מדריכי טיולים

smad82

New member
מדריכי טיולים

שלום לכולם! אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אך יש לי שאלה אם מישהו יוכל לעזור: רציתי לדעת איפה הכי כדאי ללמוד לקורס מדריכי טיולים בחו"ל (נתור,רימון,מגה,דיזנהויז...) אודה לכולם על העזרה

layout1

New member
מדריכי טיולים

בעיקרון יש קורס של משרד התיירות ( רחוב שטריקר תל אביב) אני יכול לייעץ לך שהתחום אינו מאוד אטרקטיבי כפי שנשמע... יש רבים בשוק ולמעטים מוצעת עבודה. אני יודע על משרדים רבים שמנצלים זאת ומוכנים להעסיקך רק אם תגייסי את המטיילים לבדך ( ממש חוצפה כאילו שמדובר פה על שיווק רב שכבתי !!!) חוצמזה קחי בחשבון שאת עובדת עם ישראלים- ואחינו ידועים כתיירים מכוערים. הייתי ממליץ לפנות לקורס מורי דרך ולהעביר הדרכות לתיירים מחו"ל בארץ ( ניתן תמיד להשלים לימודי מדריכים בחו"ל משם) מקווה שסייעתי אני נרשמתי למורי דרך

smad82

New member
מדרכי טיולים

תודה על העזרה. רציתי לדעת היכן נרשמת לקורס מורי דרך?

layout1

New member
מורי דרך

נרשמתי פה - ראי לינק http://www.tayarut-school.co.il/

אם תוכל להרשם לקורס

אותו מרכזת נילי פרי (הקורס האחרון שריכזה היה בחלה"ט) תגדיל משמעותית את סיכויך לעבור. שים לב לנתונים הבאים: 27 התחילו את הקורס בפברואר 05. אחד פרש בתחילת הקורס, אחת דחתה חלק מהסיורים ולכן לא יכלה לגשת- אז הם לא נחשבים. נשארו 25. אחד התעצל ולא הגיש את הדו"חות, אחד נעלם לו לפני המבחן בכתב, 7 נכשלו במבחן בכתב ואחד עבר את המבחן בכתב אבל לא ניגש למבחן בע"פ. נשארו 15. ותנחש כמה עברו? 14. זה אומר שהסיכוי של מי שלמד לאורך כל הקורס לעבור הוא 56%- ואם לא נחשיב את העצלן ושני הנפקדים מהמבחנים, הסיכוי יעלה ל-64%. לא שמעתי על אף קורס אחר שאחוז הנכשלים בו היה קטן מ-50%. שמעתי על קורסים עם 75% נכשלים.

layout1

New member
מורי דרך

על מה לעזלאל אתה מדבר ? מה זה פה בחינות ללשכת רואי חשבון ?

חבל לך על הזמן בגישה שלילית. תוותר.

מורה-דרך הוא מקצוע רציני ביותר, וככל שאתה עוסק בו יותר אתה רק רואה כמה אתה עוד צריך להשלים ולהוסיף וללמוד ואין לזה סוף. לדעתי הפרטית, הקורס הארוך של שנה וחצי בבית הספר לתיירות לא נותן יותר מחומר בסיסי לגמרי. את כל היתר אתה צריך ללמוד לבד ולהתעניין ולחקור. כי הדרכה היא לא רק חומר יבש, היא גם מידע עמוק וגם פולקלור מגוון כי זה מה שעושה את הטיול. למשל, שאל את חבריך ונראה למי תהיה תשובה: מה הקשר לנחלאות בירושלים עם חמורים ועם חרצני זיתים של הכורדים. מחקרים? לדוגמא: כדי להדריך את מסלול רכבת-העמק באופן מקצועי (מינימום 12 שעות סיור) למתעניינים ברצינות, אני חוקר את הנושא כבר 6 שנים. לערוך סיור חפיף, לא בעיה למצוא חומר, ביקור בשתי תחנות, מוזיאון הרכבת ויש לך יום טיול,אלק. עוד: למה על אנדרטת מצודת כ"ח (כח=28) יש 29 שמות? עוד: האם המשוריין באתר שיירת יחיעם אמיתי? עוד: איפה יש בארץ עיקבות של רגלי דינוזאורים? עוד: באיזו עיר איזה רחוב שינה את מקומו פעמיים ולא קיים היום, ויש עליו שיר מאוד מפורסם ? עוד: במספר מקומות בארץ חקוקים בסלע שתי שורות בנות 7 גומות כל אחת. מה זה? עוד? אלו היו מספר דוגמאות שברוב המקרים לא מופיעים בשום חומר, או שצריך לחקור כדי למצוא תשובות. מורה דרך - מקצוע רציני לאנשים רציניים.

layout1

New member
בית הספר לתיירות - קורס מורי דרך

אני מודה על ההרחבה. היכן עברת את הקרוס והאם בית הספר לתיירות בתל אביב הוא מוסד לא טוב ( כפי שמציין כאן מישהו) היכן כדאי ללמוד את הקורס מבחינת הרמה של המרצים ואחוזי ההצלחה לקבלת הרישיון.

