את כל זה אני אומרת על מי שעושה ככה
כי מי שנוהג בצורה כזו מגיע לו שיוקיעו אותו וינדו אותו מהחברה - לא משנה אם הוא שמאלני / ימני/ יהודי /ערבי/ .......השלם את החסר , ואני בטח לא מחשיבה אותו לאחי רק כי הוא בן לאמא יהודיה . ולא , אני לא מצפה מהמתנחלים לשבת בשקט בזמן שמעיפים אותם מהבית שהם בנו והורסים להם חיים שהם קיימו במשך כמה שנים טובות . אבל כן , אני חושבת שחלק מהחיילים תמימים , כי עם כל הרצון הטוב - אני עדיין קצת יותר מבוגרת ממך ועברתי את השירות הצבאי שלי עם אותם חיילים שעשו את זה .אני מניחה שיש חיילים שלא רצו לעשות את זה , אבל עדיין יש פקודות בצבא הזה והוא עדיין בנוי של דרג קובע , באותה מידה שיש חיילים שתמכו בנושא והרגישו שככה נכון , אבל זה לא אומר שיש מקום להכות אותם , כי הם עדיין ממלאים פקודות , בין אם הם מסכימים איתן ובין אם לא . וזה מה שאת לא מבינה וכנראה גם לא תביני אם לא תעברי כמה חוויות מעצבות בחיים שלך - שיש כל מיני סוגים של אנשים , יש חיילים שהלכו לזה ברצון ויש כאלה שנקרעו , בדיוק כמו שיש חיילים שנכנסים מדי יום לשכם ורמאללה ונקרע להם הלב מהצורך לרדוף אחרי אנשים ולהכות וגם להרוג , ויש כאלה שרצים לזה כי ההרגשה שלהם היא שככה הם מצילים את המדינה הזו . וזה כל העניין - הדעה הפוליטית שלך כרגע לא מעניינת אותי , מה שמעניין אותי זה שתביני שלא כל בני האדם דומים ושלא כולם צריכים לחשוב כמוך , ומי שלא חושב כמוך זה לא עושה אותו אדם רע , אלא פשוט מישהו עם הבנה אחרת של המציאות . אני לא מדברת איתך כרגע על ימין ושמאל , אני מדברת על בני אדם. ואני בטח לא מנסה לשנות את דעתך הפוליטית , אלא רק לגרום לך לראות שיש עולם שלם בחוץ שלא חושב כמוך אבל זה לא אומר שהם לא יכבדו אותך ובאותה מידה - שאת צריכה לכבד אותם .