מדינת משטרה?

ראאבק

New member
אולי אתה תקרא ואחר כך תגיב ?

לא נראה לי שאתה מעוניין בכלל להקשיב, נראה לי שאתה רוצה לכפות את דעתך בכח על משתתפי הפורום .

גוליגבר

New member
קראתי

קראתי גם פה, קראתי כמה קל להאשים מישהו שאתם בכלל לא מכירים, אין לכם מושג על הפרטים של המקרה ולא טרחתם אפילו לקרוא בעיתון ושלחו את המשטרה לחקור. השוטרים לא מבינים בדיחות . למה שהשוטרים לא יחשבו בדיוק כמוכם שהילד מסוכן לציבור ובעיתי, רק אחרי חקירה של כמה שעות כשלא הצליחו לגבש תיק אפילו על העלבת עובד ציבור,.. פנו לסעיף המפתיע של השגת גבול, ואיפה בדיוק צריך להיות הילד אם לא בתחומי בית הספר. אם נפתח תיק פלילי על סעיף כזה, שקוף שהמקרה הזה קרה או יכול בקלות לקרות כול רגע בעיר הזאת.

ורדה 1

New member
מסכימה עם קקי מאסטר! סביר להניח שלא הזעיקו את המשטרה סתם. ואם הם לא היו לוקחים אותו, ומישהו היה נפגע, היית אומר שהמשטרה אימפוטנטית...

yoelth

New member
ורדה יקירתי

לפי גישה כזו צריך להיות שוטר בכל כיתה. על-פי הידוע מהכתבה מדובר בבעיות משמשעת. כל יתר הדברים זה ספקולציות. אם אכן מדובר בבעיות משמשעת זה לא צריך להיות בטיפול משטרתי אלא הנהלת בית הספר אמורה להתמודד עם זה לבד. הכנסת משטרה לבית-ספר צריך להיות מעשה נדיר וחריג....

ורדה 1

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת אני מכירה את המנהלת היטב, ואין ספק שהיא יודעת להתמודד יפה מאוד עם ילדים בעייתיים. אם היא החליטה להזמין משטרה - כנראה שיש דברים שלא היו כתובים בכתבה.

יואל שלום

אני גרה פה מעט זמן באמת מעט. ופעם נהגתי לקרוא את העיתונות פה . מעט מאוד תלונות של הורים ותלמידים כלפי מערכת החינוך מפורסמות תוך הצגת הצד השני [זה של המערכת]. וזה לא סתם. על אנשי החינוך חל איסור חמור להגיב. ולצערי גם הורים וגם העיתונאים נהנים מן ההפקר הזה. אני זוכרת כתבה שסייעות אירגנו נגד גננת, שאני מעריכה ואוהבת, זאת הייתה הכתבה האחרונה שקראתי בתחום. היה שם חוסר סימטריה משווע, ואנחנו ידענו למה: כי אם הגננת הייתה יכולה להגיב, לא הייתה כל כתבה......הבלון היה מתפוצץ. כן, העיתונות פה גרמה לזילות משמעותית של הכתבות. ומבחינתי לחוסר אמון. אז למה שאאמין לכתבה הזאת? ואיפה הצד השני? ובעיות משמעת יכולות להיות ידוי כיסאות במורים ובתלמידים. המנהלת צריכה להגן על הילד, ועל עצמה, וזה מעשה כמעט בלתי אפשרי.

אמינות בעיתונות המקומית

אני לא הייתי מסתמכת על מידע המופיע בעיתונות המקומית, שבמקרים מסויימים הם חלקיים ובאחרים הם לא מדוייקים. קודם כל יש חוקים. לא בכל מקרה שאדם מתעטש ולא שם יד על הפה (סתם דוגמה) והשכן שלו פוחד להדבק המשטרה פותחת לאדם תיק פלילי. בנוסף, אנשים מתלוננים על אלימות הנוער, אבל מסרבים לקבל את תג המחיר. הסיכוי היחיד לבער את הנגע הוא לפגוע באלימים היכן שבאמת כואב. אלה אנשים שלא ממש מתרגשים מנו...נו...נו... (וגם לא הוריהם).יש להניח שהתלמיד המסתובב לא חיפש אפשרויות לנקות את בית הספר, וכשלא היה בשיעור עשה דברים אסורים. נדמה לי שכל אחד שיש לו ילדים (וגם כאלה שאין להם) צריך להיות מעונין שצעירים אלימים לא יהפכן למבוגרים אלימים.

גוליגבר

New member
ומאיפה את יודעת שיש אלימות בכלל

זה מהעיתונים? אז לזה את כן מאמינה? ולמה החלטת שהמקרה הזה קשור לאלימות בכלל? כי תמיד באיזה אופן צריך להצדיק את המערכת? אז יש לי וידוי קטנטן בשבילכם - לפעמים שאני נוסע לרמי לוי אני מחנה את ה
עקום בכוונה וכול הרכבים מיישרים קו פלס עם החניה העקומה שתפסתי , סתם משעשע לראות אנשים מיישרים קו, אני לא אגיד לכם איזה רכב זה אבוד.

yoelth

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo88.gifהאם שוב התקשורת אשמה?

מהדברים של המפוזרת ושל הרמינה ניתן להבין ש...התקשורת היא האשמה בכל הסיפור הזה ובסיפורים אחרים בכלל. אז לא ניתן אלא למחות על הגישה הזו: לדעתי, המקומונים כאן עושים עבודה לא רעה. דווקא בסיפור הנדון של הילד שנחקר במשטרה העיתון טרח להביא את כל הצדדים (המנהלת מיוצגת ע"י דובר משרד החינוך) והכתבה מפורטת ומאוזנת, וזה תפקידו של העיתון.

