מדעי המחשב

yoave23

New member
מדעי המחשב

היי,
אני עובד כמפתח כבר 6 שנים אך מעולם לא למדתי באופן מסודר.
לאחרונה שמתי לב (אולי זה רק אני) שישנה תקרת זכוכית מסויימת שרק עם ניסיון אפשר לעבור אותה ולהתקבל לעבודות יותר נחשבות / מעניינות / מכניסות.
מכיוון שאני בן 34 ואין לי את הנתונים או הזמן להשלים את מה שצריך ע"מ להתקבל ללימודים באוניברסיטה מצאתי מספר מכללות שכן אוכל להתקבל אליהן ללימודים.
הייתי שמח לשמוע את דעתכם לגבי האם כדאי ללכת בכיוון הזה.
תודה רבה!

choo

Active member
אם תקרת הזכוכית בגלל נסיון - למה אתה מחפש לימודים?

&nbsp
אם זה לא המצב - יוכל להועיל אם תסביר יותר על איזו תקרת זכוכית אתה מדבר

לא ידוע לי על תקרות זכוכית

ואכן קצת סתרת את עצמך.

אם התקרה היא מבוססת נסיון, אז איך לימודים יועילו?

yoave23

New member
טעות שלי

(זה מה שקורה כשהבוס יושב לך על הראש
)
כוונתי היתה כמובן שישנם מקומות שניסיון אינו מספיק והדרישה לתואר במדמ"ח היא חשובה לא פחות.

selalerer

New member
אני מניח שיש מקומות כאלו, אבל אני לא נתקלתי בזה.

כבר יותר מעשר שנים בתחום ולא מרגיש עצור בשום צורה. אף פעם גם לא העלו את זה מולי כמכשול להתקדמות או העלאה או משהו כזה.

selalerer

New member
עוד מחשבה: אולי זה סתם תירוץ שמשתמשים בו מכיוון שאין להם...

... מה להציע לך במקום הנוכחי והם לא רוצים שתלך.

yoave23

New member
תודה על התשובה

מבדיקה זריזה של מספר מודעות דרושים התנאי לתואר במדמ"ח קיים אצל בערך 30% מהמודעות שזה נתח נכבד מאוד.
מה שכן, יכול להיות שהבדיקה שעשיתי אינה באמת מייצגת.

selalerer

New member
היום כשאני מחפש עבודה אני עובד כמעט בלעדית עם חברות השמה.

גם כמה שנים אחורה, כששלחתי קורות חיים בעצמי, לא הייתי מדיר את עצמי ממודעות שדרשו תואר. שלחתי קורות חיים וקיבלתי זימונים לראיונות.

user32

Well-known member
מנהל
ברוב המקרים זה רק על המודעה

אני במצב דומה לשלך רק עובד 16 שנה. מעולם לא נתקלתי במכשול הזה וככל שהנסיון נצבר פחות ופחות טורחים בכלל לשאול. עבדתי בכל סוגי החברות: גדולות, אמריקאיות, ישראליות, סטארטאפים חלקם מוכרות מאוד ותמיד בתפקידים שדרשו תואר במדעי המחשב.
ברוב המקומות אם יגיע מישהו טוב הם יתעלמו מהעדר התואר ונסיון איכותי בדרך כלל יספיק בשביל להגיע לראיון ואת השאר אתה צריך להוכיח בעצמך.

hadooper

New member
תיאורטית, אפשר לעבוד הרבה שנים ועדיין לא להיות טוב מספיק.

אני אמנם רואה בהנדסת תוכנה רק אחת מהדיסציפלינות של מדעי המחשב, כזו שה"אקדמיה" האמיתית שלה נמצאת דווקא בתעשיה ולא באקדמיה. אבל עדיין סבור שאי אפשר להיות מהנדס תוכנה מספיק טוב בלי שליטה ביתר היסודות התיאורטיים של מדעי המחשב ברמה מספיק גבוהה כמו זו של האוניברסיטאות בארץ והמוסדות המוכרים בעולם בתחום. בעולם המעשה, קשה מאד להגיע לתפקידים שדורשים תואר שני בלי להשלים אפילו תואר ראשון ומעולם לא שמעתי על מהנדסים שהתקבלו אליהם.

ipv6

Member
השאלה לא ברורה

מהתגובות אני מבין שאתה מודאג מזה שאין לך תואר אקדמאי.
כמו שאני מכיר את השוק, זה לא פוסל אבל עלול לפגוע. בסוף כשנותנים לך הצעה \ מחליטים לגביך מסתכלים עליך כמכלול : איך תפקדת בראיונות,כמה ניסיון יש לך, איזו השכלה יש לך וכו' וכו'.

