מדעי הקוגניציה

מדעי הקוגניציה

היי, אחרי נבירה במסלולי הלימוד באוניברסיטאות אני חושבת שמצאתי משהו שבאמת מעניין אותי - מדעי הקוגניציה. יש לי כמה שאלות ואשמח אם מישהו ידע וישתף :)

1) מה בעצם ההבדל בין מדעי הקוגניציה למדעי המוח?
2) באוניברסיטה העברית - לא ממש הבנתי באיזה קמפוס לומדים?
3) עד כמה זה קשה ללמוד תואר דו חוגי? משלמים שכר לימוד כפול? יהיו לי חיים?
4) אם אני ארצה להמשיך אחר כך למחקר במדעי המוח\ תואר שני בפסיכולוגיה אני אצטרך קורסי השלמה? ובכלל - מה זה אומר להמשיך למחקר מבחינת אופי העבודה?
5) זה באמת מעניין כמו שזה נשמע?

6) שאלה קצת לא קשורה - הבנתי שהתואר הראשון בפסיכולוגיה מתעסק בעיקר בשיטות מחקר ופחות בפסיכולוגיה העסיסית (ככה שהוא די משעמם ולא נותן כלום למי שעושה את התואר מתוך עניין), זה נכון?

תודה לכל העוזרים!

kaner91

New member
השנקל שלי

1. במדעי המוח נותנים דגש על הצד הביולוגי-נוירולוגי של המוח ואילו מדעי הקוגניציה חוקרים כשרים פסיכולוגים-בלשנים קוגניטיבים (קריאה, כתיבה, זיכרון, קשב, לקויות פסיכולוגיות וכו'...)

2 תלוי בקורסים.

3. תואר דו חוגי הוא בדיוק אותו דבר כמו חד חוגי, אותו עומס, אותו כסף אותם חיים.

4. אם תמשיך בקוגניציה לא תצטרך השלמות ואם תמשיך במדעי המוח זה תלוי בחוג השני שלך.

5....

6. חלק מהקרוסים הם מתודולוגים אבל לא ניראה לי שהתואר משעמם.

נצל"ש- בנוגע למדעי המוח

מה המצב של התחום בשוק היום?
לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע על כך ברשת...

reakwind

New member
תשובות

גילוי נאות: בקרוב אני מסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה ושוקל להמשיך למדעי המוח או למדעי הקוגניציה בתארים מתקדמים.

1) מדעי המוח הקלאסיים, הידועים גם בשם נוירוביולוגיה או מדעי העצב, מייצגים את חקר המוח מנקודת מבט ביולוגית בעיקר בעוד שמדעי הקוגניציה מהווים תחום חדש יותר מבחינה כרונולוגית. למדעי הקוגניציה 2 הנחות יסוד שמפרידות אותם ממדעי המוח הקלאסיים:
א. אינטרדיסיפלינריות - המוח הוא איבר מורכב ביותר ותיאור ביולוגי בלבד לא יוכל להסביר את כל המורכבות שלו (כמובן שיש ביולוגים ואף פילוסופים שחולקים על כך) ולכן יש צורך בשיתוף פעולה בין מספר דיסיפלינות.
ב. בעקבות המהפכה הקוגניטיבית של שנות החמישים (קרא על זה בויקיפדיה) החלו יותר ויותר מדענים לראות את המוח כמין מחשב ואת התכונות המנטליות כמין תוכנות שהמוח מממש אותן ולכן התכונות הנפשיות יכולות באופן עקרוני להתקיים על כל חומרה שיש לה את התכונות החומריות המתאימות לכך ולא רק על איבר ביולוגי כמו מוח (עיין ערך אינטיליגנציה מלאכותית) ולכן יש מקום לחקור את המוח גם מנקודות מבט שהן לא ביולוגיות או כימיות או פיזיקליות אלא חישוביות או פסיכולוגיות באופיין.
2) בקמפוס של מדעי הרוח בעיקר (לא זוכר איך קוראים לו).
3) לא משלמים שכר לימוד כפול אבל בדרך כלל תואר דו חוגי עמוס יותר מתואר חד חוגי (תלוי בשילוב שאתה בוחר). באשר לחיי חברה זה כבר תלוי בך.
4) לא תוכל לעשות תואר שני בפסיכולוגיה אלא אם כן החוג השני שלך יהיה פסיכולוגיה. אם תרצה להמשיך לתואר שני במדעי המוח ההשלמות שתצטרך ללמוד יהיו תלויות במעבדה שאליה תרצה להגיע. אם מדובר במעבדה שבה רוב העבודה היא ביולוגית ובמהלך התואר לא לקחת מספיק קורסים בביולוגיה אז יתכן שלא יקבלו אותך למעבדה או שיתנו את הקבלה שלך בקורסי השלמה וכן הלאה. בכל מקרה רוב החוגים למדעי המוח בארץ הם רב תחומיים (למעט אולי מכון וייצמן ששם הדגש הוא יותר ביולוגי והאוניברסיטה העברית ששם הדגש הוא יותר חישובי) ככה שלא אמורה להיות בעיה להתקבל עם תואר במדעי הקוגניציה מה שכן רצוי שתשלב עם תחום רלוונטי כמו פסיכולוגיה ביולוגיה פיזיקה או מדעי המחשב.
5) תלוי את מי שואלים. קוגניציה זה תחום שהוא מצד אחד מאוד חישובי ומצד שני גם מאוד פילוסופי ובתכלס יש מעט אנשים בעולם שמתחברים למתמטיקה או לפילוסופיה.
6) לא יודע למה אתה מתכוון ב"עסיסית". האם הכוונה לפסיכותרפיה ופסיכופתולוגיה? כי אם כן אז באמת יש מעט קורסים בתחומים האלה בתואר הראשון ולמעשה לא נוגעים בכלל בפסיכותרפיה עד התואר השני וגם שם פחות או יותר זורקים אותך למים ונותנים לך מטופלים מבלי לתת לך הרבה רקע תיאורטי לפני. מה שכן יש כאלה שדווקא אוהבים את הצדדים המכניים והמדעיים של הפסיכולוגיה (שהם אותם הצדדים שגם שייכים למדעי הקוגניציה) ואם אתה לא מתחבר לצדדים האלה אז אין ממש סיבה ללמוד תואר במדעי הקוגניציה.

תודה לכם על התשובות

ותודה על היחס והפירוט.. זה באמת עזר. אני חושבת שמדעי הקוגניציה באמת מעניינים אותי יותר ממדעי המוח\ פסיכולוגיה לבדם.
עכשיו נשאר רק לקוות לעמוד בסף הקבלה באוניברסיטה העברית (התרשמתי יותר מהתכנית שלהם ונראה שהרמה יותר גבוה).

שוב תודה!

למעלה