מדריכים ?

Death Watch

New member
מדריכים ?

יש לי המון שאלות, אני מודע לזה שלא יענו לי פה על כולם אבל ננסה בכל זאת.
אני נכנס עכשיו לכל הקטע של קוספלי.
האם אתם מכירים מדריכים שאפשר לעיין בהם לתפירת בגדים בצורות מסוימות שיתאימו לי לקוספלי ?
האם אתם יודעים כמה עולה מכונת תפירה שתהיה לי טובה לקוספלי שאני אכין ? \ דגם או משהו ?
והאם יש אתרים המסבירים על חומרים מסוימים ועל אפקטים שאפשר להגיע אליהם עם אותם חומרים ?
לדוגמה אני רוצה לקוספלי הראשון שלי להכין שריון של אלף. משר הטבעות. כמו האלפים שעמדו על החומה בסרט השלישי.
יש לכך את הביגוד שלהם, הגלימות שלהם, והכי חשוב השריון, ממה מכינים שריונות כאלה שיראה כמה שיותר מציאותי, ?
אני משער שאין סדנאות לכל הדברים הללו, או שיש ?

תודה מראש על התשובות , וגם אם לא תודה שהשקעתם זמן בלקרוא את כל זה.

Winged Serpent

New member
ספציפית לגבי שריון אלפי

תתחיל מהקישור הזה ותטייל בלינקים לעמודים אחרים משם. החומרים שמהם אפשר לעשות את זה בארץ הם סול (ספוג רך ודק) ומפל (גיליון פלסטיק בעובי של נייר עבה). אולי יש אחרים אבל הייתי מתחיל מאלה בשביל אימון לפחות כי הם זולים מאוד ונמכרים בכל מקום.

לגבי חומרים ואפקטים, ברגע שיהיה לך רעיון למשהו ספציפי (תחפושת או אביזר או כל דבר) תתחיל לחפש קוספליי-ים דומים בגוגל או שתכתוב נושא כללי וחפש מדריכים, נגיד cosplay helmet tutorial. גוגל יועיל לך מאוד (גם יוטיוב, האמת). משם תצטייד בהרבה זמן פנוי וקצת כסף לחומרים.

בהצלחה :)

Death Watch

New member
קודם כל ווואו !?

מאוד מוכשר ! ומאוד תודה.
אבל התוצאה תהיה בסוף מסול לא ? אני רוצה שריון שיראה תוצאה ריאליסטית, אני עדיין לא התנסתי עם כל החומרים למען האמת. לכן בטח ובטח שלא התנסתי עם סול
האם התוצאה הסופית משם תראה ממש כמו פלדה ?
ולא כמו ספוג שצבוע בצבע זהב ?

Winged Serpent

New member
אני מציע שתעשה כמה ניסויים לראות איך זה יוצא

אני עד כה הדבקתי את המפל (הפלסטיק) על הסול (הספוג) וצבעתי עם ספריי את הפלסטיק אחרי שהייתה לי הצורה הנכונה והייתי מרוצה מהתוצאה. השיריון שמתואר בלינק כן קצת "מצועצע" (והאמת שלדעתי זאת צביעה על ספוג נטו, ואת זה לא עשיתי כמעט), אבל יכול מאוד להיות שזה יספיק למה שאתה רוצה. אני מציע שפשוט תנסה ותראה אם אתה מרוצה או לא.

Death Watch

New member
כן טיפה מצועצע :(

אפשר תמונות לאיך זה יוצא עם המפל מודבק על הסול ?
?

Winged Serpent

New member
הקוספליי שריון היחיד שעשיתי

היה מורכב בחלקו העליון מספוג עבה משמעותית מסול שעליו הדבקתי מפל. הדברים שעל הידיים שלי הם סול + מפל. בחלק התחתון הוא כולו מ"קשקשים" ממפל. המטה סתם עשוי מעץ.

יש שם פאק מסוים שלא שמתי לב אליו בזמן הצילומים, נא להתעלם

Death Watch

New member
מ-ה-מ-ם

אומאו,יי ... ואאווווו
באמת מרשים ...
אני עדיין לא ממש יודע מה זה אומר מפל בדיוק ... ואיפה קונים את זה ?/את הצבעים לזה ?
אבל באמת מרשים מאוד ! וואו

Winged Serpent

New member
יש חנויות יצירה בכל עיר

והחומרים האלה הם מהזמינים ביותר. באיזו עיר אתה מחפש?

Serf SaN

New member
וטפ, המטה פשוט אדיר, בוריס. XD

לא שמתי לב אליו עד עכשיו.

Winged Serpent

New member
במחשבה נוספת, טעיתי קצת בתיאור

ניסיתי להדביק את חלקי החצאית אבל הם התפרקו בגלל המשקל. לא שידכתי אותם, השתמשתי בהרבה מאוד סלטייפ עבר מאחורה :)

לגבי תפירה, זה אפשרי אבל לא נוח, ותצטרך להשתמש בחוטים חזקים אחרת המפל יכול לקרוע אותם.

Serf SaN

New member
בהתחלה ממש התלהבתי מרעיון הסול+מפל,

אבל אחרי כמה זמן שמתי לב שזה לא מחזיק הכי משהו.
מפל אולי נותן לזה את המרקם המתכתי יותר, אבל הוא ממש לא אוהב את המגע עם הדבק החם, והרבה פעם הוא פשוט מתנתק מהסול. וזה מבאס.
ובלי קשר, מפל למפל אי אפשר להדביק עם דבק חם.

אתה משתמש בדבקים אחרים, קריין דסו?

Winged Serpent

New member
לא כל כך האמת

בפעם היחידה שהייתי צריך לחבר מפל למפל אני זוכר שניסיתי סופר גלו ובהתחלה חשבתי שזה תפס אבל זה התפרק נורא מהר (לא החזיר משקל), אז בסוף שידכתי עם שדכן
. תפירה היא גם אפשרות אם אתה צריך להפעיל הרבה כוח על חלק מסוים. תסתכל על התמונה שאני תכף אצרף לפוסט למעלה, החצאית שם הייתה מחוברת עם סקוצ' חזק ארוך וכשחיברתי אותו עם שדכן הוא מהר התחיל להיתלש בגלל הכוח שהייתי צריך להפעיל כדי לפתוח אותה, התפירה פתרה לי את זה.

ודבק חם בעייתי גם כי אם הוא חם מדי הוא ממיס את המפל והורס את המרקם, אז כן, צריך להיזהר איתו.

Serf SaN

New member
להשתמש בשדכן זה ממש מבאס..

אף דמות אנימה לא תגיד לך שהשיריון שלה עשוי בעזרת שדכן XD ואני גם בטוח שזה לא יראה ממש טוב.

זה מש שמבאס עם מפל.
למרות שאמרת לתפור... ניסית פעם? כי אם אפשר לתפור את זה זה יכול להיות רעיון ממש מגניב.

WayToDawn

New member
הקוספליי הזה משודך כמעט לגמריי בסיכות

לא נראה ממש מבאס P:

Stuchi

New member
אני תפרתי מפל 0:

למען האמת הוא נתפר די בקלות, בתפר רגיל בלי יותר מדי בעיות XD

למעלה