מדריך אמיתי. האמנם?!

ronchok1

New member
מדריך אמיתי. האמנם?!

אז ככה: אני נמצאת כרגע בשנת קורס והגדוד שלי מתכונן בימים אלו ממש ליום ירוק. כשחברה שלי ואני (אנחנו מדריכות ביחד) התחלנו לכתוב את הפעולה הראשונה, המדריכה שלנו אמרה לנו: "אתן יכולות להיעזר באינטרנט ולהוציא מידע, אף אחת מכן לא צריכה להמציא את הגלגל". אז שאלתי אותה: "כשאת אומרת 'אינטרנט' את מתכוונת שאפשר גם להכנס לפורומים ולבקש עזרה?". והיא ענתה לי: "אני לא מתכוונת לפורומים, מפני שזה נורא קל שיגישו לך פעולה מוכנה (או מתודה). מדריך אמיתי צריך להגיע לדברים האלה לבד". אז, אני חס וחלילה לא באה להגיד לכם שזה לא טוב לבקש עזרה בפורומים, כי אני לא מסכימה עם המדריכה שלי. אני חושבת שאפשר להיעזר בזה מדי פעם. סתם, רציתי לשמוע את דעתכם על הנושא הזה. תודה.

YogevLevi

New member
שאלה מעניינת

וכבר הבאתי את דעתי לא מזמן בנושא.... לפי דעתי אין שום בעיה לקחת פעולה ולשנות לה את הערכים, המטרות וחלק מהמטודות ולהעביר אותה או לקבל רעיונות חדשים ודרכים חדשות להעביר ערכים ומטרות מפעולות של אחרים...... מה שלפי דעתי אסור לעשות זה לקחת פעולה מוכנה ולהעביר אותה....אי אפשר למצוא פעולה מוכנה שתתאים בול לעאכים והמטרות שהצבת לעצמך.....כשמוצאים פעולנ מוכנה היא מותאמת למטרות, ערכים ושיקוף מצב של קבוצה אחת ואי אפשר להעביר אותה כמו שהיא לקבוצה אחרת. זה כמו לנסות לפתוח דלת עם מפתח של מנעול רגיל.....לא עובד וסתם לא מועיל ולפעמים אפילו הורס......

Shane75

New member
ממ לדעתי

הקטע של לבקש עזרה פה ושם זה אחלה. כי באמת, לא כולם תותחים ושולפים מתודות ופעולות חדשות כל פעם מחדש.. אבל זה נהיה כבר מוגזם שאנשים מבקשים פעולות שלמות זה לא חכמה לקבל הדרכה ולהעביר פעולות מוכנות מראש כל פעם הקטע בלהדריך זה לא רק הקטע עם החניכים זה קצת לפתח את השכל ולחשוב מה להעביר להם בכיף ודברים חדשים.. ולדעתי שאת מעבירה פעולה שאת כתבת זה הרבה יותר כיף מלהעביר משהו שהעתקת או קיבלת ממישהו..

ronchok1

New member
צודק/ת לגמרי!

זה באמת הרבה יותר כיף להעביר משהו שאתה כתבת בעצמך..

yaeltyl

New member
לדעתי..

סבבה לקחת רעיון להפעלה אחת מתוך הפעולה, או לרעיון כללי לפעולה-סתם לדוגמא משהו שראיתי פה-הצעה לערב בנים בנות, כל זה אחלה לגמרי. אבל לקחת פעולה ממש עם ערכים ומטרות והכל בנוי ופשוט להעביר זה לדעתי לא נכון כי זה לא ערך שהתאמת לגדוד שלך ולא מטרות שצריכות להתקיים בחניכים שלך דווקא..

s h a r o n 7

New member
ת'אמת../images/Emo126.gif

שאני אפעם לא הבנתי את אלה שבאים לבקש פה עזרה עד כמה שאני יודעת, אצלינו בשבט עושים את כל הפעולה בישב"צים... כאילו לא נראה לי שיש מצב שלמדריך אין פעולה בשביל שיבוא לפה לשאול

למעלה