מדיטציית אצבעות

שי רגב

New member
ע-נ-ק ../images/Emo70.gif

לכל תלמידי הנינג'יטסו (ושאר המתעניינים): אני בטוח שכבר ראיתם את הסימנים/התנועות הללו בספרי נינג'יטסו שונים. נכון?
ניצן, ושוב:
ע-נ-ק!

chataka

New member
mudra

שי לא ברור לי בדיוק על מה אתה מדבר אבל לתנוחת הידיים והאצבעות במדיטציות בודהיסטיות קוראים מודרה- mudra. המקובל הוא למדוט בcosmic mudra שזה כפות ידיים מונחות אחת על השניה ושני האגודלים נוגעים אחד בשני. עד כמה שאני יודעת משתמשים במודרות שונות בעיקר ביוגה ברמות המתקדמות או לפעמים בהנחייה ספציפית של מורי מדיטציה. התנוחות הן סימבוליות ולמיטב הבנתי יש להן גם תפקיד הולכת וכיוונון אנרגיה, ולמי שאינו מודט מנוסה ומונחה- לא הייתי משחקת עם זה. מנסיון. עוד משהו- לפעמים אנשים תוך כדי מדיטציה או באופן טבעי או בזמן ריכוז גדול מציבים את האצבעות במודרות מסובכות באופן אינטואיטיבי, אפשר לראות ילדים עושים את זה די הרבה.. פלאי הטכנולוגיה.

שי רגב

New member
לא בדיוק...

1. תודה על ההארות. את תנוחת המדיטציה הבודהיסטית אני מכיר, כמובן...
. 2. אני מתכוון למשהו אחר לגמרי (ראי את תגובתו של ניצן): הבחור (שהיה אצלנו באימון) דיבר על "תרגילי אצבעות" (לא השתמש במילה "מדיטציה", בכלל) שמבצעים "לפני קרב" ומביאים "למצב נפשי" מסויים, שגורם ללוחם "לא לפחד, ולפעול מול סכנות גדולות בקור רוח וללא מורא וחשש...". 4. אגב, ידוע שגם בנינג'יטסו היו קיימים "תרגילי אצבעות", שככל הידוע לי לא מלמדים אותם כיום (בטח שלא במערב).

שי רגב

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif*|../images/Emo41.gif לשמירה: תרגילי אצבעות

למנהלי הפורום: אני חושב שכדאי לשמור שירשור זה...

למעלה