לצורך העניין אפילו גוגל ופייסבוק, חרף ההצהרה שלהם על חשיבות בסיס איתן במדעי המחשב יאדה יאדה מראיינות אנשים שלא למדו באונ', אך בפועל כמות האנשים חסרי תואר שם, נמוכה מאד (לפחות בסניפים בארץ, משמועות).

בקורפורייטים גדולים ההשכלה(יחד עם ניסיון) משפיעה בסופו של דבר לאיזו דרגה ישבצו אותך וגם כאן היעדר תואר לא עוזר.

מאמין שלמשרות מחקר\אלגוריתמים יהיה לך קשה אפילו להתראיין.

כדאי לך להכין תוכנית התקדמות, במקום העבודה שלך

אם היום התפקיד שלך הוא לא-מי-יודע-מה, אז באמת הסיכוי להתקבל לתפקיד יותר טוב במקום אחר הוא נמוך. אולי קו״ח שלך משקפים את היותך עובד זוטר.

אבל תנסה להתקדם במקום בנוכחי שלך. ובשביל זה תדבר עם המנהל שלך. תציין תפקיד שאתה רוצה להתקדם אליו - ותשאל מה אתה צריך לעשות כדי שזה יקרה (לקבל אחריות על תחום מסויים, לעבור לתפקיד אחר, להיות ראש צוות...). ושהוא יגיד לך מה אתה צריך לעשות כדי שזה יקרה. אולי הוא באמת יגיד שחסר לך ידע, אבל אולי הוא יעלה נושאים אחרים.

yoave23

New member
במקום העבודה הנוכחי אין לי לאן להתקדם

מדובר בחברה יצרנית שאני הקמתי בה את מערך התוכנה ובעקבות זאת אני מתפקד כראש צוות / ארכיטקט / מפתח בכיר. אז למרות שהעבודה היא מעניינת ומגוונת מאוד (יום אחד אני עובד על מערכות לתפעול מכונות עם מנועים, רגשים וכו', יום לאחר מכן מפתח אפליקציות לאנדרואיד ובזמן שנשאר עובד על אתר MVC) יש בחברה תקרת שכר בלתי נראית שקשה מאוד לעבור אותה וזאת ללא קשר לכמה אתה טוב במה שאתה עושה.
לגבי הערתך לגבי קורות החיים שלי, האם יש פה מישהו שיהיה מוכן להעיף עליהם מבט ולתת הערות?

user32

Well-known member
מנהל
זה לא טוב בשבילך

ולאורך זמן זה בהחלט יכול לעצור את הקריירה שלך גם כשתחפש להחליף עבודה. בלי קשר לתואר, חשוב בעבודה ראשונה ללמוד מאנשים חכמים ומנוסים ממך. במצב שאתה נמצא בו אני מנחש שאתה לומד מעט מאוד מאחרים. במקומות האלה הרבה פעמים הדרישות המקצועיות נמוכות (זה עובד? זה מספיק) מה שלא משקף את שאר השוק.
יצא לי הרבה לעבוד במקומות מהסוג הזה (כעצמאי אני עושה הרבה פרוייקטים דומים למה שתיארת) אבל גם בחברות שבהן הייתי חלק מצוות שמורכב מאנשים מוכשרים ומנוסים. זו חוויה אחרת לגמרי ומעשירה ברמות אחרות. למזלי העבודה הראשונה שלי היתה בחברה כזאת, הר"צ שלי היה עם תואר שני מהכניון, מנהל הקבוצה היה ד"ר לפיזיקה ורוב המתכנתים היו מהטכניון או מוסדות מובילים דומים. אחרי 4 שנים איתם אתה לומד לחשוב בצורה מסויימת.
אני ממליץ לך בחום לנסות להגיע למקום עם צוות חזק ואנשים שאפשר ללמוד מהם.
לגבי הקו"ח: אתה יכול להעלות אותם בפוסט ללא פרטים מזהים. יש פה הרבה שישמחו לעזור וזו דרך טובה לרתום את חכמת ההמונים.

למעלה