מדמ"ח בר אילן

• פותח הנושא upup
  • פורסם בתאריך

upup

New member
מדמ"ח בר אילן

רציתי לדעת איך נחשב התואר של בר אילן במדעי המחשב? אני לאת"א ולטכניון לא מתקבל והאפשרות שיש לי מכללות או בר אילן או האוניברסיטה הפתוחה.. איך בר אילן מבחינת מדעי המחשב? איך ביחס לטכניון ואת"א? ההבדלים ממש רציניים? מול בוגר טכניון או את"א אין לי סיכוי להתקבל לעבודה? האם תואר של האוניברסיטה הפתוחה יותר טוב בשוק העבודה? היכן היא מדורגת באופן כללי?

vinney

Well-known member
אני ממליץ על האו"פ

אומנם לבר אילן, כך אומרים, יש הנהלה חדשה והם שיפרו את הרמה, אבל הם סובלים מסטיגמא של 0 ידע מוחלט לבוגרים בתחום המדמ"ח, שדי השתרשה, ומאז ההנהלה החדשה, כמה שידוע לי, עוד אין מחזור בוגרים לנפץ אותה. לאוניברסיטה הפתוחה יש שם מצוין בשוק, אם כי גם היא סובלת מהסטיגמות השליליות שלה, אבל בניגוד לבר אילן, יש כבר הרבה בוגרי מדמ"ח של האו"פ שמוכיחים שהסטיגמות לא נכונות בעליל (כולל עבדך הנאמן), כך שאני מאמין שעם תואר של האו"פ תמצא עבודה הרבה הרבה לפני בוגרי טכניון או את"א (מנסיון!)

upup

New member
אתה רציני? האופ נחשב כל כך טוב?

הא"ופ נחשבת באמת כל כך בשוק העבודה? אני חשבתי שהיא נמצאת איפשהוא בין אוניברסיטאות מובילות,קצת למטה, לבין המכללות הטובות ... קצת מעל.. אתה אומר שהאו"פ נמצא בשורה אחת עם הטכניון את"א אב"ג וכל אלה? טוב לדעת... מאיפה אתה יודע את זה? מניסיון אישי? ואולי זה רק אתה , האם אתה מכיר גם הרבה אחרים? אם זה נכון, זה חוסך הרבה כאב ראש, פסיכומטרי נוסף, ועוד כמה דברים..

vinney

Well-known member
או"פ זאת אוניברסיטה מצוינת

עם רמה אקדמית מעולה, הרבה יותר גבוהה מכל שאר האוניברסיטאות בארץ. תחפש את הדיונים שהיו לנו על האוניברסיטאות (יש גם בטאגליינס), לכל הדעות. יש גם פורום אוניברסיטה הפתוחה בתפוז, אם אתה רוצה עוד דעות. מנסיון שלי עם מעסיקים (ועברתי כמה), עובדה שאני לומד באו"פ רק הוסיפה לי, ותמיד הייתי בתפקידי מהנדס במשרה מלאה, אף פעם לא במשרות סטודנט למיניהן. בכמה חברות שוונות, כולל ניהול מקצועי של פרוייקט באחת, וניהול צוות באחרת. קשה להשוות את האו"פ לאוניברסיטאות אחרות, כי באו"פ כמעט ואין מחקר (שזה המדד העיקרי להשוואה) בתחום המדמ"ח. לכן טכניון הרבה יותר טוב מהאו"פ על הנייר, אבל בפועל - לתואר ראשון - טכניון זה מקום גרוע להיות בו. המעסיקים עדיין מודדים לפי ה"נייר", אבל לדעתי זה רק עניין של זמן עד שיבינו שבוגרי טכניון לא יודעים כלום, אני לא הייתי מעסיק בוגר טכניון בצוות שלי.

ron369

New member
אל תגזים...

אם הוא ימצא עבודה לפני בוגר את"א או טכניון, זה בוודאי יהיה כי הוא יוכל לעבוד בזמן התואר. לא שאני אומר, או רומז, שהרמה נמוכה יותר - פשוט יש סטיגמות.

vinney

Well-known member
אז ?

עובדה היא שבטכניון או את"א לא יהיה לו אפילו את הסיכוי. אולי משנה ב' בתור משרת סטודנט, אם יתמזל מזלו.

upup

New member
הלימודים.. איך הם הולכים?