אתה יודע בכלל למה הכנסת את עצמך?

נראה לי שאתה לא יודע. עצתי לך: ברר עם מי שלומד או למד בבית הספר לתיירות על הקורס הצפוי לך ואיזה בחינות תצטרך לעבור. אני ממש מתפלא שאתה זורק כך שבעה עשר וחצי אלפי שקלים (אם המחיר לא עלה) על קורס שאתה לא יודע מהו. רוב הנרשמים נכשלים או לא ניגשים למבחן. תזהר- אתה בדיוק מי שהגישה שלו תכשיל אותו.

smad82

New member
עזרה -האם ללמוד קורס מדריכי טיולים?

שלום לכולם! אז למשהו יש דעה עם כדאי ללמוד את הקורס מדריכי טיולים לחו"ל לדוגמא חשבתי ללמוד במגה תיירות האם כדאי? אודה לכל מי שישתף אותי בדעותיו

תבחר מקצוע שאתה אוהב ולא תעבוד יותר

חכמה שאמרה לי קרובת משפחה כשהתלבטתי בדרכי לעתיד. צריך רק לזכור שהדרכת טיולים בחו"ל אף פעם לא תהיה העבודה העיקרית שלך. זה עבודה חלקית ועונתית לפחות בשנים הראשונות. לפעמים, מי שעושה לו שם (גילי חסקין, לדוגמא) עובד בזה כעבודה עיקרית. צריך לזכור שזה מקצוע הרסני לחיי משפחה. אבל אמליץ לכולם אותה המלצה: נסו לעבוד במה שאתם אוהבים. המחיר כבד, לפעמים, אבל שווה הכל. יכול להיות שמזה יתפתחו דברים למקצוע מורה דרך בישראל

layout1

New member
קורס מורי דרך

מה שאתה כותב הוא שבית הספר לתיירות הוא מוסד רע ללמוד בו... אשמח לדעת למה אתה חושב כך ( על אף העובדות של אחוזי העוברים) אם כן מהו המוסד הראוי בארץ לעבור בו הקורס?

לא זה מה שכתבתי.

כתבתי שנרשמת לקורס שאינך יודע עליו כלום לפי תגובתך, ולא טרחת לברר. המוסד אינו מה שחשוב. קירות, לוח מחיק ומזגן יש בכולם. גם המרצים והמדריכים, ברובם, מלמדים בכל המוסדות. תוכל לשמוע את אותן שגיאות בגאולוגיה מבודרי כל המוסדות, ולזהות את המקור (מרצה שכונה "המזיק", וד"ל), מה שמשנה באמת הוא הרכז. שני הרכזים הטובים ביותר, לפי מה שאני שמעתי עד עכשיו, הם נילי פרי עם האחוזים המדהימים שהבאתי, ובני פרנקל (בית הספר הארצי לתיירות תל אביב- גם עליו שמעתי דברים טובים).

layout1

New member
תגובה לזה...

אני עברתי על התכנים של הקורס אני מכיר את המוצר של טיולי רגולר וצ'רטר אני מאמין שאסתדר תודה על הדאגה.

לא יודע.

בתור מדריך בשטח- הוא היה מצוין. בתור רכז- אין לי מושג, לא מכיר אף אחד שלמד אצלו.

yuval433

New member
אני לומד בטורו

בירושלים. את הקורס מרכז ד"ר חגי עמיצור. רציני מאוד. מעניין מאוד. טובעני הרבה יותר ממה שציפיתי. ברור לי שהידע שאני רוכש הוא רק התחלתי וכדי להתמקצע, אצטרך ללמוד ולקרוא הרבה מעבר לדרישות הפורמאליות של בית הספר ומשרד התיירות.

מה שטוב בזה שחגי אליצור רכז

זה שעכשיו הוא לא יכול לבחון. שקלנו להתלונן עליו למשרד התיירות שהוא מתפקד יותר כמחב"ת מאשר כמרצה, אחרי שהיה לי עימות איתו בשיעור - אולי אם אתם דתיים תסתדרו איתו יותר טוב.

למעלה