מדיטציה , לשם שינוי

drall

New member
מדיטציה , לשם שינוי

כמה אנשים כאן , כבר למדו אצלי את הטכניקה "עצור" של אושו , שזאת טכניקה מצויינת שמוזכרת בורסיה אחרת גם אצל גורודייף (מוטי עדכן אותי). הטכניקה הזאת , עד כמה שהיא מוצלחת בכל זאת מעלה שאלות כי היא לא מתבצעת בתנאי מעבדה כאלו או אחרים . מה שחשוב לדעת הוא שמדובר על טכניקה זימונית , שקוראת לשש אינקובציות שביחד מרכיבות סדרה. על הסדרה הזאת אני חושב שכבר דיברתי פעם ואמרתי שהאינקובציה השניה היא שיא המאמץ והחמישית היא שיא העוצמה . כדי לקבל כל אחת מהאינקובציות הללו צריך לעצור לפחות 30 שניות. אפשר יותר אבל אינקובציה נוספת לא תרד גם אם תעצרו שנה. מהבוקר עד הערב חייבים לסיים את הסדרה ז"א להשיג את כל שש האינקובציות. אם לא משיגים אותן.... במקרה הטוב לא תצליחו לישון בלילה כי האינקובציות החסרות בסידרה יטרידו אתכם . זאת הסיבה שהרבה אנשים עוצרים יותר משש פעמים. הטכניקה מתבצעת בתנאי השטח ואלו לא תמיד מבטיחים את ההורדה של האינקובציה בשלמותה. עדיף באמת לעצור שבע , שמונה , תשע ואפילו עשר פעמים ביום כדי לוודא שכל הסדרה ירדה. אי אפשר להשלים יותר מסדרה אחת ביום , כך שאין מה לפחד שתיווצר סדרה חדשה שתצטרכו להשלים , אם עצרתם נניח שמונה פעמים. עד כאן , תהנו. דרול

wee man

New member
נשמע לי ממש ממש מעניין!

אתה יכול אולי לפרט על הטכניקה? איך לבצע אותה? היא נשמעת ממש מעניינת! ואם תוכל בבקשה לפרט קצת על האינקובציות... תודה. ינון

drall

New member
אינקובציות וכן הלאה

היי ינון , מה שלומך? למען האמת בזמן האחרון אני מרגיש שזה לא נכון ללמד טכניקות ברשת אז ציפיתי לשאלה הזאת וניסיתי למצוא מישהו אחר שכבר העביר אותה באינטרנט אבל לא מצאתי. מצאתי כמה אתרים מאוד חמודים של טכניקות , עם הנחיות לדיואניני , למנדלה , לדיינמיק ואפילו לויפאסנה אבל לגבי "עצירה" -יוק. אז המדיטציה הולכת ככה. פשוט לעצור. לא משנה מה אתה עושה , לא משנה איפה אתה , פשוט תעצור. תקפא על מקומך. אתה יכול לנשום , אבל בזה זה נגמר. ברגע שאתה עוצר שים לב למה שקורה סביבך ולמה שקורה בתוכך . הרו הנושבת על העור , הקולות , המראות , התחושות. בעיקר שים לב לרצון שלך להפסיק לקפוא ולהמשיך את חייך. העצירות צריכות להיות אקראיות ומה שחשוב הוא שברגע שאתה מחליט לעצור , באמת תעשה את זה. אל תחפש הזדמנויות או תנוחות נוחות , כי זה מחליש את האפקט. כמה פעמים לעצור? לפחות שש. כמה זמן כל עצירה ? לפחות חצי דקה. אם אתה לא בטוח שעברה חצי דקה , תן לעצמך עוד כמה שניות. עכשיו אינקובציות. חלק מטכניקות המדיטציה הן טכניקות זימוניות , כלומר הן מזמנות עליך משהו שישפיע עליך , שיגרום לך להיכנס למצב מדיטטיבי. "עצור" מזמנת אינקובציות אנרגטיות , שזהו שם מודרני למה שנקרא בלשון הקבלה "עיבורים". ע"פ כתבי האר"י ותלמוד עשר ספירות , מדובר על "נשמות של צדיקים" שנכנסות לתוך האדם כדי לסייע לו לעלות בשלבים רוחניים מסויימים. ההסבר הזה הוא לא רע , אבל הוא לא כל התמונה. אינקובציות באופן כללי הן חלקים או תוצרים של ישויות שאין להן מדיה שיתופנית ואת כל האנרגיה שלהן הן מקבלות היישר מהגולמי. כיצור כזה הוא איש בשר ודם הוא נקרא צדיק שנאמר "צדיק באמנותו יחיה" , כלומר הצדיק מקבל את כל חיותו מהאמונה ולא דרוש לו שום דבר אחר. חלק מהאינקובציות מקורו כנראה , באמת בצדיקים , אבל המקור של רובן אינו אנושי ואף פעם לא היה אנושי. נושא האינקובציות הוא תורה שלמה , מאוד מעניינית ומאוד שימושית. גם השאמאנים , גם הדרואידים וגם המקובלים משתמשים בעיקר באינקובציות לצורך העבודה הרוחנית שלהם. טכניקת "עצור" יכולה להיות הצעד הראשון לתוך עולם האינקובציות ,אבל היא בהחלט רק התנסות על קצה המזלג. בכל מקרה זו טכניקה טובה וחזקה והיא נמשכת בסך הכל שלוש - ארבע דקות ביום. נסה ותהנה. דרול