בבית ספר , במקצועות כמו פיזיקה , מתמטיקה בעיקר, תמיד בכתה היה הסברים וכל זה, סבבה אבל תמיד למדתי בסופו של דברים מספרים... מלא תרגילים וכל זה והסברים.. אבל ללמוד לבד הכל זה קצת קשה, בכל זאת יש נושאים שלא ממש ברורים או שצריך לשאול שאלה... באו"פ יש את מי לשאול , על נושאים מסויימים שמתקשים בהם וכאלה? לא צריך הרצאות שלמות.. רק לעבור על החומר מדי פעם... הסברים כל מה שצריך בידיוק ללמוד פירוט של זה... ואפשרות לשאול שאלות... ככה מתנהלים הלימודים באו"פ?

vinney

Well-known member
באו"פ יש את מי לשאול

יש שיעורים פרונטליים עם מנחה, יש אפשרות להתקשר למנחים בטלפון בשעות קבועות, יש פורומים באתרי הקורסים - לא חסר. אני עכשיו נמצא בקליפורניה, וזה לא ממש מפריע לי לעשות קורס באוניברסיטה.יש את פורום האו"פ, כמו שאמרתי, תעבור שם על מאמרים.

ron369

New member
מההודעה שלך נשמע שהרמה של התואר

באופ' גבוהה יותר, בהרבה, מהרמה של כל אונ' אחרת. אני לא בטוח שאני מסכים עם זה. יש קורסים קלים (מע' ספרתיות?), ויש קורסים קשים (עדה!?). בוודאי שהייתי רוצה להאמין שהרמה באופ' אכן גבוהה כל כך, אבל אני פשוט לא בטוח. למדתי קצת באונ' רגילה (בתור שומע חופשי - לא ערקתי מהאופ' בנתיים). מסיבה כלשהיא, הרגשתי שהרמה לא נמוכה בהרבה לעומת זו של האופ'. אבל די קשה להשוות את הדברים האלו (לפי קורס ספציפי). (אה, ולפרוטוקול, אני או"פניק, שתיאורטית קרוב לסוף התואר)

vinney

Well-known member
הרמה תלויה בך, לא במרצים

וזה כבר יתרון עצום. אתה יכול לקרוא את כל הספר ולהתעמק, אתה יכול לקרוא ברפרוף, אתה יכול לא לקרוא בכלל ולהסתמך על הנחיות - יש לך את כל הכלים. בכל מקום אחר - כל מה שתרצה מעבר להרצאות - אתה צריך לדאוג לעצמך. לקנות ספרים, לצלם חומר בספריות, לחפש מקורות, לחפש נושאים - אתה לא מקבל את כל החומר על מגש של כסף, זה לא לבחירתך עד כמה להתעמק.

vinney

Well-known member
אבל זה לא משנה, נעזוב את זה

ולמה אתה לא ישן בשעות כאלה

gil levi

New member
סטודנט באוניברסיטה מתעמק

ברמה שהמרצה שלו מתעמק בהרצאות (באופן כללי). מדוע אתה חושב שהספרים של האו"פ מתעמקים *הרבה יותר* ממרצה ממוצע בקורס המקביל באוניברסיטה "רגילה"?

vinney

Well-known member
הספרים מתעמקים הרבה הרבה יותר

ולו משום שכמעט כל הספרים מכילים מעבר לסיליבוס (תמיד יש פרקי רשות, לפעמים יש פרקים שמדלגים עליהם בקורס,וכו וכד').

gil levi

New member
נשלח מוקדם מדי.

הבנתי. יחד עם זאת, כדאי לציין שגם לסטודנט באוניברסיטה "רגילה" יש את האפשרות לקרוא את הפרקים הרלוונטים לחומר שהוא מתעניין בו בספרים של האו"פ. פרט לכך, באמת שלא חסר ספרים, גם אם רובם הגדול לא קלים כמו הספרים של האו"פ. אפשר פשוט לפתוח אחד מהספרים שהמרצה המליץ עליהם, לעבור ברפרוף ו"לצלול" אל החומר שבאמת נראה מעניין. זה לא כזה סיפור מסובך.

