלו את תשומת הלב לה זקוקים. וכמובן-לעיתים חבל לבזבז אנרגיות על מריבות.אם נראה לך שלא תצליחי לשכנעו לעזור-עשי מה שאת יכולה,ושוב-עוזרת!

נומלה

New member
מה זה אב מצויין?

מכיוון שאת האשה החמישים ושלוש שכותבת שבן הזוג הוא אב מצויין אבל לא עוזר בבית. עולה אצלי השאלה מה זה אב מצויין? כי אם הוא מטפל בילדים ומעסיק אותם זה יכול לפנות לך זמן לנקיונות (אם אין כסף לעוזרת). ואם הוא לא עושה את זה, מה כלכך מצויין בו? ועוד שאלה: חלק האחיותי שוכחות שלקחת את האוטו לטיפול, לטפל בגינה, להוריד את הפח ולטפל בניירת ובחשבונות זה גם ממטלות הבית שבדרך כלל גברים כן נוטים לעשות. בכל מקרה אני בדעת הרוב: אשה שעובדת במשרה מלאה לא צריכה חצי משרה נוספת בנקיון. עוזרת עכשיו! אפילו אם זה פעם בשבועיים. זה לא נקי כמו שאת יכולה אולי, אבל זה מאפשר לך לעסוק בדברים שאת רוצה.

chenby

New member
../images/Emo45.gif

ותוספת - מה שבטוח זה ששניכם עובדים קשה. אני בטוחה שאת קורעת את התחת בבית (אם התינוק בן חודשיים וחצי את בטח עדיין בחופשת לידה) והוא קורע את עצמו בעבודה וסידורים מחוץ לבית. אני בטוחה שכשהוא נכנס סוף סוף הביתה, מתחשק לו לשבת שנייה ולהיות איתך, עם הילדים, ויכול להיות שלבדוק מה נקי או אם הכביסה תלויה - זה בכלל לא במודעות שלו באותו הרגע.. בטח לא כמו שזה אצלך במודעות (מה לעשות הם חושבים ופועלים אחרת) את מצפה ממנו לעשות משהו שבכלל הוא לא חושב אם צריך או לא לעשות אותו, והוא לא עושה ואת מתוסכלת - וזה מרחיק ביניכם. אז כן, רשימה של משימות, או להגיד לו מה עוד נשאר לעשות (בלי קשר ללקחת עוזרת) ובלי לצפות שהוא יחשוב כמוך איך הדברים צריכים להעשות.. כי המחשבות שלך על הדברים שהוא לא עושה וצריך לעשות (בעיניך) הם אלו שמביאים לך את הכעס עליו. לא העובדה שהדברים לא נעשים, אלא המחשבה שהוא צריך לעשות.. אני יכולה להגיד לך על עצמי - אני גרה אצל דודה שלי כרגע.. והמון פעמים אני שוכחת את הכביסה.. אני לא שוכחת את המדיח, ואת הכיור כי זה מול העיניים שלי, אבל את הכביסה אני שוכחת.. וכן, כמו בעלך, גם אני צריכה בגדים נקיים.. היא היתה חכמה (כנראה, השערה שלי) והיא לא עשתה כביסה כמה ימים, והייתי חייבת איזו חולצה וראיתי שלא רק שהיא לא תלויה היא עדיין מונחת בסל.. ואז שאלתי את דודה שלי איך עושים כביסה והיא הסבירה לי וכיבסתי.. ומכיוון שאני לא יכולה להשאר שוב בלי בגדים נקיים, הפעם אני זוכרת לבדוק אם יש כביסה תלויה או אם צריך לכבס.. לימדה אותי אחלה לקח.

אייבורי

New member
הסבר קל

זה שקול לפתיח, אני אוהבת את בעלי נורא אבל... הוא כל הזמן צועק ומקלל, עובד עד מאוחר, יוצא לשתות לשוכרה אבל אני אוהבת אותו מאד. לא צריך להתייחס לכל שקר שאדם מספר לעצמו.

I C E M A N 7

New member
ועוד תוספת קטנה ברשותך

עושים (או יותר נכון עושות) די הרבה רעש מ"אחזקת בית". עם כל הכבוד, אני מנהל את אחזקת הבית שלי בעצמי. אני יודע שלהפעיל מכונת כביסה זה עסק מסובך ותליית הכביסה זה בכלל סיפור מההפטרה (שלא לדבר על הכנסה למייבש). וכן, גם קיפול הבגדים אורך שעות. עכשיו ברור לי שעם ילדים העסק טיפה יותר קשה, אבל אולי פעם אחת ולתמיד תינתן התשובה לשאלה כמה שעות בשבוע זה אחזקת בית? כי נראה לי שכמו שגברים מנצלים את העבודה העמוסה שלהם על מנת לאחר הביתה (פלייסטיישן, פייסבוק ודרינקים עם החבר'ה במשרד במסווה של פגישות עסקיות), כך גם נשים מנצלות את העובדה שבשביל רוב הגברים "אחזקת בית" נראה כמו משהו מהגיהנום. כי אם "אחזקת בית" זה כזאת משימה, איך זה שעוזרת לוקחת כל כך מעט כסף?

