מדעי המחשב

נ ו ע ה 12

New member
מדעי המחשב

היי, שבוע טוב

אני מתעניינת בלימודי מדעי המחשב. אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות ממי שבדק בעבר/מכיר/לומד - המכללה למנהל בראשון מול HIT בחולון.

כרגע יש לי 2 יתרונות לטובת המכללה למנהל:
1. המכללה נמצאת 10 דקות הליכה מהבית שלי
2. יש לה סמסטר אביב, כלומר הלימודים מתחילים עוד חודשיים ולא אצטרך לחכות לאוקטובר.

תודה מראש :)

נ ו ע ה 12

New member
אגב, מבחינת שכר לימוד

יועצת הלימודים של המכללה למנהל איתה נפגשתי חישבה את הסכם שלי מהציונים בבגרות ובפסיכומטרי ואמרה שיש לי מלגת לימודים, השכר שאצטרך לשלם יהיה כ-13 אלף בשנה. ב-HIT זה כ-10 אלף בשנה, פלוס נסיעות מגיעים כבר לאותו הדבר...

לכי לאוניברסיטה.

אל תתלהבי מהמלגה הזאת של המכללה למנהל - הם צמאים לסטודנטיות כמוך עם נתוני קבלה גבוהים אז אמנם היא נמצאת 10 דקות הליכה מהבית וזה שיקול אבל עדיף להרחיק קצת וללמוד באוניברסיטה כי בתחום הזה זה משמעותי.

GuestOfHonor

New member
עוד אופציות

אם תנאי הקבלה שלך לא מתאימים לאוניברסיטה, עדיין יש לך עוד אופציות שהייתי שוקל:

1. האוניברסיטה הפתוחה - אם שיטת הלימוד מתאימה לך והחוסר בהווי וסביבה סטודנטיאלית תומכת לא חסר לך, זה מוסד מוצלח מאוד למדעי המחשב. את יכולה ללמוד 0 דקות הליכה מהבית שלך, ולא צריכה לשפר תנאי קבלה
.
2. המכללה האקדמית ת"א יפו - יש איזשהו קונצנזוס, שלא ברור לי יותר מדי על מה הוא מתבסס, שזאת המובילה מבין מכללות. היא גם באיזור המגורים שלך (יחסית), וגם שכר הלימוד שלה אוניברסיטאי.
3. אוניברסיטת בר אילן - אולי את מתקבלת בכל זאת?

לגבי שני המוסדות שדיברת עליהם, אני לא חושב שיש איזשהי העדפה מובהקת מבחינת מעסיקים. וודאי שהמלגה המדוברת היא על כל שלושת השנים ולא רק על שנה א', אחרת עדיין תצטרכי לשלם ים של כסף על התואר. אם זה המצב, ואם את רוצה להישאר בבית במהלך הלימודים, נראה לי שזה שיקול מנצח.

לסיום אני רק אחזור על מה שאמרו פה. שוק העבודה בתוכנה, גם בימים טובים, הוא מאוד תחרותי. אם חשוב לך בסוף התואר למצוא מקום עבודה טוב ומעניין שמשלם היטב, ואם את רוצה למצוא משרת סטודנט מוצלחת במהלך התואר, את רוצה להשתלב במוסד ש'נחשב' כמה שיותר יוקרתי. רמת לימודים בצד (ולפי חברים שלמדו במכללה למנהל, רמת הקושי משמעותית יותר קלה מאוניברסיטאות), דעת המעסיקים על המוסד קריטית להמשך הקריירה שלך. זה לא שבוגרי המכללה למנהל או חולון נשארים כולם מובטלים, אבל אלא אם כן הם ימצאו קשרים או רקע קודם יהיה להם יותר קשה למצוא עבודה ויותר מכך עבודה 'טובה'.

נ ו ע ה 12

New member
היי :)

1. לגבי הפתוחה - לאו דווקא ההווי אבל כן סביבה סטודנטיאלית תומכת - זה משהו שחשוב לי.
2. אבדוק לגבי המכללה האקדמית, תודה.
3. קצת הסתבכתי עם מחשבון הסיכויים באתר של בר אילן... בכל אופן, אלו חלק מהנתונים שלי - 606 בפסיכו, 630 בפסיכו עם דגש כמותי, 132 בחלק הכמותי, 90 ב-5 יח"ל אנגלית, 87 ב-5 יח"ל מתמטיקה, 90 ב-5 יח"ל מדעי המחשב, 100 בפרויקט גמר בהיקף 5 יח"ל בהנדסת תוכנה, ממוצע בגרויות באזור 106.
4. המלגה היא על כל שנת לימודים, לא רק על הראשונה. ואני בהחלט מתכננת להישאר לגור עם ההורים במהלך הלימודים.

אני אמשיך לשקול ולעשות חושבים עם עצמי... תודה על התגובות

pulpu

New member
אתה טועה ומטעה אחי, וחבל...

בנוגע למכללות.

בנוגע למונטין של האדמית לעומת נניח HIT.
ומוניטין של מכללות בכלל.

בן100

New member
לא טועה ולא מטעה

מי שיכול אוניברסיטה אסור שייבחר מכללה.

GuestOfHonor

New member
רוצה עוד דעות?

נכון, אני רק אדם אחד, ש'רק' עובד בתחום יותר מעשור.

אם אתה רוצה לשמוע עוד דעות, אתה מוזמן למצוא עוד הרבה הייטקיסטים, חלקם מעסיקים ומראיינים, בפורום "עבודה בהיי-טק" השכן.

אתה תגלה שאני הייתי מאוד עדין ופוליטקלי קורקט בתשובה שלי.

לגבי האקדמית מול חלון, יש לי ווידוי. אחת הסטיות הגדולות שלי היא 'לחרוש' פרופילים בלינקדאין. אני מעריך שיצא לי לראות כמה אלפים של פרופילים בשנים האחרונות. בין המכללות נתקלתי בהרבה הרבה יותר פרופילים של בוגרים מועסקים מהאקדמית מאשר של חולון. למי שתוהה, המוסד הנוסף שיצא לי לראות המון בוגרים מועסקים שלו הוא הבינתחומי, כשאחריהם אפקה והמכללה למנהל.

כאמור, זה לא מדגם מייצג, ואין לי טבלת אקסל שמסכמת את הנתונים
. זה גם לא אומר שום דבר על רמת הלימודים, למרות שיש לי חברים גם באקדמית וגם במכללה למנהל והאחרונה נשמעת כמו מוסד עם רמת קושי קלה יותר.

למעלה