מדינה חרא!

SupermanZW

Well-known member
לא לעוות אלא להחליף

עלי הזית מסמלים שלום, אך מה לעשות שיש יהודים שלא רוצים שלום? הסמל הזה לא מייצג אותם. המנורה מסמלת את הדת היהודית ואינה סמל עם, אני מניח שאני לא צריך ללמד אותך את ההיסטוריה של המנורה כדי להוכיח זאת, רוב אזרחי ישראל הם חילונים ואינם זקוקים לסמל דתי. ככל שיותר אנשים יוכלו להזדהות עם הסמל יהיה הסמל יותר טוב, לכן הצעתי את הנשר, סמל שכולם יוכלו להזדהות איתו.

beatman

Member
סמל המדינה חייב להיות עם זיקה לעם

היהודי

beatman

Member
מה הקשר ??

אתה מבין מה זה סמל המדינה ??? המנורה ועלי הזית.

SupermanZW

Well-known member
עדיף נשר עם מגן דוד על המצח

המנורה היא סמל דתי ולא סמל לאומי. מגן דוד הוא סמל לאומי. עלי הזית (אולי תתפלא לדעת) הם סמל רומאי, אין להם קשר לעם הישראלי.

נגב 15

New member
עלי הזית סמל רומאי?

את עלה הזית הביאה היונה לנוח כסמל לזה שהמים ירדו והצמחים כבר צומחים שוב, סמל לרגיעה, שלום

SupermanZW

Well-known member
אז הם לא היו סמל

בתקופת הקמת האימפריה הרומית הפכו הרומאים את עלי הזית לסמל שלהם ובעלי המעמד הגבוה נהגו לשים זרים עם עלי זית גם על ראשיהם. עלי הזית סימלו גם עבור הרומאים את השלום, אך הם סימלו עבורם גם התחדשות ואחדות, מה שמעולם לא סימלו עבור היהודים. במרבית תקופות ההיסטוריה לא יחסו היהודים משמעות כלשהי לעלי הזית אך הרומאים כן.

SupermanZW

Well-known member
רגע

לעלי הזית משמעות רומאית, למנורה משמעות יהודית דתית, אין לה משמעות לאומית כלשהי, איך סמל יהודי דתי משתלב עם סמל רומאי בכלל לא ברור לי, כמו כן לא ברור לי מדוע אתה מעוניין דווקא בסמל דתי ולא בסמל לאומי.

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

דת אינה לאום, לאום אינו דת, אין שום קשר בין דת ללאום.

beatman

Member
דת יהודית=לאום יהודי

כל יהודי יודע את זה,אבל אתה טוען שלא.. בסדר תחשוב איך שבא לך.

SupermanZW

Well-known member
מה אתה אומר?

אני ממליץ לך לבקר במדינה בה חיה כמות היהודים הגדולה ביותר, ארה"ב, נסה למכור ליהודים האמריקאים את התיאוריה המוזרה שלך, אני בטוח שלא תצליח.

beatman

Member
כי הם חיים בהכחשה ללאומיות יהודית

ככה כולם בארה"ב הכניסו להם לראש שהם לאום אמריקני.

למעלה