מדיטציה , לשם שינוי

wee man

New member
לא נסחפנו קצת? היית יכול

פשוט להגיד שזה לא נשמע לך כמו מדיטציה ולסגור עניין. אגב, אם תקרא שוב מה כתבת תוכל לראות כמה קווים דומים בין מה שכתבת על דרול לבין מה שעשית כרגע. מפה תמשיך לבד... ינון

drall

New member
בקפה אני לא יודע

אבל אם אתה ממש רוצה , אני יכול לחפש בשבילך. אתה מעדיף נטול קפאין?

מהמודרה

New member
סלח לי על הבורות

אינקובציות? טכניקה זימונית? ההורדה של האינקובציה בשלמותה??? נראה לי שאתה מבלבל בין לימודי הנדסה לבין מדיטציה. שעטנז מוזר. בכל אופן, מה שמהותי בטכניקה הזו לפי גורדייף, הוא שאת פקודת העצור נותן המורה של הקבוצה ובהפתעה. יש חשיבות להפתעה-התעוררות למצב חדש. ושנית רק המורה נותן את פקודת סיום העצור, כלומר אין הגבלת זמן כלשהי. מצב זה של אי ידיעה בנוגע לזמן וההפתעה של הפקודה הם הבסיס ל"עצור". בקשר למה שאתה רשמת, חבל על הזמן במובן המקורי של המילה. עצור!!!

drall

New member
אני סולח על הבורות

בתנאי שתסלח לי אם אני אגיד לך בכנות שאין לי מושג על מה אתה מדבר. אני מכיר את הטכניקה של גורודייף וזאת טכניקה אחרת שפורסמה בספר הכתום ב1980. עוד תהיות ופעיות? דרול

wee man

New member
המון המון תודה! אני זז לחפש

אותם... תודה על הקישור! אני אתחיל לנסות בימים הקרובים ואחזור עם תוצאות :) ינון

drall

New member
הנה אני אעזור לך

קונדוליני ואינקובציות במכה אחת.

wee man

New member
תודה רבה! אבל לא מצאתי

פה על האינקובציות. תודה על קודוליני! האמת שעוד לא יצא לי לנסות אותה. את חושך אני זוכר שניסיתי בעבר, הייתה לה השפעה חזקה עליי, אבל עכשיו עברתי חדר וכל התיקרה שלי מלאה בכוכבים זוהרים בחושך, אז קצת קשה לי לבצע את זה בחדר שלי. בכל מקרה, עכשיו אני חמוש בשני סוגי מדיטציה חדשים :) ואם תראה לי איפה מדובר שם על אינקוביציות אני אשמח!! אגב, שאלה בנושא אחר, למה כבר אין את ציטוט השבוע? ינון

drall

New member
האינקובציות

נמצאות בחלק השני של ההודעה ואני מבקש שלא תשאל אותי איך ולמה כתבתי שם את מה שכתבתי כי בינתיים הספקתי לשכוח את רוב הקבלה שידעתי. לגבי ציטוט השבוע , הוא הוכרז בזמנו ע"מ לגדר את כמות הציטוטים בפורום ולהגביל אותה ע"י כך שיהיה לה מקום קבוע. היום המצטטים כמעט ונכחדו מכאן לחלוטין , למעט אלו שמצטטים מחקרים מדעיים , ואליהם כבר איש לא מקדיש תשומת לב בברכה דרול

wee man

New member
היה ממש מעניין לקרוא!

2 שאלות, מקווה שאני לא מציק בעניין השאלות הצדיקים האלה, שנשמותיהן ישכנו אצלי באופן זמני, הם צדיקים מסויימים? אם כן אז מי הם? התיקון הזה, הוא בעצם תיקון עצמי של דברים שאני רוצה לתקן בעצמי? צריך לתקן בעצמי? רוצה לא במודע לתקן ולשפר בעצמי? תודה רבה על הסבלנות ועל הזמן! אני מאוד מעריך את זה! ינון

