מד"א, מד"א, מד"א.

morancho1

New member
על הפנים.

ציטוט נכון מהכתבה: . "לא ייתכן שארגון הצלה לאומי יעשה קומבינות כלכליות, כאשר הציבור מקבל שירותים חלקיים. לצערי, זאת לא פעם ראשונה שאני שומעת שנט"ן מגיע ללא רופא. האם אין תקנות מחמירות בנושא?

anabioein

New member
במד"א מתיימרים להיות ארגון הצלה

(ואפילו הוכר סופסוף על ידי הצלב האדום) בשביל זה מתחרים עם חברות אמבולנסים פרטיות על ליווי טיולים, אבטוח ארועים פרטיים ופינוי גופות. כל עוד מדובר על תקני חובש\מע"ר אפשר לנצל את המאגר של המתנדבים (גם במחיר של שימוש בצוות ובאמבולנס כונן). כשחושבים באופן עסקי יותר, מפנים רופאים ופאראמדיקים למשימות רווחיות. תארי לעצמך שבמשרד החינוך ימכרו שטחי פרסום על טפסי בגרויות (זה רעיון שלי ואני אדרוש אחוזים ממי שיוציא את זה לפועל!). בתי חולים ימכרו את מלאי החירום שלהם (כי גם הוא שייך לנו). אולי מסוקי קרב יבצעו מטס מעל גני ארועים (כי זיקוקים זה מה זה פאסה). הרבה גופים יכולים לעשות חלטורות כדי לעזור לאיזון התקציבי....

morancho1

New member
אין הצדקה לארוע שהיה.

לשלוח נט"ן ללא רופא זה פשוט בזיוני עד לרמת רשלנות רפואית. אם על הנט"ן, האמבולנס המתקדם של מד"א, אי אפשר לסמוך, אזי מה ייאמר על האירגון עצמו? לגבי עניין מימון מד"א: ממה שהבנתי מאנשים בתחנה המדינה לא מממנת את כל פעילות מד"א השוטפת, הסבסוד יורד כל שנה, ולכן מד"א צריכים להשלים פערים ממקומות אחרים, בסופו של דבר גם ז-ה בא לטובת הציבור. אבל..כמובן שיש לנהוג בשיקול דעת, ולא על חשבון הפקרת נט"ן ללא רופא.

The Reaper

New member
עניין לגופו

הבעיה היא כלל לא רופא או לא רופא. אט"ן בו יש פאראמדיק מורשה אט"ן ונהג, בעל יכולות טיפול זהות לזה של נט"ן למעו חוסר היכולת להנפיק תעודת פטירה. אז האמת שהמצב במד"א באמת מחורבן. שחיתות מקיר לקיר, ירידה ברמה המקצועית בגלל בריחה של האנשים הטובים וכיו"ב. אבל במקרה דנן, זה לא ממש משנה אם הגיע אט"ן או נט"ן, משנה כמה זמן לקח לו והאם העיכוב היה מוצדק או לא. ואגב, ב- 95% מהמקרים, רופאי הנט"ן הם תחתית שרשרת המזון של הרופאים. פעמים רבות מדובר ברופאים שלא התקבלו לעבודה בשום מקום אחר. מנסיון אישי רמתם פעמים מאד נמוכה ומטה והם מסתמכים על פאראמדיקים מנוסים שימנעו מהם לעשות פאשלות.

