מדמ"ח בר אילן

• פותח הנושא upup
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
סבבה, אני שמח שאתה תלמיד משקיע

ההשוואה שלי לא בין מה סטודנט מחויב, הסטודנטים מחויבים לאותו דבר בכל האוניברסיטאות. ההשוואה שלי היא בין מה האוניברסיטאות מאפשרות לסטודנט. ולאו"פ יש יתרון עצום. כל מה שתיארת על האוניברסיטה שלך (ונכון לכל הסגורות) הוא מניח שני דברים: א. סטודנט אקטיבי. ב. מעט סטודנטים אקטיביים, או הרבה, אבל עם הרבה עשירים בינהם. כמו שרון אמר לך, לסטודנט באותה רמת השקעה, הרבה יותר קל להעמיק באו"פ.

gil levi

New member
פירטתי בהודעה הקודמת.

לקחת ספר מהספריה זה עניין של כמה דקות, לעבור על החומר שמקדים לחומר שבאמת רוצים להתעמק בו גם לא אמור לקחת יותר מדי זמן (נגיד 30 דקות בהגזמה) ואמנם הספרים של האו"פ יותר קלים מרוב הספרים (והם גם בעברית), אבל גם אם מסכמים את כל ה"בעיות" האלו ההבדל לא כל כך קיצוני.

ron369

New member
לאופ', אבל, יש עוד יתרונות! ../images/Emo13.gif

אבל נעזוב את הדיון. לא חשוב.

gil levi

New member
לאו"פ יתרונות רבים.

בכלל אני מעריץ נלהב של האו"פ. אבל הדיון הוא לא על האו"פ מול אונ' "רגילה", אלא איפה יותר קל לסטודנט להעמיק מעבר לחומר הנלמד בקורס - באו"פ או באונ' "רגילה".

ron369

New member
ובדיוק לכך התכוונתי ../images/Emo8.gif

(יתרונות בחומר הנלמד)

ron369

New member
ובכ"ז,

כמה באמת עושים את זה באונ' רגילה? אני די משוכנע שלא מעט עושים את זה באופ'. זה פשוט נגיש. מה, לא תקרא את העמוד הבא כי הוא מעבר לחומר הנדרש? OH PLEASE! אני מעדיף לא להרוס לעצמי את הרצף של הקריאה, ובאופן כללי להתעלם ממה ש"צריך לקרוא", ופשוט לקרוא את הספר כמו ספר (עד גבול מסויים). אלא אם כן אני בלחץ, הקורס משעמם, או דבר דומה, יוצא הרבה פעמים שחרשתי קצת יותר מהנדרש. לעומת זאת, רק ללכת לספריה ולהשאיל את הספר המתאים, להכנס לראש ולהגדרות של הכותב, לבדוק מה כבר קראת ומה לא, לעבור על חלקים עם קטעים חשובים להמשך - אשר מעורבבים בהרבה חומר שאתה יודע, להתחיל להתרגל ל... (וכולי). סלח לי אם אני מכליל, אבל נראה לי שרוב הסטודנטים היו מוותרים על כל זה.

הממ...

איפה באו"פ אתה יכול להשיג 800 (אני לא מגזים) תרגילים במיש"דיפ? או 400 (שוב לא מגזים) אינטגרלים שממצים את כל הסוגים בצורה מעולה? או סיכומים בעברית (טוב נו, בערך
) של נושאים במתמטיקה - כשאין ספר מתורגם בנמצא? ככה זה כשיש מרצים שמרגישים שיש להם סטודנטים. יש בשביל מי להשקיע [אני חושב]

vinney

Well-known member
המם...

זה לא חומר לימוד, זה חומר תרגול, והאו"פ מספקת מספיק תרגולים (לדעתי לפחות). ועל טכניון אני בכלל לא מדובר, זה פשוט חבורה של סאדיסטים.

yuvalmadar

New member
ובנוגע לחומר בעברית,

לפי הנסיון שלי, יש כמעט בכל הקורסים לתואר ראשון במתמטיקה באו"פ ספרי לימוד בעברית.
(למעשה, נראה לי שיש רק כ5 יוצאי דופן, ובחלקם הספרים המתורגמים בפיתוח)

הממ²

לא רק חומר תירגול, זה גם וגם. האו"פ אולי מספקת תרגולים אבל אני לא חושב שיש מה להשוות.

vinney

Well-known member
ברור, אי אפשר להשוות או"פ לטכניון

אבל בטכניון כן מלמדים טוב להרים את האף
סתם סתם

ron369

New member
../images/Emo2.gif

טוב נו. אם מוסד טוב נקבע על פי כמות השינון שבו, האופ' אולי מפגרת מאחור. שאל את ויני, אבל, לגבי דעתו על בוגרי הטכניון, לעומת מקביליהם מהפתוחה.