wee man

New member
../images/Emo51.gif רבה :)

אתה יכול אולי לתת כאן קישורים למדיטציות שאמרת ? בקשר לאינוביציות, שזה הנושא שפחות הבנתי- איפה אני יכול למצוא עוד קצת חומר על זה? שתיים אחרונה לבינתיים- כשאני "עוצר", זה בסדר לזוז עם הראש והעיניים?! כדי לשים לב מה קורה סביבי? תודה רבה לך! נראה לי שאני אנסה את זה. ינון

wee man

New member
ועוד בקשה בנושא אחר

בזמנו כשניהלת את הפורום, כשיצא לי לכתוב פה יותר, כתבת במאמרים הסברים על מדיטצית קונדוליני, מנדלה, חושך ג'יבריש ועוד אחת נראה לי. לצערי הארי מחק אותם מהמאמרים, יש סיכוי שיש לך אותם? אישית אני שמרתי אותם על המחשב שלי אבל הוא עבר פירמוט לא מזמן והכל הלך. אם יש לך אותם אשמח אם תוכל להעלות אותם. יום מצויין ינון

hary_i

New member
לא מחקתי אותם

דרול מחק אותם כשתפוז זרקו אותו מניהול הפורום.

wee man

New member
מצטער, טעות שלי.. חשבתי

שאתה מחקת.... "זרקו" אותו?! לא עד כמה שאני יודע, אבל זה לא משנה כרגע...

זרקו אותו? הארי, הארי... ../images/Emo4.gif

אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל זה כבר לא באמת משנה, בפרט שדרול חזר לכאן בנוכחות די מלאה. אבל דווקא עובדה זו מעלה בי מחשבות נוגות, האם ההתכתשות ההיסטורית עם אינקה הצדיקה צעד שבסופו של דבר הביא לבחירתו של מנהל, שהביא לכך שפורום מדיטציה הפך למקום בו אפשר לשמוע רק דבר אחד: הסברים מלומדים למה המ"ט היא כל כך נפלאה ומועילה או לחלופין כל כך מחורבנת ומזיקה. אם יש נושאים אחרים שמדברים עליהם, הם זוכים מיד לקונוטוציה של מ"ט או שפשוט מתעלמים מהם. דרול, בקשר לתגובתך להודעה הקודמת שלי: אני לא בטוח שאני מסכים עם מה שאמרת שם, אבל זה בהחלט גרם לי לחשוב על נקודות מסוימות. אז תודה בכל אופן (אני פונה אליך כאן ולא בהודעה המקורית, כי כאמור הודעות שאינן מתייחסות למ"ט שוקעות בתהום הנשייה בקצב מהיר אף יותר מקצב ריבוי המחקרים המדעיים על יתרונות המ"ט). שבת שלום לכולם.

drall

New member
התפטרתי

ואפילו פירסמתי הודעה בנושא וזה באמת היה בגלל אינקה שחשבתי שבפורום הזה ההשפעה שלו מאוד מזיקה. אחרי שהנהלת הפורומים דיברה איתו כמה פעמים הם הגיעו למסקנה שאני צודק ושהוא "כפייתי" אבל אז הוא איים לתבןע אותם והם השתפנו. עכשיו הכל לטובה , למה שאני אף פעם לא החזקתי מעצמי בתור אדמיניסטרטור גדול. ואין לי שום דבר נגד הארי , נהפוך הוא , הוא מנהל פורום מצויין ואין לו שום יומרות לנהל לאנשים את החיים. חוץ מזה , הוא נאמן לי יותר ממה שהוא נאמן למורים שלו למ"ט כי הוא עוקב אחרי כבר הרבה שנים מפורום לפורום. אז יש לו את הבעיה הזאת של המ"ט , אבל למי אין בעיות? ולגביך , נגמל יקר , אני יכול להגיד שבפורום הזה בינתיים יש התיחסות הולמת לכל הודעה. הנה ההודעה שהתחילה את השירשור לא נגעה בכלל למ"ט והנה כי כן. הכל בסדר דרול

