מדיטציה להמונים!

Envenom

New member
מדיטציה להמונים!

לא, אני לא באמת מתכוון לזה. אבל מה שאני כן מתכוון: לפרסם מדיטציות בפורום זה בסדר, נכון? יופי. אז כל אחד יפרסם פה את המדיטציה האהובה עליו (או לא את האהובה, אבל את זאת שהוא עושה כל יום) ובסוף השרשור אני אסכם את הכל במאמר נחמד שישב בספרית הפורום ויצבור אבק
אז קדימה, לעבודה! שרשרו! נ.ב. אני שומר לעצמי את הזכות לפרסם את המדיציה שלי לאח"כ, למטרות הקפצה

או!!!

מדיטציית חיבוקים! אני מתה על זה, ומדיטציית ריקוד... אני יותר אוהבת את החיבוקים כי אני מתה על מגע.. :)

Envenom

New member
קצת יותר פירוט?

מה זאת אומרת מדיטציית חיבוקים? או מדיטציית חיבוקים?

חחח.. :)

או קיי.. הדבר הנ"ל נקרא גם "חיבוק לב אל לב" יושבים על האדמה(אפשר על הרצפה אם זה בבית) ופשוט מחבקים את האדם מולך (אה כן, צריך שניים לזה) ותאמינו לי זה מעורר אותי כל כך, אני מרגישה כאילו כל העולם פתוח בשבילי... ומדיטציית ריקוד זה שאני לבד, אני פשוט רוקדת (אה כן, בלי מוזיקה..) עד שאני נופלת... :0) מחזה חביב, למי שמסתכל מהצד..

בעיקבות התוספת שלך, הנה שלי...

אני מקיימת את המדיטציה, כאשר אני לבד(שזה קורה די הרבה.. :} ) או את החיבוקים שאני מוצאת פרטנר מתאים, המטרה שלה זה התרוממות הנפש... והתחברות לאהבה...

Envenom

New member
הבהרה

כשאתם מפרסמים את המדיטציה, אנא כללו בהודעה את הפרטים הבאים:
שם המדיטציה
מהלך המדיטציה
מטרת המדיטציה (מה ניתן להשיג דרכה)
כמה פעמים בשבוע (בערך) אתם עושים את המדיטציה הזאת? אני אנסה לפרט כמה שיותר שיטות משלי במאמר אם לא מספיק ישתפו פעולה, אבל אני לא מכיר את כל המדיטציות בעולם. אז כמה שיותר אנשים שישרשרו- יותר טוב. כמו כן מי שיפרסם מדיטציה מקורית שלו, אני אכלול את שמו במאמר. שזה בונוסון נחמד, אני חושב

jock

New member
שלי^^

בדרך כלל אני עושה מדיטציה עם נר, זה מרגיע אותי להתרכז בלהבה ואז לעצום את העיניים. אני מנסה לעשות אותה כל יום, אבל זה יוצא בסופו של דבר משהו כמו פעמיים בשבוע... לפעמים אני מחליפה את הנר בקטורת ומדמיינת שהעשן עוטף אותי במין ביצת מגן כזאת. זה ממש ממש מחמם, אפשר ממש להבחין בהבדל כשמסיימים:)

רשף כשף

New member
מדיטציית טיהור

אפשר לעשותה כל יום, ב... מקלחת:) בזמן שאתם שוטפים את עצמכם, תנו למים לטהר את גופכם. דמיינו שהמים אוספים בדרכם את כל התחושות השליליות שליוו אתכם במהלך היום, ומשאירים את נפשכם נקייה וטהורה לקראת היום הבא. בהצלחה!

THE gray

New member
מין מנטרה שכזאתי..