לא מדובר כאן על שינון חומר.

מוסד שמלמד אותך לשנן חומר לא מלמד אותך כלום. ויני דיבר על חומר ההעמקה של האו"פ. אני דיברתי על בונוסים שנובעים רמת ההשקעה של מרצה שמרגיש את הסטודנטים שלו באוניברסיטה רגילה.

vinney

Well-known member
שים לב

שאתה מדבר על מרצה, ואני מדבר על אוניברסיטה. גם באו"פ יש מרצים ומנחים משקיעים יותר ואלה שמשקיעים פחות. המרצה שלי בקורס טרח להתקשר אליי ולוודא את הכתובת כדי לשלוח לי חומר שהוא חילק בכיתה, כי אני לא מגיע לשיעורים. לכמה סטודנטים מרצים בטכניון מתקשרים ? אבל אני מדבר על אוניברסיטה ככלל, לא בדוגמא פרטנית של מרצה כזה או אחר. אני יכול להביא לך גם מרצים שבסמסטר מספיקים בקושי חצי מהסיליבוס, בוחנים רק על מה שהספיקו, והסטודנטים עוברים את הקורס בלי שיהיה להם בכלל סיכוי לדעת חצי ממה שהיו אמורים לדעת!

vinney

Well-known member
יש סיכוי ../images/Emo6.gif

אבל את הדוגמאות השליליות יש לי דווקא מאת"א יותר (אם כי גם על טכניון שמעתי אותם דברים).

ELIELI22

New member
אני הייתי מוסיף את חלקי ....

לדעתי לאופ יש שם לא רע , אך לאת"א ולטכניון יש שם טוב יותר מ2 סיבות : 1> להם שיש תנאי קבלה ומכאן מקבלים סטודנטים ברמה גבוהה מאד. 2> הם דופקים את הסטודנטים ואיכשהו זה משרת אותם כי מי שסיים ממשך צלח דרך קשה (לדעתי ברב המקרים קשה אך לא נכונה) . לאופ לעומת זאת יש את היתרונות של : 1> תואר גמיש יחסית מבחינת שנים ותוכן . 2> רמה מאד גבוהה וגם לימוד ברמה גבוהה (גם קורס וגם ההנחיה) . 3> מוסד יחסית די ידידותי . 4> מי שלומד באופ לא יתקשה להמשיך במחקר מאוחר יותר עקב נסיון שצבר לבד . 5> אם אתה ספורטאי, איש משפחה , בעל עסק , סתם לא אוהב ללמוד 24 שעות ביממה ורוצה ללמוד במוסד מכובד אופ מצוינת לתפקיד . 6> חשוב לציין אני סטודנט באופ ! בתחום מדעי המחשב השוק מוצף וגם מי שיסיים במכללות של נולדת סיימת (ויש כאלו לצערי שמבישות את תחום מדעי המחשב בפרט ואת המדעים בכלל) גם הוא יתקבל לעבודה בסופו של דבר . בהצלחה !!!

אמיתי ר

New member
אני בהיי מטורף, אז אני חייב להוציא

קצת אנרגיה - אבל: התראיינתי לאחרונה לבחרת היי-טק מובילה, ואתמול סופית התקבלתי. (אולי אפרט יותר בעתיד איפה ומה). בכל מקרה, מדובר במשרת סטודנט, והחברה ממוקמת במת"מ - כלומר מרחק יריקה מהטכניון. על התפקיד התמודדו, עד כמה שידוע לי, סטודנטים רבים מאוד מאוד מהטכניון. בתהליך הקבלה עברתי הרבה ראיונות, בשני הראיונות עם הגורמים הבכירים בחברה, שניהם ציינו, כל אחד בנפרד, את הערכתם הרבה לאוניברסיטה הפתוחה ולבוגריה. אחד מהשניים בוגר תואר ראשון מהטכניון והשני מירושלים. זה שהוא בוגר ירושלים (מלפני כ25 שנה) ציין שכשהוא למד לתואר ראשון, היה מאוד נחמד באוניברסיטה, אבל הוא לא הסתפק בכך, וכשהוא רצה באמת להרחיב את הידע שלו הוא השאיל מהספריה את הספרים של האו"פ (לפני 25 שנה!). בקורות חיים ציינתי שאני אוטודידקט ומהיר תפישה. כשהוא עבר על קורות חיים וביקש "הסברים", והגיע לסעיף זה הוא אמר "את זה אתה בכלל לא צריך להסביר, עצם היכולת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה תוך כדי שירות בקבע מצביע על יכולות מפותחות". אז מזל טוב לי
(ולאו"פ שהתגלה שיש לה תומכים בכירים בהיי-טק)

למעלה