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי - אפשר הכל

באו"פ אתה מקבל הכל הבייתה, בשאר המקומות - אתה לא. מרצה ממליץ? אולי לא ממליץ? הספר בספריה? אולי לא? יש לך כסף לקנות? אולי עדיף חלב ולחם? הדבר היחיד שהאוניברסיטה מספקת לך זה מרצה, בשעות שלו, ומה שמרצה מספיק להסביר לך, באיכות שהוא מסוגל לתת. מה שהאוניברסיטה הפתוחה מספקת לך זה כל החומר וקצת יותר + דרישות לקורס. רוצה לעמוד בדרישות ותו לא? סבבה. רוצה להרחיב ? לא צריך לקום מהכסא, הכל כבר אצלך. יחי ההבדל הקטן. שוב, אני לא רוצה לפתוח לדיון איזו שיטה עדיפה יותר, יש אנשים שלא מסוגלים בלי שמישהו ירצה להם מול הפרצוף, ויש אנשים שלא משנה כמה תרצה להם, עד שיקראו לבד לא יבינו, לכל אחד יש את השיטות העדיפות שלו, ויש אנשים שהאוניברסיטה הפתוחה בהחלט לא מתאימה להם.

vinney

Well-known member
קצת הבעה עברית../images/Emo13.gif

"יחי ההבדל הקטן" - הדבר הפעוט לכאורה הוא המשמעותי.

gil levi

New member
גם זה לא היה אמור להישלח.

תודה על התיקון. תגובה לך ולרון: 1. אם למרצה לא קוראים פיביך אז הוא ממליץ על ספרים. אם מישהו כבר לקחת את הספר שהוא המליץ עליו אז לוקחים את הספר השני שהוא המליץ עליו (או פשוט מזמינים אותו ואז תוך פחות משבוע מקבלים אותו לשבוע-שבועיים לפחות). אם גם הספר השני שהוא המליץ עליו תפוס אז עוברים באותו אופן לשאר הספרים. אם כולם תפוסים אז פונים למרצה\מתרגל\פורום מדמ"ח בבקשה להמליץ על ספר אחר. כל זה לוקח 15 דקות של עבודה בהגזמה. 2. ויני, אתה שוכח שהאוניברסיטה (כמו האו"פ אגב) מספקת לי גם ספריה. שם יש הרבה יותר מהחומר של הקורס. 3. אני מסכים שללמוד מספר כלשהו שאולי לא מותאם בדיוק לחומר של הקורס זה יותר קשה מללמוד מספר שמותאם בדיוק לקורס והחומר מוסבר בו בצורה מצויינת (כמו בספרים של האו"פ), אבל לא צריך לעשות מזה סיפור. ההבדל הוא לא כל כך קיצוני. הסיבה העיקרית לדעתי שסטודנטים לא עושים זאת היא חוסר עניין ומחסור בזמן, ואת אלו יש גם בפתוחה (אם כי אולי יש יותר זמן פנוי, אבל זה לא רלוונטי לטענה שבאו"פ מתעמקים הרבה יותר)... 4. הדבר הכי חשוב- מהטענה שהרמה באו"פ גבוהה יותר\באו"פ מתעמקים יותר משתמע שקורס שמועבר באו"פ מועבר ברמה גבוהה יותר ויותר לעומק מאותו הקורס שמועבר באוניברסיטה אחרת. זה פשוט לא נכון. מה שנכון הוא שלסטודנט באו"פ (קצת) קל יותר להתעמק בחומר מעבר למה שכולל הקורס. להשוות בין מה רמת ההתעמקות בחומר שאליה סטודנט באו"פ *יכול* להגיע (על ידי קריאה של פרקי הרשות) לבין רמת ההתעמקות בחומר שאליה מגיע סטודנט באונ' רגילה שלומד רק ממהרצאות- זה פשוט לא הוגן. אם כבר, אז תשווה בין הרמה שאליה מגיעים שני סטודנטים בעלי אותה רמת מוטיבציה- האחד לומד באו"פ והשני באונ' "רגילה": או ששניהם לומדים רק מההרצאות (או הפרקים הרלוונטים בספרים של האו"פ) או ששניהם משקיעים נניח חצי שעה ביום כדי ללמוד בעצמם מעבר לכך. האו"פניק פשוט יקרא את פרקי הרשות, הסטודנט באונ' הרגילה יאלץ להשקיע 15 דקות בלמצוא ספר טוב ופרק זמן נוסף ב"להתרגל" אליו. ההבדלים ברמה שהראשון יגיע אליה לרמה של השני מינורים, מה גם שלסטודנט באוניברסיטה הרגילה יש מבחר גדול יותר של נושאים להתעמק בהם- פשוט כי יש מליון ספרים בספריה (ואם האו"פניק משתמש בספריה של האו"פ ולא בספרים כדי ללמוד מעבר, אז זה בדיוק כמו הסטודנט באונ' הרגילה).

למעלה