Operon

New member
מסכים איתך

אמנם מד"א הוא אירגון מסואב הדורש התערבות ומהר, אך באף מקום אחר בעולם אין רופאים על אמבולנס, ותכלס זה די חסר טעם, מאחר ומיומנות הרופאים איננה בולטת יותר משל פארמדיק מחוץ לבית החולים. בכלל כשהתנדבתי לא ראיתי פעם אחת כיצד הרופא טרם משהו שהפארמדיק לא יכל לעשות בעצמו (למעט קביעת מוות).

morancho1

New member
שאלה

אני מסכימה שהבעייה העיקרית היא העיכוב והבלאגן שנוצר. חוסר הרופא זאת הערת ביניים חשובה מעט פחות. ועכשיו לשאלתי: תראה אני התנדבתי במד"א לפני לא מעט שנים..אתה אומר דברים קשים על האירגון ולא בפעם הראשונה. רציתי לדעת מהיכן אתה מקבל את המידע הזה..עד כמה השחיתות מושרשת? האם באמת קיימת ירידה ברמה או שזו מחשבה פסימית של צוות מד"א לשעבר שטוען ש"פעם היה טוב יותר"..

The Reaper

New member
מד"א

תראי מורן, מספיק שתקראי את דו"ח מבקר המדינה כדי להבין מהי שחיתות. אין לי כוונה להוציא את הכביסה החוצה. מקורותיי הם מבפנים. ואני אישית סיימתי לאחרונה תקופה של 15 שנים במד"א מתוכן כמעט 10 שנים כעובד.

morancho1

New member
אוקיי.

15 שנה בארגון אומר שיש לך מספיק נסיון ואתה ככל הנראה יודע על מה אתה מדבר..באמת תמונה קשה. מעניין כמה זמן ייקח עד שהעניין יגיע לציבור, ונתחיל לראות תביעות נגד מד"א בקנה מידה שיש כעת נגד רופאים.. עד עכשיו אני חושבת שארגון מד"א זכה ל"שריון של אהדה" שהגן עליו מפני טעויות..אבל אם המצב חמור כפי שאתה אומר, לא יעבור זמן רב ואנשים יפחדו להזמין אמבולנס כפי שהם מפחדים ללכת לקופת חולים..נקווה שהמצב ישתפר לפני שנגיע למצב שכזה.

Dr Carter

New member
הבהרה קטנה...

במד"א ישנן 2 סוגים של ניידות המספקות טיפול רפואי ברמת ALS. נט"ן-ניידת טיפול נמרץ:שצוותו בד"כ-רופא,פארמדיק ונהג שהוא חובש\חובש בכיר\פארמדיק. אט"ן-אמבולנס טיפול נמרץ:צוותו בד"כ-פאמדיק,נהג שהוא חובש\בכיר\פארמדיק,ואליהם מצטרף בד"כ עוד איש צוות שיכול להיות משתלם כלשהו או מתנדב(ישנם מקרים שאפילו 2.) בבני ברק ישנו אט"ן ולא נט"ן ולכן הוא נשלח למקום,יש לציין שבמדינות מערביות אחרות אין כמעט אמבולנסים עם רופא,בארה"ב ישנם עפ"י מיטב ידיעתי אטני"ם בלבד.הצוותים הינם מיומנים ביותר בביצוע פעולות החייאה ובכלל בתורת הALS.והטיפול שמעניק נט"ן ואט"ן הוא זהה, אז לפני שמשמיצים...כדאי לברר את הפרטים.. יום נפלא,רועי.

anabioein

New member
תאר לעצמך

שהיית קונה מכונית. בניגוד למה שאתה יודע, כרית האויר שלך הוצאה ע"י היבואן (ונמכרה כחלק חילוף). יש מכוניות שמכרות (עדין) בלי כרית אויר. ב 99.9% מהנסיעות במכונית אין צורך בכרית האויר. בעוד 0.09% הכרית נפתחת שלא לצורך. בחלק ניכר מהפעמים שכרית האויר נפתחת, חגורת הבטיחות מספיקה על מנת למנוע פגיעה. (הנתונים המספריים לא מדויקים ומיועדים לצורך ההמחשה) בקיצור, למרות שההבדל הוא קטן מאד בשגרה, יש מצבים בהם אתה שמח שיש לך כרית אויר. אם שילמת עבור כרית אויר, אתה אמור לקבל אותה וזה לא משנה באיזה אחוז של המצבים אתה באמת זקוק לה. אם תהרג בתאונת דרכים (חו"ח) וימצאו אותך מרוח על ההגה וכרית האויר שאמורה להיות שם חסרה, זה לא משנה אם היא היתה מונעת את המוות או לא. היא פשוט לא שם. את מד"א אני לעולם לא אשמיץ מבלי לדעת את הפרטים. יום נפלא גם לך

The Reaper

New member
מה הקשר?