לא , התקשורת לא אשמה לעולם

אבל מי שמחפש את הצהוב בתקשורת הוא האשם. כן קראתי. ואני חושבת שאתה יודע מצויין יואל, שכדי לא לחסל את הנער הזה, משרד החינוך לא יחשוף לעולם הכל. מי שביקש לפרסם את הסיפור הזה אשם. כי הוא מצליח לפגוע בפרטיות של הנער, ובטיפול של המשרד. בחייך.......התקשורת צדיקה תמימה? ואם זה הנער עצמו, אז כן, אני חושבת שהוא צעיר מכדי לדעת מה טוב לו.

yoelth

New member
העיתון לא יכול להופיע עם דפים לבנים

וכאשר מישהו פונה אליו עם סיפור כזה שיש לו את כל המרכיבים הדרושים לעיתונות: מידע חדש, חשוב, מענין, אמיתי...אז כל עורך שיש לו קצת חושים מחודדים יקפוץ על הנושא ויעסוק בו. וחוץ מזה התקשורת משקפת את המציאות ואם דברים כאלה מתרחשים אז למה שהציבור לא ידע? זה יכול לשמש גם כלי לקבלת החלטות בעתיד. למשל : האם לרשום את הילדים שלנו לבית ספר זה או אחר.....

בחייך יואל.......

ממתי התקשורת משקפת את המציאות? ומהי בכלל מציאות? מציאות של מי? וזה נלמד בכל קורס בסיסי לתקשורת המונים. קטונתי מאוד. אבל לא עד כדי כך. אז אמרו פעם מדיום קר....... אני כבר מזמן לא פגשתי בו.

yoelth

New member
בכל קורס תקשורת מלמדים היום ש...

לעיתון ולעיתונאים קשה להיות "אובייקטיבי" לגמרי, אבל מה שחשוב באמת הוא להיות "מאוזן". לדעתי, למרות אי-האמון שלך בתקשורת, מרבית אמצעי התקשורת במדינת ישראל, כולל המקומונים שמכבדים את עצמם, אכן מקפידים על אוביקטיביות, מביאים דיעות של הצדדים השונים, ומבקשים תגובות מדוברים רשמיים, הכל בהתאם לכללי האתיקה העיתונאית.

אין מה להתווכח

אם מה שכתוב בעיתון נכון (ואני בספק..) אז המנהלת אולי לא הייתה בסדר. אבל אף אחד לא יודע באמת מה הלך שם באמת. לא מזמינים משטרה כי ילד לא נכנס לכיתה. וגם אם כן, לכל דבר יש גבול. בשביל להפסיק את האלימות צריך להתחיל בקטן.

מאמיה

New member
אלימות, חינוך, תקשורת

בהחלט חומר לכתבה שקוראים אותה. מהיכרות קצרה עם מערכת החינוך, כשילד אלים או תמים מחליט שהוא לא שם זין על אף אחד אין למורה, למנהלת ולכל מי שמנסה לטפל בו שום אפשרות לשנות את התייחסותו. מה שקורה בפועל - הילדים בודקים גבולות, לא מכינים שיעורים - כלום לא קורה, מדברים בשיעור - כלום לא קורה, מקללים את חבריהם בשיעור - כלום לא קורה, מתחצפים למורה - כלום לא קורה, כשכל הכיתה מתנהגת בצורה כזו וכלום לא קורה אין סיבה לשבת בכיתה. ואם אני לא בכיתה ועושה מה שמתחשק לי בבי"ס מה יעשו לי? כלום! וכך קורה שיש ילדים המסתובבים בביה"ס שוברים והורסים ו....כלום לא קורה! מכאן הדרך לונדליזם ואלימות מחוץ לכותלי ביה"ס היא קצרה. אז אולי במקום לסרס את המורים והמנהלת צריך לתת להם איזשהו כלי להתמודדות כבר מהשלבים הראשונים ולא נצטרך להגיע להזמין משטרה. ואם לא נותנים להם שום כלים להתמודדות אולי צריך להזמין משטרה כבר כשהילד לא מכין שיעורים.

yoelth

New member
למה להמתין עד שלא יעשה שיעורים

אפשר בהחלט להקדים תרופה למכה ולהזמין לו משטרה כבר ברגע לידתו. ליתר בטחון עדיף שיעמוד שוטר בחדר הלידה, כי ממילא הוא יגדל להיות עבריין....

kalah

New member
הדוגמא שנתת עם החניה שלך ברמי לוי

רק מוכיחה כמה אתה בלתי בוגר בעליל. אתה חושב שאנשים מיישרים קו עם החניה העקומה שלך (ועוד שנעשתה דווקא,בכוונה) כי הם "מיישרים קו" ופשרנים מטבעם?לא,הם פשוט רוצים לחנות כשהם באים לקניות והם מקללים בלב את הבנאדם שחנה ככה אבל חונים,מה יעשו? אדוני היקר,אתה צריך להתבייש בכלל לכתוב דבר כזה.לא צריך שהאיכפתיות שלך תיגע רק למעשה שמן הסתם אין לך כל הפרטים עליו אלא תתחיל מאיכפתיות מהזולת בכלל.כולל משהו פעוט כמו חניה.

גוליגבר

New member
אני קורא למשטרה אם מקללים אותי

לא מתעסק איתכם, פעם ידידה שלי חנתה את הרחב בחניה של הערייה, טוב האמת שהרכב היה תקוע והיא חיכתה לחילוץ, השכנים מלמעלה כבר הזמינו משטרה

kalah

New member
אכן..לא מבין.כתוב "מקללים בלב"

נראה לי שאתה איש מאד צעיר..או שאתה מחסיר המון שיעורים בלימודים עם הבנת -הנקרא שכזו.. כתבתי "מקללים בלב את מי שחונה ככה"

למעלה