מדריך לקוסם

ShweeShoo

New member
מדריך לקוסם

אני מאמן קוסם (עכשיו ברמה 19) לפי מדריך מאתר hidden street והמדריך אומר לי לשמור את הנקודות SP ברמות 21 ו-22 ולהעלות 9 נקודות (magic claw) ברמה 23. למה? יש סיבה מיוחדת? מה זה נותן לי? מה יקרה אם אני פשוט אעלה 3 בכל רמה? הנה מה שהמדריך ממליץ עד רמה 30: Lvl 8: Energy Bolt - 1 Lvl 9: Improving MP Recovery - 3 Lvl 10: Improving MP Recovery - 2, Improving Max MP Increase - 1 Lvl 11: Improving Max MP Increase - 3 Lvl 12: Improving Max MP Increase - 3 Lvl 13: Improving Max MP increase - 3 (Maxed) Lvl 14: Improving MP Recovery - 3 Lvl 15: Improving MP Recovery - 3 Lvl 16: Improving MP Recovery - 3 Lvl 17: Improving MP Recovery - 2 (maxed), Magic Claw - 1 Lvl 18: Magic Claw - 3 Lvl 19: Magic Claw - 3 Lvl 20: Magic Claw - 3 Lvl 21: Save SP Lvl 22: Save SP Lvl 23: Magic Claw - 9 Lvl 24: Magic Claw - 1 (Maxed), Magic Guard - 2 Lvl 25: Magic Guard - 3 Lvl 26: Magic Guard - 3 Lvl 27: Magic Guard - 3 Lvl 28: Magic Guard - 3 Lvl 29: Magic Guard - 3 Lvl 30: Magic Guard - 3 (Maxed)

mitsi miaoo

New member
מדריכים

יש המון מדריכים לבניית קוסם ברשת, רובם בדיוק אותו הדבר (למעט שינויים קלים). אני מציעה לך להעזר במדריך מתוך המאמרים בפורום, פשוט כי הוא בעברית ולכן יותר קל להבנה. אין שום הגיון בשמירת SP כשבעוד שני לבלים אתה משתמש בהם. בהצלחה.

miss_t

New member
אתה טועה ומטעה.

קיים היגיון בשמירת נקודות SP, ההיגיון הוא פשוט השימוש בסקיל כאשר הוא בדרגה מסוימת- משתמשים בכמות MP מסוימת. כאשר הסקיל גבוה בכמה נקודות הוא כבר משתמש ביותר MP. דוגמא (לא אמיתית אבל עדיין)- בmagic claw- שריטות- כאשר הוא בדרגה 5 בסקילים יש שימוש של 10 נקודות MP וכאשר הוא בדרגה 11- יכול להיות שימוש ביותר נקודות- נגיד 15. ונאמר שיש לך כמות של 100MP (כמובן שלקוסם יש יותא, זה רק להדגמה). הוא יכול להכות 10 מכות כאשר הסקיל ברמה 5, ורק 6 מכות אם הסקיל בדרגה 11. מה עדיף? נכון, הסקיל אומנם יהיה חלש יותר, אבל חסכוני מבחינת MP וגם כספית- למתחילים במשחק ממליצים לחסוף בכסף ואחד הדרכים היא לחסוף בשיקויי MP הרי שבהם משתמשים הכי הרבה. אני מקווה שההיגיון של שמירת SP מובן עכשיו
ליאת

ShweeShoo

New member
כן גם אני חשבתי על אפשרות כזאת

אבל בדקתי כמה MP זה לוקח בכל רמה יחסית להתקפה ועדיין לא ממש ברור למה המדריך אמר לשמור נקודות כי העלייה בצריכה של MP די זניחה, 1 או 2 בכל רמה, ויש לי 702 MP אז זה בכלל לא מורגש

וול../images/Emo118.gif

הדוגמה המצוינת הוא Heal של הקלריק. עד רמה 15 של הסקיל, בין 10% ל150% שהקלריק מרפא, הוא מבזבז רק 12 MP. עכשיו, רמה אחרי 15, 16 - מרפא 160% אבל משתמש ב24 MP. שזה די כפול. ה24 הזה נשאר עד שהסקיל ממוקסס ב30 ומרפא 300% חבר שלי כקלריק שמר נקודות סקיל ורק כשהגיע ל15 מיקסס את היל, כל הזמן הזה הוא השאיר את היל על 15. זה די מספיק, הרי במילא מספיקים למקסס את היל בצורה זו או אחרת לפני שמגיעים לרמה שבה אתה יכול לתפקד כקלריק ראשי בLudi Pq, אז לדעתי הוא עשה בשכל. הריפוי לא ביזבז כמות כפולה של MP לשווא [הרי, לא כל החיים קוסם נמצא בפארטי, נכון?] וזה הסבר הוגן

ShweeShoo

New member
אם כבר מדברים על קלריקים

מה עדיף להיות? קוסם אש או קלריק? אמרו לי שקלריקים יותר עשירים כי הם לא צריכים לקנות שיקויי מנה, אבל הם די חלשים יחסית לקוסמי אש שהם ממש חזקים. מצד שני לקלריקים יש סקילים ממש מגניבים בעבודה שלישית, אבל ממילא הסיכויים להגיע לעבודה שלישית די קלושים דרך אגב, זה נכון שמי שמשיג 100 fame מקבל חיית מחמד מתנה?

miss_t

New member
לגבי אש / קלריק-

תעשה את הבחירה שלך. כל מה שאמרו לך נכון. לגבי 100FAME- שטויות, אני כבר כפול 2 מזה, ולא גידלתי PET בחיים.

ווינגז

New member
עוד תיקון קטן../images/Emo3.gif

קלריקים כן צריכים לקנות שיקויי מנה, כי הם מתבססים רק על ה-MP כדי לתפקד (ה-HP אצל כל הקוסמים הוא נמוך מאוד, אבל קלריקים מרפאים את עצמם, ככה שאין השקעה כספית על שיקויי HP). למה הסיכויים להגיע לעבודה שלישית הם קלושים? תלוי כמה רוצים את זה.

למעלה