drall

New member
יפה שאתה מצליח לקשר

בין התיאוריה לבין התרגול. "נשמות של צדיקים" זה ביטוי בקבלה שמנסה להגדיר איכות מסוימת של אנרגיה. לא בהכרח מדובר כאן על נשמה של מישהו שהיה פעם חי. זה בסך הכל כינוי שהוא כמו תווית. מה שמאפיין צדיק זה שהוא ניזון ישירות מהאנרגיה הבסיסית של היקום כך שה"איכות" של הנשמה שלו קרובה מאוד לאיכות האנרגיה הגולמית. לגבי ה"תיקון", אני כל כך מתעב את המילה הזאת שכבר שנים אני לא משתמש בה ואת המאמר ההוא כתבתי לפני יותר מ 4 שנים לדעתי. אבל אפשר להסביר את זה בכך: אתה פועל ומתנהג ע"פ צורה שמוכתבת ע"י איכות האנרגיה הפנימית שלך. ברגע שאתה מקבל את האינקובציה היא גורמת לך להתנהג אחרת. צורת ההתנהגות האחרת הזו , קשורה למהות של האינקובציה שקיבלת. בגלל שהאינקובציה המקור שלה מאוד גבוה יחסית לאנרגיות הרגילות שלך , גם כל מה שתעשה כתוצאה ממנה יהיה גבוה יותר. דרול

wee man

New member
ניסיתי אתמול קונדולני!

דבר ראשון תודה על ההסבר! נראה לי שהבנתי בינתיים כל מה שרציתי לדעת. אתמול בערב (יותר לכיוון לילה- 12 וחצי לפי שעון חורף), ניסיתי את קודוליני לפי ההסבר שלך. האמת שלא נתפסתי אליה כל כך, יכול להיות פשוט שעשיתי משהו לא נכון. כשצרקיך למצוא את נקודת עצם הזנב ו"לדפוק בה כמו בפטיש אוויר :)" רוב הפעולה בעצם באה מהברכיים לא?! (רק לבדוק שביצעתי נכון) רקדתי וקיפצתי לי, היה דיי נחמד, כי כבר זה הביא לי תועלת. הביטחון העצמי שלי במה שקשור לריקוד בלי צעדים ספציפים נמוך מאוד, אפילו לרקוד לבד כשאין אף אחד לידי לא יכלתי יותר מ 10 שניות. השלב הראשון איכשהו פתח אותי לזה שאני ארקוד עם עצמי במשך רבע שעה, וזה דיי מעלה ביטחון עצמי גם בנוגע ללרקוד עם אחרים :) -כבר טוב! שלב הישיבה- ברגע שהתיישבתי הרגשתי את האנרגיות שלי זורמות בכל הגוף. בשניה שהיידים שלי התקרבו אחת לשניה הרגשתי את האנרגיות, מאין דחיה של הידיים. כמו שיוצרים "כדורי אנרגיה". כשנשכבתי היה לי יותר נוח. אני טיפוס שאוהב לשכב על המיטה :) רצו לי כל מיני מחשבות אבל לא משהו מוגזם או שונה במיוחד ממה שהייתי חושב עליו אם סתם הייתי נשכב. נראה לי שבשלב הזה איבדתי טיפה את המודעות שלי... נראה לי נרדמתי אפילו לכמה דקות (השעה כבר הייתה כמעט 1:40 לפי שעון חורף), ואז השעון המעורר צילצל, והייתי חייב לקום, למרות שממש רציתי להמשיך לשכב שם. אז קמתי, ואחרי כמה דקות הלכתי לישון. היה טיפה קשה להרדם אבל בסוף הוטשתי, ונרדמתי. משום מה לא התחברתי במיוחד למדיטציה הזאת, אולי סתם לא עשיתי שם משהו טוב, אויל זה בגלל שאני לא אוהב סתם לרקוד בחופשיות עם עצמי, לא יודע למה, אבל לא התחברתי. אולי בגלל זה ההשפעה שלה לא הייתה חזקה במיוחד. בכל מקרה, שמחתי לנסות. תודה ינון

wee man

New member
ממליץ שאני אנסה שוב

ואולי ירגיש משהו אחר, או לעבור למדיטציה הבאה? נראה לי מחר או מחרתיים אני אנסה את "עצור" שנשמעת לי ממש טובה!

drall

New member
היי ינון

קונדוליני מתאימה יותר לאחה"צ. היא לא ממש מדיטציית לילה.

wee man

New member
רב תודות!

עד כאן לשאלותי בנושא זה לבינתיים. מעריך מאוד את כל העזרה, הסבלנות והזמן שהקדשת! ינון

למעלה