מדעי הרפואה

מדעי הרפואה

האם מעבר ממדעי הרפואה לרפואה אפשרי בהנחה שאשפר את הסכם?? כמה קורסים תחסוך לי שנה במדעי הרפואה מרפואה? האם יש סיכוי אחרי שנה זו להתחיל ישר משנה ב רפואה? אני מתכננת לעשות בגרויות מורחבות במועד חורף, בנתיים להתחיל מדעי הרפואה ובמקביל להמשיך בתהליך הקבלה לרפואה. שאלה אחרונה: אם אני אנסה לעבור מחוג לחוג על סמך הסכם עדיין תהייה השפעה לציונים במדעי הרפואה? תודה

ביש5

New member
מצטרף לשאלות ועונה על כמה

שלום ירדן .. אם כבר בנית מערכת לימודים את כבר בטח יודעת שישנם קורסים חופפים . מעבר ממ"ר לשנה ב' ברפואה אפשרי אך ורק לאחר 3 שנים של מ"ר .אין מצב שיעביר אותך לשנה ב' ברפואה לאחר שנה אחת במ"ר .וזה גם תלוי בציון ובסכם כלשהו של שלושת השנים שאת חייבת לעמוד בו . שיהיה לך בהצלחה בבגרויות ובמסע ה 1000 מייל . שהצעד הראשון יהיה ברגל ימין מכל הלב

NoOoLa

New member
גם אני עדיין מתלבטת מה יעזור לי מ"ר

בהצלחה לכולנו ...

dafmic

New member
טוב, אני אניח שכן -

(אם זה לא יעזור לך, אולי זה יעניין מישהו אחר). אז לגבי העברית - בהנחה שתשפרי את *הסכם*, את יכולה לעבור לשנה א' ברפואה. הציונים האקדמיים (שוב, בירושלים, אני לא יודעת לגבי מקומות אחרים) לא נכנסים, בטח לא אם הם פוגעים לך בממוצע.לעבור על סמך ציונים אקדמאים של מדעי הרפואה זה על גבול הבלתי אפשרי (ובכל מקרה זה יהיה לשנה א'). עקרונית, זה יחסוך לך את רוב הקורסים, למעט: קורס קטן של התנסות רפואית בסמסטר א', קורס בחירה של 2 נקודות (אם לא לקחת קודם, וכנראה שלא תקחי, כי שנה א' של מדעי הרפואה הרבה יותר עמוסה משל רפואה), ו-2 קורסים בסמסטר ב' - "גדילה והתפתחות במחזור החיים" (4 נקודות זכות) ו"מיקרוביולוגיה כללית" (1 נ"ז). למיטב ידיעתי, גם לאנשים שעשו את הקורסים האלה יחד עם רפואה (מה שלא קורה הרבה, וגם צריך ללמוד לבד כי בזמן ההרצאות יש קורסים אחרים למדעי הרפואה) לא נותנים לעבור לשנה ב', אלא נותנים להם שנה חופש או לשלב את שתי השנים יחד. כך או אחרת - זה יתפרש על 3 שנים חוץ מהשנה במדעי הרפואה. קחי בחשבון (כאמור, לגבי ירושלים) ששנה א' של מדעי הרפואה הרבה יותר קשה ועמוסה משל רפואה, ובשביל לקבל פטורים צריך ציון מסוים (75 אם אני לא טועה). לשלב את זה עם בגרויות יהיה לא פשוט - תתכונני לעבודה קשה, אבל כמובן אל תתיאשי. אני מכירה כמה ששיפרו (יותר פסיכו', פחות בגרויות, אבל אני מניחה שגם זה קיים) והתקבלו לרפואה. בהצלחה!

שימי לב לציטוט הבא מהידיעון

של תל אביב: "מועמדים בעלי השכלה אקדמית חלקית או מלאה ברפואה או ברפואת שיניים/מדעי הרפואה (מדעי הרפואה מאוניברסיטת תל אביב בלבד, החל מתשס"ה), מועמדותם לשנה א' תבחן רק על סמך ציון הבחינה הפסיכומטרית, ממוצע לימודיהם בהשכלה האקדמית וציון מבחן מור ולא ע"ס ציוני הבגרות." קישור לידיעון: http://www.tau.ac.il/admissions/documents/hebrew/medicine.pdf

תודה על התגובות. סליחה שלא הגבתי קו

קודם. בציטוט מתוך הידיעון מתייחסים למי שסיים את לימודי מדעי הרפואה או למי שבכלל למד? אני שוקלת ללמוד שנה כדי לא להפסיד אותה לגמרי, בהנחה שאני אצטרך לעשות בגרויות במקצועות מוגברים זה מינימום שנתיים עד שאני אוכל בכלל להגיש מועמדות. למרות שרק בשנה הקרובה אני משפרת בגרויות, בשנה חסר המעש חשבתי ללמוד מדעי הרפואה כדי לקצר תהליכים. סכ"ה השעון דופק.....

מתייחסים לכל מי שלמד, גם רק סמסטר

אחד. לדעתי האישית חבל לך לקרוע את עצמך עם כל כך הרבה לימודים כבר עכשיו. לימודים באוניברסיטה הם תובעניים ויהיה לך קשה לשפר ציונים תוך כדי.

arnon101

New member
אם יש לי לימודים חלקיים

באת"א של שנה בפיזיקה וגם כמה קורסים שעשיתי במדעי הרוח, זה נכנס לממוצע לצורך קבלה ברפואה? כי אני רוצה שיתחשבו לי בפסיכומטרי ובגרויות. צריך לציין להם במפורש כשאני נרשם (מדבר על שנה הבאה)? קראתי בידיעון ולא הצלחתי להבין אם בכל זאת צריך לצרף עותק של ציונים בכל מקרה או לא.

למעלה