מדינת משטרה?

גוליגבר

New member
מדינת משטרה?

בעיתון מודיעין ניוז מופיעה כתבה על נער בן 16 מבית ספר עירוני ב`, שלא נכנס לשיעור, ישב במדרגות במקום להיכנס . נחקר שעתים וחצי ללא נוכחות מבוגר ונפתח לו תיק משטרתי על הסגת גבול, אני מקווה שאף שוטר ממשטרת מודיעין החרוצה, כך מסתבר לא ידפוק לי בדלת עכשיו ואים כן? מומלץ לקרוא.

בתור אחד שלומד שם

אני יכול להגיד שהיו מיקרים של אלימות לא מזמן. כמו למשל ילד שכיבה סיגרייה על ילד אחר.. בכל מקרה, קשה לדעת מה קרה. זה די ברור שבעיתון יש יותר שטויות מאמת. בשביל הרייטיניג. אולי מדובר בילד בעייתי? כתוב שהילד נכנס לחדר המנהלת לשאול האם הרחקה של שבוע מבית הספר מוצדקת בגלל שהוא לא נכנס לכיתה, ואז היא אמרה לו שאם הוא לא יוצא היא תזמין משטרה. אולי מדובר בילד בעייתי והוא איים עליה? מי יודע... חוץ מזה היא כתבה באתר של בית הספר ביום שישי (אחרי שרוב האנשים מקבלים את העיתון) שמעכשיו הם ינהגו באלימות עם אפס סבלנות. אני כן יכול להגיד שהמנהלת חדשה אכן לא כל-כך סימפטית, ולא נותנת שום הרגשה נעימה.

גוליגבר

New member
כולם ברחו משעורים

גם המנהלת, אני כמעט בטוח שהשוטרים הבריזו מכמה שעורים, אולי התלמיד בעיתי, אולי הוא לא בעיתי. . אולי המשטרה בעיתית או שיש כאן עניין עם מנהלת, מה שבטוח שאם פותחים תיק פלילי לתלמיד שלא נכנס לשעור, כולם עברינים, מה יש גבול.

Angel972

New member
כדאי שתרגיעו ...

פתיחת תיק פלילית זה לא משהו שעושים סתם ככה ... תיק פלילי נשאר לכל החיים
ואם החליטו לפתוח תיק פלילי למישהו כנראה שיש סיבה מספיק טובה. גם אני וגם אתם לא מכירים בעובדות, ואם העובדות באמת לא מצדיקות פתיחת תיק פלילי אני חושב שההורים של אותו תלמיד צריכים לפנות לביה"מ בכדי לבטל את התיק, שכן תיק פלילי זה "תיק" לכל החיים, ומסכן הנער שצריך בעתיד לסבול בגלל שטות שכזאת. אגב - בקשר להחלטה של המנהלת לגבי האלימות - אני די מצדיק אותה.

גוליגבר

New member
אתה יודע עם קונפורמיזים מגיעים רחוק

השאלה לאן מגיעים ..אני מקווה שהילד בסדר כי כתוב שהוא לא הלך לבית ספר שבוע, לא הלך , מחשש שהמנהלת תיתנכל לו, אפרופו אלימות או לפחות שימוש מופרז בכח? פתיחת תיק פלילי על העדרות משעור הכול בסדר?

Angel972

New member
ממש לא בסדר

לפתוח תיק פלילי על העדרות משיעור השאלה היא - האם באמת מדובר בהעדרות משיעור בלבד ...

Angel972

New member
לא כל מה שכתוב בהודעה פה

צריך להיות מה שקרה בדיוק במציאות. באותה מידה אני יכול לפתוח הודעה ולהגיד שהנער החזיק סכין ... זה אומר שהוא באמת החזיק אותה

נצל"ש..

אפשר את האתר של עירוני ב' קקי? אני יודע שזה לא ממש קשור ושאני בכלל מ-א' אבל תשים קישור אם אתה יכול תודה.. שבוע טוב כולם.. ובקשר לשרשור- על מה אתם מדברים? אני כבר חצי שעה קורא הכל מחדש ולא הבנתי חח כנראה זה בגלל השעה.. אני אסתכל מחר =P לילה טוב..

קצת נמאס מהתמימות, או ההתחסדות

משרד החינוך הולך על ביצים בכל הקשור לילדים המתחנכים במסגרותיו. וזה חשוב וטוב מאוד. כי כך לא פוגעים לשווא בילדים. ומי שחושב אחרת, שיקום ויעשה בתוכו פנימה בדק בית. ייתכן שהנער הורחק מסיבות כאלה ואחרות והתעקש להכנס? ייתכן שהוא נער אלים? אינני יודעת, לא הייתי שם ואני לא רוצה להאשים איש, לא את הנער ולא את המנהלת. מדברים כאן מזה זמן מה על אלימות בבית הספר ההוא. אז כשקמים ועושים מעשה עם האלימות אנחנו הופכים למדינת משטרה. תמיהני......

Neta558

New member
למה אתה כל הזמן מפנה לכתבה?

אם קראו למשטרה בגלל ילד שלא נכנס לשיעור, נרהא לי שכולם מסכימים שזה לא נכון ולא צריך לקרות. מה שכתבו פה בעצם, זה שמניחים שאם קראו למשטרה כנראה היה שם משהו מעבר לכך שהצדיק התערבות כזאת. בעצם משערים שהיה שם משהו שלא כתוב בכתבה, אז מה הטעם לקרוא את הכתבה?

גוליגבר

New member
כי זה מטריד

אם מה שכתוב נכון זה מטריד אותי כמובן, יכול להיות שמדובר בילד בעיתי ביותר.. יכול להיות שהוא איים על חיי המנהלת, שהוא שלף סכין, הכול יכול להיות ... ויכול להיות שגם לא וזה מה שמטריד אותי. שתלמיד יושב בבית כי הוא מפחד מהמערכת שהפכה אותו קרבן, מתוך הכתבה. " תיק פלילי נפתח לתלמיד כיתה י שלא נכנס לשיעור" .

Neta558

New member
אם זה נכון זה מטריד את כולם

ומן הסתם זה חלק מהסיבה שממהרים להניח שזה לא נכון, אבל זה לא החלק היחידי. בין כל הדברים הלא מוצדקים שלעיתים בוחרים לעשות בבתי הספר, קריאה למשטרה על אי כניסה לשיעור לא נשמע מתקבל על הדעת. אין סיבה שמנהלים יקראו למשטרה שלא לצורך וקשה להאמין שאם הגיעו שוטרים הם שיתפו פעולה ופתחו לנער תיק פלילי על שום דבר.

גוליגבר

New member
הם פתחו תיק לנער על השגת גבול שהוא

נמצא בתחום בית הספר ומחוץ לכיתה, זה מוגזם, אילו היה מדובר בנער אלים , כמו שכתבו כאן אנשים, אז למה לא פתחו לנער תיק על אלימות? כי הם ריחמו על הנער? ולשלוח לבית שלו שוטרים, לחקור אותו שעתים וחצי ללא נוכחות מבוגר כפי שהחוק כנראה מורה, זה גם מתוך רחמנות? יותר פשוט להניח שהילד קרבן של מערכת שנכשלה, הרימה ידידם ולא מסוגלת להתמודד עם מורכבות של חינוך ילדים.

למעלה