קראתי פעם משהו של אליסטר קרואלי על מנטרות ומשמה לקחתי את הרעיון הבסיסי וחיברתי אותו עם עוד כל מיני דברים, המטרה היא לרכז את כל התודעה שלך אל חפץ אחד ואז כשהיא מרוכזת מאוד בחפץ הזה "למחוק אותו" מה שמשאיר כאילו חור בתודעה שלך, שהחור הזה הוא השקט שאליו רצוי להגיע במדיציה טובה.
אני מתחיל בישיבה נוחה מסתכל על השעה עוצם עיניים ובמשך רבע שעה עשרים דקות פשוט נושם עמוק ונרגע.
ברגע שאני מרגיש מספיק מוכן אני מתחיל לחזור על משפט מסויים (המנטרה שלי) נגיד "הכל נכון, תאמינו בכלום". למרות שהמשפט הוא לא משנה כל עוד נוח לכם איתו, הוא בדרך כלל צריך להיות אימרה על האלוהות או על היקום אבל זה כמובן לבחירתכם.
וככה בקצב אחיד אני חוזר על המשפט ומתמקד רק בו, בצליל שלו, בתנועות השפתיים שלי, ובצורה שהאוויר יוצא החוצה. ולאט לאט מגביר את הקצב. כעבור עשרים דקות אתם בדרך כלל תגיעו למין מצב כזה שכולכם מרוכזים במנטרה הזאתי. זה יכיניס את המחשבות שלכם למין לופ כזה שיעזור לכם להתנתק משאר המחשבות. שמתי לב שכשאתה במצב הזה אם נגיד פתאום יעלה לך מין זיכרון מיוחד שהצחיק אותך בעבר ובדרך כלל יגרום לך לצחוק עכשיו הוא כאילו יכפיל את הרגש ואתה תמצא את עצמך עם חיוך מאוזן לאוזן ותחושה מדהימה. דבר זה קורה אחרי כמה פעמים ודיי בקלות.
זה השלב המכריע כעבר עשרים, שלושים דקות של חזרה על המנטרה עליכם פשוט לקטוע אותה. בלי מחשבה מוקדמת על כך, ברגע שאתם מרגישים שהזמן נכון לא משנה אם אתם בסוף המשפט או לא בפתאומיות! לקטוע את הרצף. דבר זה אמור להביא אותכם להשקט, לדממה המוחלטת. להגיע למצב הזה של השקט הוא לא קשה אבל הוא יחזיק רק כמה שניות כדי לגרום למצב הזה להישאר יותר זמן צריך לעבוד קשה מאוד. בשני המקרים ההרגשה אחרי מדהימה ובאמת מרגיעה. בהצלחה. נ.ב לתרגיל יש כמה תופעות לוואי ממש נעימות כמו נגיד פעם אחת אחרי התרגיל הרגשתי ממש מעופף והכל היה ורוד הייתי אומר מין סוג של סטלה שאפשר לשלוט עליה. אבל אני מניח שאם מגזימים איתו ועושים אותו שעות על גבי שעות זה גם יכול להיגמר לא טוב ככה שאם אתם מחליטים לנסות אותו לפחות בהתחלה אל תגזימ יותר מדיי, בעדינות.

רשף כשף

New member
מדיטציית מיקוד- לנוהגים ללכת ברגל

בזמן ההליכה אל תתמקדו בנוף, אלא פרסו את מבטכם לעבר האופק. אל תתמקדו בדבר אלא רק באופק השואף לאינסוף. עם הזמן תחושו שהמחשבות שלכם נעלמות ובמקומן המתזגתם עם הלך המחשבה של הטבע הסובב אתכם. לאחר מספר הליכות תרגישו שאתם יותר ממוקדים במחשבותיכם ובפעולותיכם היומיומיות. בהצלחה!

shataltal

New member
לא, לא ממש

זה תרגיל מעולה לניקוי הראש לפני טכס מאחר והוא גורם לעומס חושי שממש מנקה את הראש. ככל שתסתכל יותר באופק ותתרכז במה שאתה רואה אתה תשים לב ליותר ויותר פרטים והמח יהיה מרוכז יותר בלעבד אותם עד שלבסוף אתה תראה תמונה שלמה לכל הכוונים של הנוף ושום מחשבה לא תעבור לך בראש. יותר פרטים על הטכניקה הזו ניתן למצוא ב-Liber Null של Peter J. Carroll

יישמע מוזר

אבל לי אישית יש מדיטציה כזאתי: אתה נשכב על המיטה, לפני השינה, ומרגיע את הגוף והמחשבות. אחרי שנרגעת (אחרי עשר דקות, או שעה, תלוי בך) אתה מתחיל לדמיין שאתה חיה כלשהי שבחרת לפני המדיטציה. אתה מדמיין שאתה נמצא עם הלהק שלך, או לבד, ועושה מע שהחיה שלך עושה. לא להאמין איזה רגשות יש כשאתה נותן אוכל לגורים שלך! אחרי כמה זמן (כמה שאתה מחליט שרצוי וטוב) אתה עוזב את החיה שלך וחוזר להיות בן אדם. נ.ב: לא רצוי להיות חיות שאתה אוכל אחר כך, זה הורס את התיאבון ועושה חשק להיות צימחוני. נ.ב.נ: אני לא בטוח שזו מדיטציה קונבנציונלית, אבל בכל זאת הכנסתי אותה. נ.ב.נ.ב: ההרגשה שיש במדיטציה היא של כניסה לגוף אחר, ולתודעה אחרת, ואולי זה באמת מה שקורה... בהצלחה!

למעלה