hary_i

New member
בוא נעמיד דברים על דיוקם

נכון הנהלת תפוז בהחלט הגיעו למסקנה שהשפעתו של אינקה מזיקה. לגבי תביעה, הם כלל לא פחדו למיטב ידיעתי מאיומי הסרק שלו מכיוון שאין עילה לתביעה. דרול לא עזב מרצונו את ניהול הפורום אלא הועזב והסיבה לכך הייתה הדיכוי השיטתי כנגד כל דבר שאינו מתאים לתפיסתו. אני נגד דיכוי בכל צורה שהיא. אז לגבי המאמרים, אין לי בעייה לפרסם אותם אני אדם פתוח ושומר על הפתיחות שלי. אמנם כולם יודעים את ההעדפות שלי אבל אני לא מנסה לכפות אותם על אף אחד אני מנסה להסביר בהגיון.

drall

New member
אני כבר העמדתי אותם , תודה.

אני אשלח לך כמה תיאורים של טכניקות במהלך סוף השבוע. דרול

hary_i

New member
אני לא נגד דרול

אין לי בעיה עם זה שהוא חזר. אני בניגוד לגישתו של דרול בניהול הפורום לא אנטי כל דבר שנוגד את דעתי. אני מקבל את דרול נכון שאיני מסכים עם הרבה דברים שהוא אומר אבל אני שמח על הדיונים שיש בפורום.

drall

New member
הארי באמת לא מחק אותם

ואני מאוד מתלבט אם כדאי לי לכתוב אותם שוב. קודם כל , את כל הטכניקות האלו כבר פירסמתי במקומות אחרים (הטכניקות הן של אושו רק ההסברים שלי) אז הן עדיין נמצאות שם בIOL עידן הדלי וכן הלאה. אפשר תמיד למצוא אותן שם , אם מוכנים לחפש הרבה. אני יכול לפרסם אותן שוב אבל בשביל זה אני צריך אישור של הארי. אלו דברים שמקומם במדור מאמרים באופן קבוע , ואני לא רוצה לכתוב אותם בתור הודעה שאחרי שבווע תשקע למעמקים. תדבר איתו , ואם הוא יסכים , אני לא אתנגד. דרול

drall

New member
עיניים כן , ראש לא.

הנה הקישור שהבטחתי http://www.oshoworld.com/meditation/meditations.asp

snoopkin

New member
שומו שמיים והאזיני ארץ

לחצתי על פורום מדיטציה והגעתי לפורום הנוסע השמיני
לעצור את הפעילות, לשים לב למה שקורה בחוץ, לשים לב למה שקורה בפנים, כל זה בהנחה שבינתיים תיכנס בך נשמה של צדיק או ישות ותעשה עבורך את העבודה ותרומם אותך למצב מדיטטיבי. ועוד לקרוא לזה מדיטציה, כאילו הלוווו !! למה לחכות לנשמה של צדיק מת ? למה לא ללכת ולהסתופף בחצרו של הבבא ברוך למשל ? או יותר טוב, להתקבל אצל הרב כדורי לברכה קטנה וקמע כיפי ? אכן ללא ספק עידן הדלי כבר כאן !! לעשות מדיטציה זה גם לתקוע פלוץ וללמד מדיטציה גם יכול כל פוץ, שזה בערך מה שקורה מאז שאושו פתח את הבאזאר הספיריטואלי שלו. טוב, ללא ספק הבערות נותנת את כל מה שיש לה ובגדול. זה דווקא מעורר אופטימיות. אחרי חשיכה כזו יכול לבוא רק אור. מי זה הדרול הזה? אפשר שיקרא לי בקפה ??

