מדמ"ח בר אילן

• פותח הנושא upup
  • פורסם בתאריך

yuvalmadar

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo49.gif../images/Emo70.gif

ובהצלחה שיהיה לך!
עבודה נעימה! אני מתכוון לחפש משרת סטודנט בשנה הבאה במקביל ללימודים, אקווה שגם אתקל בהערכה כזו לאו"פ.

yuvalmadar

New member
ואפרופו (לאנשי ההיי טק מביניכם ../images/Emo13.gif)

עד כמה תפגע העובדה שלמדתי תואר דו חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב בסיכויי הקבלה שלי? (ולא למדתי תואר במדמ"ח נטו, כלומר) והאם ב"משרות סטודנט" הם מניחים שלמועמדים אין נסיון עבודה? (אני חושב שהמצב שונה אצל אמיתי, אז השאלה נותרת
)

אמיתי ר

New member
אין לי ממש ניסיון בעבודה

כלומר עבדתי לפני הגיוס, אבל ממש לא כמתכנת אלא "כמנהל רשת" שזה לא בדיוק כישורים/ניסיון שנדרש/עוזר אח"כ (חוץ מההיבט ה"אישי" שזה מראה שהיית חרוץ וכו בתיכון). במקום שבו התראיינתי, הם די קיבלו את זה. כלומר, "קצת התאכזבו" מזה שאני לא יודע לתכנת "מלידה" בשפה שימושית, אבל הבינו את זה. רצו שיהיה לי קצת ידע בתחום (נניח קורס מבוא אחד או שניים בתכנות), אבל לא דרשו מעבר לכך. שאלו בעיקר על אלגוריתמים ודרך מחשבה. כי אני חיפשתי משרה "טובה" ואיכותית שתפתח אותי הלאה, ולא לתכנת (גם אם הייתי מרוויח עכשיו יותר) ולהשאר מתכנת. דרישות הקדם מבחינת קורסים היו: מבוא למדמ"ח, מבני נתונים ומערכות הפעלה. אני עשיתי את השניים הראשונים בלבד, אבל שוב, ויתרו לי על השלישי כרגע (אבל "שאלו" בצורה יפה האם אני מתכנן לקחת את זה סמסטר הבא). אני חושב שבכל זאת, כעובד מחשבים הם יעדיפו קצת יותר מישהו מדמ"ח טהור לסוג העבודות האלה של סטודנט (כלומר שאינם מתחוכמות יתר על המידה ודורשות פיתוח נוסחאות מטורפות), אבל אני בטוח שיש לך את הרקע המספק בקורסים של מחשבים, ומכסימום, תראי מה חסר להם ותאמר להם שתלמד את זה בסמסטר העוקב.

yuvalmadar

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני עשיתי עד עכשיו את מבוא, מבני נתונים, אלגוריתמים, אוטומטים (עושים עם זה משהו גם בחברות כאלה?
) וארגון. (ברר... שנאתי את הקורס הזה... אבל עשיתי אותו
) מערכות הפעלה קצת יותר בעייתי.
לא עשיתי אותו, אבל אני בטוח שאוכל לעשות אותו (אלא אם אוותר על קריפטו, רשתות או אלגוריתמיקה - ולא בטוח שהשלישי אפשרי כיוון שאני זקוק לקורס קיץ, או שכמובן אוותר על קורס שכבר עשיתי) לבד, יש לי מקום בתוכנית למערכות הפעלה, רק שהוא גורר איתו את "מבוא לתכנות מערכות ושפת C"... אבל שמעתי בהרבה מאד מקומות שמדובר בקורס הכרחי לכל מי שלומד מדמ"ח.
האם ניתן להשיג את ההיכרות עם מערכות הפעלה שמוקנית על ידי הקורס מלימוד עצמאי? אני מתחיל להרגיש שהשרשור הזה מתאים יותר לפורום האו"פ מלפורום מדמ"ח כללי.
אקווה שהמנהל יסלח לי.

vinney

Well-known member
לא מניחים נסיון בעבודה

אבל מניחים ידע מינימלי בתחום שאליו אתה נכנס (תכנות בד"כ). לא ילמדו אותך לתכנת, אבל ילמדו אותך את הביזנס.

yuvalmadar

New member
יש מה לדעת בתכנות?

(מעבר למה שנלמד בקורס "מבוא למדעי המחשב", כלומר? למשל, תכנות מונחה עצמים אני לא מכיר.) איזה קורסים יכולים להיות רלוונטיים לדעתך? (אגב, יש גם משרות לא תכנותיות לסטו'?
תכנון אלגוריתמים מסוגים שונים?)

vinney

Well-known member
זה תלוי במשרה

לגבי תפקידים פחות טכניים, קשה לי להאמין. יכול להיות תפקידי ניתוח אולי, אבל לזה יקחו בטח סטודנטים לתע"נ.

ארימי

New member
לאמיתי ולויני - עבודה כסטודנט או"פ

כמי שמתעתד ללמוד באו"פ מדמ"ח סמסטר הבא, מאוד נחמד לשמוע שניתן להתקבל מהר יחסית למשרת סטודנט, השאלה שלי היא אילו קורסים כדאי לקחת באו"פ כדי שיהיה סיכוי התקבל לכזאת משרה ?

אמיתי ר

New member
הרבה קורסים ../images/Emo13.gif

אני כרגע במה שמקביל לשנה ג' (ואחרונה) באוניברסיטה רגילה. שמתי לב שמרבית החברות מחפשות (לפחות אלה שאני הסתכלתי אליהן, שמציעות דברים מעניינים, ולא חברת סטארט-אפ של 5 אנשים שהתפקיד שלך יהיה מתכנת) מישהו שבשנה האחרונה ללימודיו, או לפחות עבר את המחצית. כלומר שיש לו ברקע מספיק קורסי בסיס, וגם ציונים בהתאם. ומאחר שהרבה מאותם "קורסי בסיס" (מבני נתונים, אלגוריתמים, ארגון המחשב ותכנותו) נמצאים "באמצע התואר", אז כך גם הדרישות כלפי סטודנטים.

ELIELI22

New member
אמיתי בוא לא נשכח שאתה גם סטודנט ++

אמיתי אתה גם בין היתר סטודנט מעולה אם אני לא טועה .. וגם כנראה בעל כישורים אישיים , אני אומר זאת כי אני יכול (ואולי אתה לא תאמר זאת על עצמך) . וחשוב לתת תמונה ברורה לכולם לא רק הפתוחה אלא גם אתה!! וזה בכל מוסד . בהצלחה !

tamarhp

New member
בר אילן

עקרונית עד לפני כמה שנים הרמה שם לא היתה משהו, אך בשנים האחרונות הרמה השתפרה פלאים, וכיום בר אילן בתהליכי כניסה לשוק העבודה :)

למעלה