מהוא פחד?

מהוא פחד?

במצב בו אנו מצויים היום בא לידי ביטוי סוג של רגש שלא היה מוכר או שהיה מודחק בנו עמוק והנה דוקא אלו היושבים בצפון חובים יום אחרי יום התעוררות של רגש זה... מה דעתכם?

פחד

פחד הוא תחושה פיזיולוגית ורגשית לא נעימה וקשה, הקיימת לעיתים בבני אדם ובבעלי חיים, הנגרמת כתוצאה מחשיפה לגירוי חיצוני מאיים (פיסית או מנטלית). למשל: פחד למראה בעל חי מסוכן. ככל שהגירוי החיצוני הוא בלתי צפוי וגדול יותר - תחושת הפחד חזקה יותר. לפחד תפקיד מרכזי בשימור קיומו של האדם או בעל החיים, והוא משמש כפעמון אזעקה במקרה של איום או סכנה לקיום, ואף מהווה גורם המונע להכנס מלכתחילה למצבים מסוכנים ודעתי בנושא מהיותי צפונית מופגזת שהפחד בא כתוצאה מהחשיפה לירי הקטיושות והוא פחד טבעי לחלוטין שמצוי בכל אחד ואחת זאת תגובה גופנית ונפשית - וראוי רק לאזנה ולא לתת לזה לצאת מפרופורציות אך במקרה של תושבי קרית שמונה שמופגזים ללא הרף מאד קשה להגיד להם לא לפחד כי תחושת האיום שם יותר גדולה ומטבע האדם הפחדים שם יותר חזקים מצב בלתי נסבל ולא נורמלי והפחד שמתלווה לכך טבעי בהחלט - אם לא היה פחד כלל סימן שלא מדובר בבני אדם.אין בושה בפחד יש בושה בהימצאות במצב בלתי נסבל ולא נורמלי שאף אדם בעולם לא היה מוכן להשאר במצב שכזה. עזר כנגדו

המונשרי

New member
פחד = דחפ

בתור תושבת המפון המופגז אספר מנסיוני כשישנן הפגזות - שורה אי הוודאות בכל - האם הטיל יפגע בביתי? האם אפצע? האם אהרג? מה יהיה על בני ביתי? מרגישים את הדופק חזק הולם ברקות ולחץ הדם עולה... כל תחושות הגוף מתחדדות. אותי הפחד לא משתק ואני מסוגלת לתפקד ( אולי כי התרגלתי). אבל המצב הזה הוא בהחלט לא נורמלי ולא נסבל לאורך זמן. לא חיים את החיים הנורמאליים - וכל שאר הדברים מאבדים מחשיבותם. מנסים להאחז בתיקווה כלשהיא - שמתי שהוא הסיוט הזה יגמר ונחזור לחיים התקינים.

סורר

New member
הפחד הסמוי מן העין

הפחד היא תכונה טבעית, המשמשת כנורת אזהרה מפני דבר מה העלול לסכן את קיומו של האדם. אלא שלפעמים פחד זה עשוי לחרוג מעבר לכל פרופרציה במינון רב עוצמה אשר גורם לאדם לצאת מגדר פחד סביר ולהיות במצב של הזיות שווא.ייתכן ויסוד הפחד הוא בעצם חרדת המוות, אשר אין איש שיכול להושיע את האדם מפני הסופיות הזו.תועדה עמוקה זו, היא סמויה מן העין, וככל הנראה היא זו זו שמפעילה את מנגנון הפחד,במצב בו הקיום של האדם עומד בסימן שאלה. ייתכן וזהו היסוד להתפתחותן של תורת גמול המבטיחה חיי נצח מעבר למערכת החיים הקיומית כאן ואפשר שגם על בסיס זה נוצרה האמונה בתחיית המתים.אמונות אלו, בוודאי עשויות לשכך במידה מסויימת את עצם החרדה הממשית, וכמו ליצור במערכת הפנימית של האדם את התחושה, שבעצם הסוף כאן הוא בעצם התחלה של עולם חדש ארוך וטוב ונצחי יותר.

