מדיטציית זן

Shuye

New member
מדיטציית זן

איפה אני יכול ללמוד מדיטציית זן? האם יש מרכזים של זן במרכז? האם אני חייב ללמוד את הטכניקה עם מורה? תודה.

אינקה

New member
המרכז הישראלי לזן

www.zencenter.co.il הוראות תרגול ברשת תוכל למצוא ב http://www.kwanumzen.org/practice/sitting.html עוד חומרים בקומונה http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?FolderName=zendo

dharmax

New member
זן...

ובכן, אני ממליץ להתייעץ עם שנטידווה למשל, וממליץ בחום להתרחק מאינקה ומהמרכז עליו הוא ממליץ, מכיוון שלדעתי - לפחות על פי מבחן התוצאה, כפי שאני ראיתי - התוצאות של התרגול שם הן לא רצויות ולא בריאות. זו רק דעתי האישית, ואתה מוזמן לבחון בעצמך. בכלל, אני לא ממליץ לאדם מערבי לעשות דרכו בדרך הזן, מכיוון שאני מוצא שדרך זו דורשת מבנה מנטלי שונה משל רובנו. ברכות ובהצלחה!

elike

New member
ובמבט מהצד

לא שניתן לראות משהו במבחן התוצאה אצלך! "אני ממליץ","אני לא ממליץ""אני מוצא". אתה פשוט נגוע בחידק "אני". לך לתרגל נמסטה

sidharta

New member
בניגוד לאנשים מסויימים

שמעלים את דיעותיהם כאילו היו אמת צרופה וקיימת, דהרמקס טרח לציין שאלו הן *דעותיו* האישיות, על סמך ניסיונו. אם שימוש במושג לגיטימי כ"אני" (זו עדיין מילה במילון האנושי. אנחנו עדיין בני אנוש, הלא כן?) הופך את דהרמקס לפגום בעיניך...שיבושם לך. אקח ברצינות את המלצתך ללכת לתרגל. זה תמיד טוב
לכולם.

אינקה

New member
אני המום מעוצם חוסר ההבנה

שלך, שלכם, בדברים הבסיסיים והפשוטים כל כך של החיים. באמת. הרי כל דבר שנכתב אי פעם על ידי אדם כלשהו אינו משקף אלא את דעתו, נסיונו והבנתו בלבד ואחת היא כיצד הוא מנוסח אם בסייגים רבים או בבטחון רב. היתכן בכלל לחשוב אחרת? אבל נראה לי שאתם אינכם מודעים לכך. אתם באמת סבורים שהמילים יוצרות את המציאות ואם לא סוייגו כדבעי האינטליגנציה הקוראת תקבל אותן כאמת יחידה, אמת חלופית לזו שלכם. כמה מסוכן הדבר! המשמעות המיידית היא אחת: אתם חיים עמוק בתוך המיינד, בתוך השתקפות הפרשנות הפנימית שלכם על המציאות, ופוחדים מכל דבר שאינו כבול, שאינו מותנה, שאינו מסורס, פוחדים מכל דבר חי ובועט -- מכל דבר שעלול לשקף לכם עד כמה התחפרתם בתוך הרעיונות והמילים וכמה רחוקה לכם הדרך לעירות אמיתית, נקיה מדעות רעיונות ומחשבות. אתם חיים בעולם של מילים ונלחמים מלחמות של מילים. האם אינכם רואים זאת כל זאת?

sidharta

New member
../images/Emo13.gif

מכיוון שאינני בודהה, כן, אני חיה בתוך המיינד. לפחות אין לי אשליות שאני כבר מעבר לו, ועל כן עדיין חלה עלי חובת הזהירות בדברי. איזה מזל

אינקה

New member
תראי איזה יופי המיינד

אפילו כשהוא מודה לכאורה בנחיתותו הוא מוצא בכך עילה לצבור יתרון לעצמו ש "לפחות" לא גרוע יותר (מאחרים?). למעשה שלושת האמירות שלך בעייתיות. באמירה שאינך בודהא נפלת לתוך הדואליות ואת פוגמת בטבע הבודהא שלך. באמירה שלפחות אין לך אשליות להיות מעבר למיינד יצרת אשליות חדשות. באמירה שחלה עליך חובת זהירות בדבריך החלת את הסייגים הפנימיים שבחרת לעצמך להיות חובה "אובייקטיבית" שמטבעה צריכה לחייב גם אחרים. המיינד רוצה לשלוט והמיינד מתוחכם מאוד. בהינף אצבע הוא לוקח דרך רוחנית טהורה והופך אותה לקרדום לחפור בו, לשפוט את עצמו ואת אחרים, לצבור מידע וידע, להרגיש התקדמות השוואתית ועוד. לדעת שאנו עדיין במיינד זה לא מספיק. יש להיזהר מהתחבולות הערמומיות שבהן הוא מכשיל אותנו, במיוחד כשהוא מסווה במומחיות את המכשולים כזהירות עצמה.

