מדינה יהודית?

assafbr

New member
מדינה יהודית?

הסיבה להקמת מדינת ישראל היא שהעם היהודי יוכל להחליט על גורלו ולא יהיה חסר אונים דבר שבא לידי ביטוי בשואה באירופה. האם כיום באמת הציבור היהודי בארץ מחליט על גורלו? לצערי ייתכן שהרוב היהודי בארץ יבחר במנהיג מסויים אך עם ספירת קולות הערבים מנצח מועמד אחר. כיום הערבים מהווים כ-20% מאזרחי מדינת ישראל. כאשר הציבור היהודי בארץ בוחר במנהיג אחד ובסוף נבחר מנהיג אחר המטרה שלשמה אנחנו כאן נמוגה כיוון שאין היהודים בארץ מחליטים על גורלם אלא הפלשתינים אזרחי ישראל שבראש מעיינם לאו דווקא בטחון מדינת ישראל והיהודים היושבים בה אלא הזדהות עם מאבקם של אחיהם(אוייבנו). האם נכון לאפשר להם לקבוע את עתידנו ??

tali_le

New member
איזו השוואה טיפשית

המצב היום הוא לא כמו בשואה בשואה לא הייתה דמוקרטיה ליהודים לא הייתה זכות הצבעה, הם אל היו אזרחים שווים והנאצים ניסו להשמיד אותם בתאי גזים המצב היום הוא לגמרי שונה היהודים הם אזרחים שווים נשאלת השאלה: במידה ואנחנו לא מאפשרים לערבים להצביע, האם אנחנו לא נעשים כמו הנאצים במידה מסוימת, גם הם חשבו שהארים צריכים להחליט על עתידם ולא אף אחד אחר?!?!?

assafbr

New member
ההשואה שלך מטופשת לחלוטין

יש קצת הבדל הנאצים שחטו מליונים!!! מה אנחנו רוצים סה``כ לקבוע את עתידנו?? ושלא משהו אחר יקבע אותו(קל וחומר שלא אוייבנו או שותפיהם). לפי מה שאת אומרת גם חוק השבות גורם לנו להדמות לנאצים הרי חוק זה הוא גזעני ומפלה בין יהודי(וקרובי משפחתו) לכל אחד אחר. גם הגדרתה של המדינה הוא גזעני הרי אם היא מדינה יהודית מי שאינו יהודי אינו יכול להרגיש חלק ממנה ב-100%.

tali_le

New member
וואו, אמרת משהו חכם...

את צודק בהחלט חוק השבות הוא אכן חוק גזעני ומפלה וההגדרה של המדינה כמדינה יהודית היא אכן לא בסדר... ולא אמרתי שאנחנו כמו הנאצים, אלא רק אמרתי שיש מידה של דמיון בין מה שהם עשו (לא השואה אלא האפלייה שלפני) לבין מה שאתה רוצה שנעשה...

assafbr

New member
אז תאמרי שאת נגד מדינה יהודית

הכל ברור את נגד משינה יהודית ואת בעד מדינת כל אזרחיה. אני לא מבין למה גם את המדינה היחידה שיש לעם היהודי את רוצה להפוך למדינת כל אזרחיה ? הרי לערבים יש יותר מ-20 מדינות?!?!?

tali_le

New member
אני אומרת

נו ברצינו, אז מה אם יש להם 20 מדינות, הם גם פי 50 לפחות מאיתנו, אז צריכות להיות להם יותר מדינות הואנטה היא שיש אנשים שחיים פה, ואי אפשר להתעלם מהם, וממה שהם צריכים ורוצים... כי לא אתה ולא אף אחד כאן לא שווה יותר מאף אחד מהם...

assafbr

New member
אז בכלל אין בסיס לוויכוח

אני רואה בך אוייבת המדינה היהודית בדיוק כמו הפלשתינים.

למעלה