נומלה

New member
אחזקת בית (הבית שלי)

6 שעות נקיון בשבוע (עוזרת) הכנסה והוצאת כלים מהמדיח -10 + 10 דקות הכנת ארוחת ערב ועריכת שולחן- חצי שעה כביסה -שעה (לא התפקיד שלי) קיפול - חצי שעה החלפת מצעים פעם בשבוע - שעה בישול לכל השבוע - שלוש שעות לא כולל מבצעים מיוחדים. ובבית שלי אין ילדים קטנים מאוד דבר שמקפיץ את זמן הכביסה והניקוי ומוסיף טיפול שוטף בילדים. ועוד שעות עוזרת. ולידיעתך עוזרת לא לוקחת מעט כסף.

I C E M A N 7

New member
תודה על הפירוט

אבל ברשותך: כביסה - שעה? חצי דקה הכנסת הבגדים, 10 שניות כיוון המכונה. מנוחה. 5 דקות תליית הבגדים. קיפול- חצי שעה? 10 דקות כולל הכנסה לארון. בדרך כלל נעשה בזמן צפייה בטלויזיה. ההכנסה לארון בזמן הפרסומות. החלפת מצעים - שעה? 5 דקות למיטה (וזה כולל את הפוך בחורף). ניקיון 6 שעות בשבוע? או שהסטנדרטים שלך בשמיים או שאת גרה באחוזה. בכל מקרה סחתיין על התשובה המהירה

נומלה

New member
הסטנדרטים שלי ממש לא בשמים

ואני יכולה להסביר הכל אבל נראה לי שאתה שייך לבעלים ששואלים את אשתם מה היא עשתה כל היום. כביסה לא אני עושה וזה לא מכונה אחת אלא כמה וכמה. קיפול ופיזור אפילו לקחתי זמן כי כן אני עושה ןאני לא רואה טלביזיה אז זה לא נעשה בזמן צפיה. החלפת המצעית נעשית עם הילדים מסיבות חינוכיות (כן יש גם פעילויות כאלה). ונקיון - אני מכירה נשים ששוטפות בית פעם ביום (לא אני) כך שש שעות זה ממש לא הרבה.

I C E M A N 7

New member
נראה לך?

לא יודע, אם אהיה בעל פעם אני מבטיח לספר. ולמה את משייכת? אני שייכתי אותך לנשים האלה שמקטרות לחברות שלהן על אחזקת הבית כל יום בין עשר לאחת בצהריים בבית קפה? פעילויות מסיבות חינוכיות? כן אני זוכר אותן מהילדות. בזכותן יש לי כינור קטן ומיוחד לנשים שמקטרות על אחזקת בית. את מכירה נשים ששוטפות פעם ביום את הבית? יופי, כי אני מכיר גברים שעובדים 16 שעות ביום (שזה בערך סך שעות אחזקת הבית השבועית לפי החשבון שלך). ובדרך כלל אשתם לא מנהלות שום משק בית מכיוון שיש להן אחת כזאת צמודה שעושה גם את האוכל ואת הקניות (ואולי אפילו מורידה את הקרטונים למחסן) בזכות המשכורת של בעליהן. ואגב הן מקטרות הכי הרבה. יום טוב, נומלה!

נומלה

New member
אגב אני לא קיטרתי

לי יש בן זוג שמבין שאני לא אמא שלו ושמטלות הבית הן לא בעיה שלי לבדי

מתלבטת32

New member
אני יכולה להגיד שאתה טועה....

בהנחה שאנחנו רוצים לחיות בבית ולא בדיר חזירים זה לוקח זמן והרבה. אנחנו 4 נפשות בבית כך שפעם ביומיים מדיח, הילדים קטנים אז לפחות 2 מכונות ביום הווה אומר בערך שעה עבודה. ארוחת ערב בריאה ומזינה עוד שעה בערך. אני שוטפת את הבית כל יום (רק ספונג'ה) לא יכולה רצפה מלוכלכת, כל יום עוד שעה. פעם בשבוע ניקיון יסודי (4 שעות). תאמין לי שבתאוריה שלך הכל קל יפה מנהיר ונוח, כנראה שלא אתה מתחזק את הבית. נומלה צודקת לחלוטין. ו... אופטימיות, אני מבינה שיש לך תינוקת ושאת בטח בחופש לידה. אז עם כל הכבוד לזה שהוא עוובד קשה ומגיע עייף שישלם למנקה או יזיז את התחת ויתחיל לעזור. להיות אמא לתאומים בני שנתיים וחצי - וואו, זה מטורף, קשה לחלוטין וזאת תוך כדי התמודדות עם מחסור בשינה, הנקת תינוקת ותחזוקת הבית. שיתחיל לעזור, פרזיט!!!!!!!!!!

מתלבטת32

New member
אם אתה טוען שזה לא קשה לא נותר

לי להניח אלא שאתה מתחזק לבד בית שאתה הדייר היחיד שגר בו.

נונה17

New member
אב מצויין:

חוזר כל יום ב-19:00, עושה מקלחת לילד, מקריא לו סיפור ועוזר להשכיב אותו. אמא מתעללת ומזניחה: חוזרת כל יום ב-19:00, עושה מקלחת לילד, מקריאה לו סיפור ועוזרת להשכיב אותו.

למעלה