wee man

New member
הייתי אומר לך

לך, תנסה, ותראה שיש תוצאות. אבל בתור אחד שלא מאמין שיש תוצאות, גם לא יהיו, כה שאנחנו במבוא סתום. ברגע שתפתח את ראשך לאפרויות אחרות, תנסה את זה ותיווכח לבד בתוצאות. בינתיים זה לא יעזור. איש באמונתו יחיה! ובקשר לשאלה של- "מי זה דרול", אני חושב שדרול בכבודו יענה על זה יותר טוב מכל אחד אחר

snoopkin

New member
שלא תבין לא נכון

אין לי בעייה לפתוח את ראשי ולא את המרחב האישי שלי לכל ישות תוהה שמחפשת לה מנוח. מה אכפת לי. להיות או לא להיות אינקובטור זו שאלה שמתאימה אולי לפורום כישוף, אבל לקרוא לזה מדיטציה ? לחשוב שישות צדקת תביא אותך למצב מדיטציה ? מה ההבדל בין זה לבין לשתות מיים מקודשים או לרחוץ בהם ? מיסטיקה זה עניין טוב לבעלי פנטזיות. מדיטציה זה עניין אחר. כנראה שהבעייה כאן היא בהגדרה מהיא מדיטציה.

drall

New member
כשאני אמרתי

"בעבר הרחוק מאוד "נשמה של צדיק " התכוונתי לתופעה טבעית מסויימת שאין לה דבר וחצי דבר עם הבבא ברוך ולא רק זה אלא שגם ציינתי את הנקודה הזאת בתשובה קודמת שנתתי ליינון. בתופעה הזאת לא היה שום שימוש אצל האסכולות הרוחניות היהודיות אבל נעשה בה שימוש רב בחלק מהטכניקות הסופיות וגם אצל גורודייף. אין כאן קשר ישיר לכישוף , אבל אני מסכים לטענה שהגבול בין מדיטציה לכישוף הוא מאוד מעורפל במיוחד כשמתייחסים לשני הנושאים האלו ברצינות. בכל מה שנוגע ל"עצור" זוהי טכניקת מדיטציה ותיקה וידועה והייתי יכול לפרסם אותה בלי הקרע התיאורטי , אבל לא חשבתי שזה יזיק. נרגעת? דרול

snoopkin

New member
אל דאגה מרלין

יותר רגוע מזה אני לא יכול להיות. בינתיים עלעלתי קצת בהסטוריה של הפורום הזה. בוא אני אסביר לך משהוא בשפה שתבין. בעולם ההתפתחות הרוחנית אתה בשבילי אוויר. לכל היותר במושגיך, ישות אנרגטית תמוהה ורעבה לתשומת לב. לא שום דבר שעלול להטריד אותי. כאשר עשיתי את צעדי בעולם הזה לא ידעתי הרבה אבל דבר אחד ידעתי היטב - להתרחק מאנשים כמוך !! אתה יכול לעשות את ההוקוס פוקוס הנרקסיסטי שלך על עדת המשתוממים שתמיד תימצא סביבך אבל אותי לא תמצא שם, לא לא !! עגלי זהב כמוך ראיתי כבר הרבה ותמיד מסביבם גם ראיתי את התמימים אשר בלא אשמתם תרמו את זהבם האישי לבניית האגו העומד מולם בצלם אדם מואר. פיכס. ושוב במושגיך העלגים. מכל הנמצאים כאן בפורום אתה צרכן האנרגיה השיתופנית הגדול ביותר. ועוד איזה צרכן !! מעולם לא ראיתי רעב שכזה. ממש בולמוס !! ועוד למזון האנרגטי מהסוג הירוד ביותר. אתה חיי מקונפליקט ניזון מקונפליקט יוצר קונפליקט וכולך קונפליקט אחד גדול. רעב כמו שלך רק אגו שיצא משליטה מסוגל ליצר. אתה תהיה מוכן לאכול כל דבר, כל זבל שלילי שמצוי בעולמינו לרוב ואם לא ימצא לך כזה אתה תעשה כל מאמץ כדי ליצר אותו. במצבך סטירה הגונה הייתה עוזרת לך הרבה יותר מסאטורי. הידע שאתה מפגין שוויו כקליפת השום. המקום שאליו אתה מוביל בעזרתו הוא בערות חשוכה. מאחורי וירוס הרסני עומדת בדיוק אותה אנטלגנציה שעומדת מאחורי גדול המוארים ובכל זאת מוטל עלינו לפתח את הרגישות לאן לפנות וללכת. ועוד לחשוב שאנשים מתלהבים ממך. האמת שזו לא אשמתם והאמת שזו גם לא אשמתך. ההונאה העצמית שלך כה גדולה עד כדי שאתה נזקק לסחוף אליה גם אחרים. וזו כבר אחריות שלהם ולא שלך. כולנו שורדים. אני מאכל לך שלא תרעב ללחם ושתמיד תמצא את מי לשתף במשתה שלך. תו להם את היין המיסטי וקח מהם את מה שאתה צריך.

למעלה