מדליקים לפידים 2: פרק 6

שוב

שום טוויסט שקשור לזהות של מתמודד. רק איזון מספרי לייצירת עניין ומתח. שום קשר להפרדה של שני שורדים, מה גם שלא בטוח שזה היה קורה בערבוב ועובדה שהם זכו בסוף. אני לא חושב שלהחליט על מרג' או ערבוב בזמן שטוב לסדרה, זה לא אובייקטיבי. ממילא השורדים לא יודעים מתי זה יקרה וכל טוויסט בשבילם הוא בלתי צפוי או לא קבוע מראש. זה לא שהם יודעים מתי כל דבר אמור לקרות, מתכוננים אילו ובסוף נדפקים. לא לצפות ולא לבנות על שום דבר זה חלק מהחוקים, ולכן זה לא סותר אפשרות של טוויסטים דינאמיים לפי הצרכים של ההפקה. עובדה שאף אחד לא יכול לדעת אם זה קורה או לא.. וכולם רואים את הסדרה.. סימן שזה בסדר.

LOVEtheMcMAHONS

New member
בכל מקרה אתה יוצר מצב לא נעים

תחשוב על מצב בו המיזוג המתוכנן הוא המיזוג ה"רגיל" שנשארים 10. בעונה רגילה של 16 שורדים - נניח שבט אחד מפסיד 4 פעמים רצוף. המצב הוא 8 בשבט אחד ו-4 בשבט שני. כאשר החלוקה התוך שבטית בשבט הקטן היא 3-1 מבחינת בריתות. סביר להניח שבתחרות הבאה אותו שורד שנמצא בסכנה הדחה במידה והשבט שלו יפסיד שוב - ילך הביתה. אתה בעצם אומר שההפקה יכולה לראות במצב הזה כ"לא מעניין מספיק" וכדי ליצור מתח ודרמה נוספים עבור הצופה בבית היא יכולה לקבוע (בצורה שלא תוכננה מראש) שהמיזוג יוקדם למצב בו נותרו 12 שורדים ולא 10. ואז השורד הבודד קופץ לצד השני - עוזר להדיח את כל חבריו ואולי מצליח ליצור לעצמו ברית בשבט השני שתוביל אותו להצלחה במשחק. גם אם ההפקה חושבת שהטוויסט הוא ליצור איזון וליצור מתח ועניין בסופו של דבר יש אנשים שזה פוגע בהם ויש אנשים שזה עוזר להם. בסופו של דבר זה מגיע למצב שכל טוויסט משפיע על ההצלחה של שורד זה או אחר במשחק. הרי כל עונה תתפתח בצורה שונה אם תוסיף או תחסיר ממנה טוויסט. ולכן להוסיף טוויסטים לא מתוכננים ברגעים בהם ההפקה חושבת שזה יוסיף עניין - זה פשוט לא לעניין. זה נראה מקולקל.

פרדייז ועדן

ממש ממציאים חוקים חדשים לכל פרק. ככה זה נראה. זה נוגד את ההגדרה של משחק. אני מדבר על עיתוי גמיש למרג' או עירבוב שבטים. דברים מהסוג הזה. אני חושב שזה עדיף על פני מצבים שבהם שבט נכחד ופרקים רבים מאבדים מערכם. לא שזה לא קורה מדי פעם, אבל עדיין, עדיף לעשות מהלך ולחדש את המתח. שים לב שלא מדובר פה על מהלכים פרסונליים. אין שום חשיבות לזהות השורדים בטוויסט כזה או אחר וכל עוד אף אחד לא יודע אם זה באמת תוכנן ככה או לא, אני לא חושב שזה אסון. ממש לא.

יותר מזה

מכאן בדיוק נולד עקרון הטוויסט. אחרת לא היה בזה צורך. אני חושב שההמצאה של הטוויסט נבעה במור מצורך של ההפקה לשנות מהלך עניינים שאם לא היו משנים אותו הוא היה מפחית את העניין בסדרה.

amitooshacham

New member
אם נאחד את שני השבטים

אז יהיה להם שישה אנשים ואז יהיה להם יתרון על שאר השבטים.. עדיין לא פייר. בקיצור, הפתרון שלך לא עובד. למרות שבכל מקרה אני לא מסכים עם הטענה שלך.

נו מה

אתה ממש.. פפפפפ קשה אתך, עמיתוש כתבתי מיזוג לשני שבטים יענו לקחת את כולם, להוריד מטפחות ולחלק מטפחות חדשות, הפעם בשני צבעים לא קשה רק צריך לרצות להבין

amitooshacham

New member
עדכון

לבלבואה חסרים עוד שני לפידים. למוטו מאג'י חסר עוד לפיד אחד. לג'קרה חסר עוד לפיד אחד.

למעלה