drall

New member
בניגוד לאנשים שמסוגלים

להגות רעיונות , לעבד אותם וליצור תקשורת בונה עם הסביבה , כל מה שדרמקס מסוגל לו הוא להתיז רסיסי אלימות וולגריות כהגנה אינסטינקטיבית על רגשי הנחיתות הקשים שלו.

קרמבול

New member
אובג'קשן. אובר-רולד?

לא מסכים. יש שלב בדרך שבו לתרגל זה כבר לא טוב.

elike

New member
כאחד הנגוע../images/Emo13.gif

ב אני ,מי שמוליך בדרך הוא זה שהתנקה מאני,כל האחרים(כולל אני
)באים תמיד ממקום לא נקי(מינד)ותמיד מעורבות בנו דעות שלא מהענין. חלילה לך לחשוב שאני רואה בדהרמקס משהו פגום,הוא אינו שונה מאף אחד אחר,הוא מאוד משכיל ויודע,והוא גם יודע שאינו יודע,ואם אינו יודע מדוע להציג עצמו כיודע

elike

New member
הוא יודע......ואתה?

אתה הנך אתה אתה לבדך נודע לעצמך ולא איש בלתך.בידעך את עצמך תכיר לדעת שאתה הנך אתה.תדע עצמך בכל ,בכל עת תמיד,בכל מקום,בכל מצב.תכיר לדעת שמבלעדיך אין מה לדעת. היודע באמת, אותך יידע. היודע אותך יידע. היודע אותך יידע כל שניתן לדעתו.היודע אותך ידעו אמת-היינו אינו משועבד לידע כלשהו. היודע אותך משוחרר ידע הוא כי הכל נודע לו.לעןלם לא יטען כי יש דבר שנודע לו,כי משוחרר ידע הוא. היודע אותך משוחרר ידע הוא,הווה אומר-בלתי נגוע בכל ידע שהוא.היודע אותך,ידע אמת הוא. אין אתה נגוע בידע שהוא,אין אתה יודע ידע מהו כפי שהשבע לא יידע מהו רעב. ידע אמת אתה המשוחרר מכל ידע.יודע אותך,ידע הוא.יודע אותך הוא אתה,הנודע. יודע אותך משוחרר לעד משיעבודו של כל ידע. הטוען כי נודעת לו לא יידעך לעולם. שנודעת לו לא יטען דבר לעולם. היעיד סוכר על עצמו? רווה הוא מתק עצמו ואינו חפץ בלתו.אין הוא מעיד על דבר,אין הוא טוען דבר. שנודעת לו אתה הוא. הידע המושלם אתה,משוחרר הידע. הטוען שנודעת לו,לא נודע לו דבר. הידע המושלם אתה ,האחד ואין שני לו, משוחרר לעדמכל ידע. שלמה קאלו

אינקה

New member
לגבי מורים

הטכניקה פשוטה מאוד לביצוע אך לעיתים קשה להבנה למי שקשה לו להרפות. את הטכניקה אין חובה ללמוד עם מורה, עם זאת בזן יש העברה (transmission) בין מורה לתלמיד ואינטראקציה כזו בהחלט חשובה. בארץ אין מורי זן ממש, כאלו המוסמכים ללמד על ידי קואנים. מה שיש אלו מדריכי דהרמה ברמות שונות עד למורי דהרמה בכירים. זן מאסטרים ומורים מחו"ל מגיעים לריטריטים כמה פעמים בשנה ואז ניתן להתנסות באופן ישיר באינטראקציה של מיינד התלמיד עם המורה. זה חשוב במיוחד כדי לעזור לתלמיד להתעמת ישירות עם הרעיונות שהוא עדיין מחזיק בהכרה.

למעלה