מדעי המחשב

• פותח הנושא lotti
  • פורסם בתאריך

lotti

New member
מדעי המחשב

שלום,

רציתי לדעת האם באמת יש הבדל קריטי בין תואר במדמ"ח באוניברסיטה אחת לאוניברסיטה אחרת (בתנאי ששתיהן מוכרות)?
כשאני אומר הבדל קריטי אני מתכוון מבחינת תעסוקה לאחר התואר, רמת החומר, איכות הסגל וכדומה.

האם יש איזה שהוא "קיזוז" מהבחינה שבאוניברסיטה בעלת שם טוב אולי קשה יותר להוציא ממוצע ציונים גבוה מאשר באוניברסיטה בעלת שם קצת פחות טוב?

GuestOfHonor

New member
כן

יש הבדל גדול בעיני מעסיקים בין הטכניון, האוני' העברית, אוני' תל אביב ואוני' בן גוריון, בין בר אילן והפתוחה בין חיפה ובין אריאל.

מבחינת רמת החומר ואיכות הסגל, קשה להגיד כיוון שמעטים מאיתנו למדו בשני מוסדות שונים.בזמנו היה פה שרשור על מבחנים במדעי המחשב באריאל שאם הם מייצגים אז הם בדיחה, אבל מעבר לזה מדובר בעיקר בשמועות פחות מבוססות וסטיגמות.

אני לא חושב שיש קיזוז מבחינת הממוצע. ברור שמצטיין רקטור מבר אילן כנראה יזומן ליותר ראיונות מאשר מישהו עם ממוצע 65 מהעברית, אבל יש מספיק אנשים טובים בבר אילן ולא הייתי מסתמך על זה.

אני ממליץ בחום לנסות להתקבל לאחת האוניברסיטאות המובילות שהזכרתי, כשהבחירה צריכה להתבסס בעיקר על העדפות אינדיבידואליות שלך כמו קרוב\רחוק מהבית והאופי של המוסד (במקרה זה הסטיגמות יחסית נכונות
).

lotti

New member
שלום

"אני ממליץ בחום לנסות להתקבל לאחת האוניברסיטאות המובילות שהזכרתי"- לא כל כך הצלחתי להבין באיזה אוניברסיטאות מדובר, כיוון שהזכרת את כולן...

אני מניח שהתכוונת לטכניון/עברית/תל אביב.

אגב, יש פערים רציניים בין ב"ש לבר אילן?

GuestOfHonor

New member
א. הנ"ל, ובן גוריון

ב. כן, יש הבדל משמעותי מבחינת מעסיקים, וייתכן שיש הבדל גם מבחינת רמת הכשרה.

כמה זה יפריע לך כשתחפש עבודה? תלוי בממוצע, תלוי במצב השוק, תלוי בכמה אתה מוכן להתפשר על העבודה הראשונה שלך... אני עובד במקום שיחסית מסנן בראיונות, ובהחלט יש פה גם בוגרי בר אילן בפיתוח. ההבדל הוא לא של שמיים וארץ - בר אילן נחשבת בעיני רבים למוסד החמישי בטיבו במדעי המחשב בארץ, סך הכל - אבל עדיין, עדיף לדעתי ללכת על בטוח אם שיקולים אחרים כמו קרבה למקום המגורים פחות משמעותיים.

שים לב לניסוח שלו

יש הבדל גדול בעיני מעסיקים בין הטכניון (1), האוני' העברית(2), אוני' תל אביב(3) ואוני' בן גוריון(4), {עד כאן קבוצה א'} בין: בר אילן(1) והפתוחה(2) {עד כאן קבוצה ב'} בין חיפה {קבוצה ג'} ובין אריאל {קבוצה ד'}.

יש מצב שהוא "דחף" את חיפה ואריאל לאותה קבוצה אבל זה לא קריטי.

GuestOfHonor

New member
{חיפה} ו{אריאל} בקבוצות נפרדות

אבל כן, יצא לי ניסוח קצת (הרבה) פסיכומטרי, אני מתנצל.

lotti

New member
האמת היא שחשבתי שזה כך לפי איך שרשמת

אבל לא הייתי משוכנע.

אגב, אני מבין מהודעותיך שאתה סטודנט למדעי המחשב?

GuestOfHonor

New member
בוגר התואר

יש בפורום לא מעט אנשים מהתחום (ויש שיגידו - יותר מדי).

למעלה