מדינה זבל

חנן44

Well-known member
חלק ניכר מזה הוא של תרבות החד פעמי שבאה משלש קטגוריות עיקריות
החרדים והדתיים שכל שבת חלק ניכר מהם משתמשים בחד פעמי
תרבות המשלוחים, כל הזמנה בוולט ודומיו מייצר כמות בלתי נתפסת של אשפה
והשלישי שאחרי כל זה אף אחד לא טורח למחזר את הפלסטיק

Harrington

Well-known member
מנהל
היה באמת נס אם הדתיים (שכוללים את החרדים, סתם להשכלה כללית) לא היו אשמים :cool:.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא צריך לזלזל בבבעיה - השימוש בחד פעמי זה בעיה כלל עולמית .
א. לא זלזלתי בבעיה אלא בכותרת שבחר מי שהעלה אותה.
ב. עם זאת, אני עדיין לא מהמשוכנעים שמדובר ב"בעיה" בכלל. ליתר דיוק, אני לא משוכנע שהבעיה היא זו שמצביעים עליה. כך למשל אין ספק בכלל שיש בעיה של עודף פלסטיק שנזרק בים ופוגע אגב כך בטבע ובבעלי החיים. אולם האם הפתרון צריך להיות הפסקת שימוש בחד-פעמי או בפלסטיק? שפשוט יואילו בטובם לשפר את מצב זריקת הזבל (למשל פלסטיק) ובא לציון גואל. זה יכול להיעשות בדרך של חינוך, זה יכול להיעשות בדרך של הוספת פחי זבל, זה יכול להיעשות בדרכים טכנולוגיות שהמדע ימצ(י)א לנו ומן הסתם יש דרכים פוטנציאליות נוספות שלא חשבתי עליהן.

השיטה הנוכחית לפתרון "הבעיה" מזכירה את נסיון המדינה להתמודד עם סחר בנשים למטרת זנות, באמצעות הענשת הצרכנים ואגב כך הענשת העוסקות במלאכה מרצונן. מה השיגו? כלום, אפס ושום דבר. אלה המבקשים לסחור בנשים למטרה זו ימשיכו לעשות זאת, רק יירדו אל מתחת לשטח בשביל זה (מה שאגב יכול לסכן עוד יותר את הנשים המדוברות), צרכני הזנות והנשים העוסקות בתחום מרצונן ימצאו את הדרכים להיפגש אלה עם אלה גם 'מאחורי הקלעים', אבל כולם (המחוקקים ובעלי התפקידים שעסקו בחקיקה בנושא) יכולים ללכת לישון עם תחושה שהם כביכול עשו משהו.

הפרבולה1

Well-known member
א. לא זלזלתי בבעיה אלא בכותרת שבחר מי שהעלה אותה.
ב. עם זאת, אני עדיין לא מהמשוכנעים שמדובר ב"בעיה" בכלל. ליתר דיוק, אני לא משוכנע שהבעיה היא זו שמצביעים עליה. כך למשל אין ספק בכלל שיש בעיה של עודף פלסטיק שנזרק בים ופוגע אגב כך בטבע ובבעלי החיים. אולם האם הפתרון צריך להיות הפסקת שימוש בחד-פעמי או בפלסטיק? שפשוט יואילו בטובם לשפר את מצב זריקת הזבל (למשל פלסטיק) ובא לציון גואל. זה יכול להיעשות בדרך של חינוך, זה יכול להיעשות בדרך של הוספת פחי זבל, זה יכול להיעשות בדרכים טכנולוגיות שהמדע ימצ(י)א לנו ומן הסתם יש דרכים פוטנציאליות נוספות שלא חשבתי עליהן.

השיטה הנוכחית לפתרון "הבעיה" מזכירה את נסיון המדינה להתמודד עם סחר בנשים למטרת זנות, באמצעות הענשת הצרכנים ואגב כך הענשת העוסקות במלאכה מרצונן. מה השיגו? כלום, אפס ושום דבר. אלה המבקשים לסחור בנשים למטרה זו ימשיכו לעשות זאת, רק יירדו אל מתחת לשטח בשביל זה (מה שאגב יכול לסכן עוד יותר את הנשים המדוברות), צרכני הזנות והנשים העוסקות בתחום מרצונן ימצאו את הדרכים להיפגש אלה עם אלה גם 'מאחורי הקלעים', אבל כולם (המחוקקים ובעלי התפקידים שעסקו בחקיקה בנושא) יכולים ללכת לישון עם תחושה שהם כביכול עשו משהו.
כרגע הפתרון אולי היחיד שנראה הוא הפחתת השימוש ב חד פעמי ( אולי יש עוד פתרונות כמו חד פעמי שקל למחזר ).
מה זה שיפור מצב "של זריקת זבל"? כל עוד לא מרחיקים אותו מכדור הארץ לא באמת פתרת את הבעיה .

Harrington

Well-known member
מנהל
כרגע הפתרון אולי היחיד שנראה הוא הפחתת השימוש ב חד פעמי ( אולי יש עוד פתרונות כמו חד פעמי שקל למחזר ).
זה הפתרון הקל ביותר למערכת (למדינות). הוא מעביר את האחריות מהמדינות לתושביהן ופותר אותה מלחפש פתרונות אחרים, יעילים יותר. אולם זה לא אומר בהכרח שזה אכן הפתרון "היחיד", כמפורט מעלה.
מה זה שיפור מצב "של זריקת זבל"?
ציינתי שם.
כל עוד לא מרחיקים אותו מכדור הארץ לא באמת פתרת את הבעיה .
זה תלוי אם אתה מתייחס לערימות זבל במקומות מוסדרים וייעודיים כאל בעיה, או למה שתיארתי למעלה (למשל עודף פלסטיק בים) כבעיה. אותי מעניינת הבעיה שציינתי פי כמה מ"בעיה" של צורך בשטחים ייעודיים ומסודרים לזבל.

ביטניקט

Well-known member
אז לך תגור באיראן מוח שמאלני מעוות

xyxy210

Well-known member
אחרת איך נוציא את דיבתה של מדינת ישראל האהובה שלנו רעה, כאילו בבדיחותא עוקצנית?
אתה מזכיר לי בדיחה שמופיעה בשיר המלא של "כוורת" המכולת.
מסופר שיודוקולוף ליפשיץ שכב על האדמה .......והיא נתנה לו.....
האם שכבת גם על "ישראל אהובתך" והיא נתנה לך ?

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה מזכיר לי בדיחה שמופיעה בשיר המלא של "כוורת" המכולת.
מסופר שיודוקולוף ליפשיץ שכב על האדמה .......והיא נתנה לו.....
האם שכבת גם על "ישראל אהובתך" והיא נתנה לך ?
והנה @רוב הזמן נח, הגיע המרגיש צורך לאשר ולחזק את דברי אבל טיפש מכדי לקלוט שזה מה שהוא עושה :cool:.

מיצינו אגב, מר איקס ואי וכו', למקרה שחשבת שהתגובה מיועדת לך.

xyxy210

Well-known member
והנה @רוב הזמן נח, הגיע המרגיש צורך לאשר ולחזק את דברי אבל טיפש מכדי לקלוט שזה מה שהוא עושה :cool:.

מיצינו אגב, מר איקס ואי וכו', למקרה שחשבת שהתגובה מיועדת לך.
אתה יודע ..נתת לי רעיון. במקום להקיש כ"כ הרבה - הרינגטון - מיציתי- אשריך. להלן שמך יהיה ה.מ.א. ובא לציון גואל.
מה דעתך ה.מ.א ?

למעלה