הנה פחד..אימייל שקיבלתי מאבא שלי

שגר בכרמיאל..עד עכשיו ניסה להיות חזק, ועכשיו הפחד משתק אותו. והלב נשבר.. אתמול בלילה חלמתי חלום רע שאני נפצעתי מסריסיי קטיושה התעוררתי והשעה הייתה 0200 בלילה היה לי רע והייתי מת לעשות פיפי אבל לא יכולתי כי פשוט לא יצא לי הרגשתי רע פני התעוררה ושאלה מה יש לי מה כואב לי אבל לא כאב לי כלום רק פשוט הרגשה רעה מהחלום ואי יכולת לעשות פיפי . מניסיון שלי בלימודים נכנסתי למקלחת ועשיתי מקלחת עם מים חמים ואז המשתחרר לי הפיפי אבל נשארתי עם הרגשה לא טובה מהחלום היה לי מאוד רע פני עשתה לי כוס שתייה חמה ולקחתי לוריואן וצלצלתי למדא סיפרתי להם והם ביקשו שאני אפנה בבקר לתחנה לחרדה בבקר אחרי שעה שמונה. אני היום לא עבדתי דיברתי עם הקליינטים שלי והם נתנו לי חופש ירדתי לתחנה ישבתי אצל הרופא כשעתיים לאחר שיחה דיי ארוכה מתברר שזה נובע גם מהמצב בו אני עברתי עם אמא וגם המצב הביטחוני זה משפיע נעזרתי בו ואני תיקווה שזה יעזור . לחץ הדם שלי קצת עלה טוב לזה יש לי טיפול . הינה שוב מתחילה האזעקה הארורה הזאת שמוציאה אותנו מהריכוז . ואחר כך מופיעים שמות החיילים שנהרגו בקרב ומראים את הלוויות ואז אני נכנס לבכי שמאז יום מותה של אימך לא מרפה ממני נעשיתי רגיש מאוד אין מה לעשות. הרופא אמר לי שבכי זה טוב זה דבר שיוצא שממשתחרר וטוב שכך זה וחדשות ופרשנויות וחוזר חלילה . אז זהו להיום כתבתי לך מספיק ... וזה עוד מצונזר..זה הפחד..שמחלחל לאט לאט..ואני מרחוק כואבת איתו..ולא יכולה לעשות כלום ואח שלי מגוייס ונלחם, ואני פוחדת ומתפללת לשלומו..זה הפחד. :(

סורר

New member
הדברים שהבאת מהמייל

מתארים בצורה האוטנטית ביותר את מהמורות הפחד ואת ההשלכות שלו על התיפקוד הטבעי של האדם. ואין ספק שמצב אינו קל כלל, וכלל. אנו הנמצאים במרחק מהזירה הסוערת יכולים רק להביע מכאן מילים מנחמות, אך כלל וכל לא יכולים לתאר לעצמינו את העוצמה הכבירה של תחושת האימים והחידלון, הפוקדת את אותם הנמצים במקלטים.ואכן תחושה מעין זו סיפרה לי ידידה, הגרה שם, שפשוט כל העולם משתנה ברגע אחד. כל פעולה ולו הקטנה ביותר לפתע הופכת להיות מלווה בפחד, כך למשל היא חוששת להיכנס למקלחת, שמא לפתע פתאום תופיע שוב התקפה, ו אפילו לאכל אין תיאבון, כי הכל לפתע נעשה דוחה ומעורר בחילה, ואין ספק שזה הגרורות של הפחד המטיל צל כבד על עצם הקיום של האדם. ובנוסף אני מצטרף לתפילתך ולתקוותך בדבר הסוף של נסראאללה אך אני מוסיף עוד שלא רק הוא, אלא כל מי שמבקש להרוג חפים מפשע שיהיה נכלל באותה תקווה וציפיה.

מענין איך שכולם חווים בקו העימות

סימפטומים זהים ,הפחד להתקע באמבטיה באזעקה ונפילות, החוסר חשק לאכול,בחילות,עייפות נוראית ורצון לישון רוב היום - עייפות נפשית. אלו פחדים וחרדות שאופיניים למתגוררים בקו העימות .כן גם אני בהם וגם כל שכני סמפטומים זהים אין יוצאים מהכלל כשמדובר בנפילות .לא מכירה גיבורים מצטערת. עזר כנגדו

למעלה