מדיטציית אצבעות

שי רגב

New member
מדיטציית אצבעות

אתמול היה אצלנו באימון בחור חדש, שסיפר על "תרגילי ריכוז" עליהם הוא שמע (והתחיל ללמוד) הקיימים ביחידות מובחרות מסויימות בחו"ל (בצבא הרוסי ובהוואי). לפי ההסברים שלו והתיאורים - הבנתי שמדובר בסוג של "מדיטציית אצבעות". רק לשם "הרחבת בסיס המידע" (לא תודה, אני ממש לא זקוק ללימוד השיטה, מה שאני לומד "מכסה" לחלוטין את התחום ועוד יותר...
): האם מישהו יכול לשפוך אור נוסף על השיטה/הדבר? תודה.

שי רגב

New member
מעט הסברים: מטרת השיטה...

לדבריו, מטרת השיטה היא להכין את הלוחם לקרב - להביאו למצב של "סונייטה": ריקנות, "להיות מעל הזמן והמקום", לפעול "מעבר לרגשות". (עוד על ה-"סונייטה": ראו בספרו של דני ווקסמן - "זן: שאלות ותשובות". וזה לא סוג של "פירסומת סמוייה"!). כל טוב ושבוע שליו ושקט!

WhiteBear

New member
אני קניתי אותו ב

קידמת עדן - אז אפשר לחפש שם: www.abook4u.co.il באמת ספר מאד מעניין.

שי רגב

New member
דרך האתר של דני: www.zenki.com

www.zenki.com בתחתית העמוד יש קישור לאתר "מיתוס", ניתן לקנות שם (אני ממליץ על קניה דרך האתר של דני) ויש גם "מנוע השוואת מחירים". מומלץ.

nitzano

New member
אולי

לא הצלחתי למצוא את הספר עליו דיברת ,ואינני בטוח כי אכן הבנתי במה מדובר . יצא לי להתקל במספר סוגים של מדיטציות שכללו שילוב של אחיזות ידיים ואצבעות עם מטרות שונות . אישית ,אני מכיר שני אופנים לאחיזות ידיים המשמשים לתרגול ה shen דרך מדיטציה .המגע עצמו הוא בין נק' של מרידיאנים שונים (ריאות ולב ) .מורי לא ידע להסביר לי מדוע מחוברים מרידיאנים אלה דווקא .על סמך הכרתי את הרפואה הסינית אני משער כי הרעיון העומד מאחורי חיבור זה קשור במספר נקודות : 1. הריאות אחראיות על הצ'י המגיע מן האוויר . 2. הלב מאחסן את ה shen . 3. העברת הצ'י שנקלט ע"י הריאות אל הלב מביא להזנת ה shen . כמו כן ,נטען בפני (בסין) כי בעבר נאסר על ילדים לשלב את אצבעות ידיהם מכיוון שבגילם זרימת הצ'י אינה מסודרת ,וכי שילוב האצבעות מביא לחיבור מרידיאנים בין היד האחת לשניה באופן לא רצוי ופגיעה בבריאותם . לעומת זאת ,באחד מן הספרים שבידי ,מוסברים שילובים שונים המגיעים מהודו ואמורים לשפר תפיסה על חושית ,כח ,חוכמה ,אומץ ועוד. ישנן אמנויות 'צדדיות' (אינן דוגלות במוסר הלוחם ) אשר משתמשות בחיבורי אצבעות שונים אשר מביאים לפגיעה נפשית מסויימת ,העלמות הפחד מכאב ,אכזריות וכו ... (כל זאת נטען בפני ואין בידי הוכחות לאמיתות הדברים) . מקווה שלתחום זה התכוונת ושתרמתי מעט .

שי רגב

New member
../images/Emo62.gif ו- ../images/Emo63.gif

ניצן, תודה רבה על ההסברים הרחבים. מהמעט (מאוד) שידוע לי - זה הכיוון (של "מדיטציית האצבעות"). מעניין... ובאשר לספר: כפי שכתבתי קודם - ניתן לרכוש אותו באתר "מיתוס", אשר קישור נוח וטוב אליו ניתן למצוא באתר zenki.com. תודה ובהצלחה לך!

onidin

New member
nitzano - בקשה לי אלייך...

... האם תוכל להרחיב ועדיף יותר להפנות בקישורים לאותם אומנויות 'צדדיות' ? תודה, אלי.

שי רגב

New member
האדא: Read the Book!

כפי שאמרתי: זה מופיע בספר של דני. חוץ מזה שבעבר (לא זוכר כבר מתי) כתבתי על זה בפורום. נסה לחפש ב- "חיפוש מתקדם", והערך: "סונייטה" או - "סוניאטה". אגב, מבטאים: סוניאטה.

nitzano

New member
אמנויות צדדיות

אין באפשרותי לספק קישורים מכיוון שהידע המועט שיש לי מקורו אינו ברשת . למיטב הבנתי ,אותן קבוצות אשר תרגלו סוג זה של מדיטציה שימשו כמתנקשים .אפשר להשוותם לנינג'ות היפנים .בין היתר התעסקו גם בטכניקות מלוכלכות בלחימתם . חלק מהמדיטציות בהן עסקו כללו גם בהדמית עצמם לחיות או אחר(ראה הסיפור על הלוחם 'גל גדול' ) . אחת הסכנות בתרגול צ'י גונג באופן שגוי הינה "חציית האש וכניסה לעולם השדים" (בתרגום משובש)-(דומה במקצת לסיפור הכניסה לפרד"ס מהקבלה) .אותם גופים דווקא כיוונו לדרך זו .
מחוסר ידע עצום בתחום ,אין באפשרותי להפריד מיתוס דמיוני מהאמת ,כידוע הסינים אוהבים סיפורים מופרכים .

שי רגב

New member
מעניין../images/Emo70.gif... ../images/Emo98.gif

המשפט הזה ("למיטב הבנתי ,אותן קבוצות אשר תרגלו סוג זה של מדיטציה שימשו כמתנקשים .אפשר להשוותם לנינג'ות היפנים") בהודעתך... אותי אישית זה מאוד מאוד מעניין, כי זה מבהיר לי ה-מ-ו-ן, לגבי דני, כמובן... (נילי - גם לך??). והבהרה: כפי שהזכרתי, דני מדבר על ה-"סוניאטה". אני טענתי שהיא מקבילה לאותן "אמנויות צדדיות" של ניצן. דני הוא תלמיד אישי (וחבר) של האטצומי ומלמד את הנינג'יטסו "הקלאסי" של האטצומי. עכשיו הקשר יותר מובן?
ניצן:

שי רגב

New member
הבנתי כל מילה! ../images/Emo151.gif

יאללה, אני לוקח את הכלב לטיול וקדימה, אוונטי, לישון! (כל היום צבעתי את הבית ובלילה שעבר שמרתי...). נמשיך (?) במהלך השבוע. (ואסיים בדברי חכמים: "ושלא נשתה מי-ים"!)

למעלה