נהניתי לקרוא את האלגוריה על כרית האוויר. אבל השמטת אופציה מסויימת בסיכומך, לעתים נפתחת הכרית ומפריעה יותר מאשר מסייעת. לגבי התשלום, אתה לא משלם עבור זה שיהיה רופא בנט"ן. אתה משלם עבור טיפול ברמת ALS ואתה מקבל את זה באט"ן באותה מידה.

anabioein

New member
עיריות משלמות בעבור נוכחות אט"ן

במוקדים הנמצאים בשטחן. בעבור נוכחות נט"ן משלמים יותר. אני לא בקיא במחירון של מד"א ולא יודע אם התשלום שונה על פינוי אט"ן מול נט"ן.

morancho1

New member
לפי דעתי מדובר ב"שטח אפור"

כשהייתי באמבולנס נט"ן עם פרמדיק ללא רופא, הגענו לאיזה בית אבות והבן של האישה המבוגרת דרש לדעת מדוע אין רופא והצוות גימגם חבל על הזמן..אולי אפילו המציא איזה סיבה עלומה. אם הנהלים אינם קובעים הבדל בין רופא לפרמדיק מדוע הערפול?

אז נסעת על אט"ן

אני לא מבינה מה היפור הגדול. מדובר במקרה הנ"ל על מצב שבו היה תקן לנט"ן והוציאו אט"ן או שפשוט מה שהיה בתחנה באותה משמרת פנוי עפ"י תקן זה אט"ן?? ולגביך מורן הנסיעה שלך באט"ן הייה במשמרת שבה התקן היה לנט"ן? אצלינו באזור שרון יש 3-4 אט"נים ושמעי המענה שיכול לתת אט"ן לא שונה בהרבה מזה שיכול לתת נט"ן. וברור שהאידיאלי הוא אמבולנס עם 2 פראמדיקים רופא וחובש רואת חרום אבל זה לא מציאותי ובמקומות שלא ניתן לשי נט"ן עדיף אט"ן על כלום. בכל מקרה אין ספק שבמד"א יש הרבה רפש... אבל כרגע כבורג כל כך קן במערכת כל מה שאני יכולה לעשות זה לנקות קצת מהרפש בתחנה הקטנה שלי בקבוצת מתנדבים הקטנה... יש רפש ויש בזיון וזה לא רק בד"א לערי... ענבר

Dr Carter

New member
יש משהו בדבריך...

וכמובן שלא התכוונתי לתקוף...התכוונתי לאותם אלו שתוקפים את הארגון מבלי להכירו..אבל ריפר צודק,מד"א מספק שירותי ALS,מבחינת החוק היבש,האט"ן עושה זאת בדיוק כמו הנט"ן... וזה לא קטע של תשלום.זה קטע של הצלת חיים! באחוז אדיר מהמקרים בשטח אין טעם להתעכב יותר מדי על טיפול בשטח,ואת זה למדו ארגוני החירום על בשרם ממחקרים. ברוב המקרים,ועפ"י נסיון אישי רב,אין הבדל בין טיפול נט"ן לאט"ן.. ולצערי..עדיף 5 אטני"ם בעיירות קטנות,מאשר נט"ן אחד שצריח להגיע מעיר גדולה.

Dr Carter

New member
תיקון..

צריך, כמובן...עדיין לא החלמתי מהלם התגובה המהירה של הפסיכומטרי מיום חמישי :)

למעלה