מדיטציה כדרך חיים

stuv

New member
מדיטציה כדרך חיים

כאשר אדם חוזר בתשובה הוא או היא מקבלים אוסף חוקים מאוד ברור כיצד לחיות ומה לעשות בכול שלב של היום והשבוע. האם יש דבר דומה כאשר אדם בוחר ללכת בדרך רוחנית . אשמח לשמוע על דרך רוחנית שעברו אנשים פה בפורום , ומה זה בכלל בשבילכם להיות רוחני?????? באופן אישי אני מתרגלת יוגה כבר המון שנים , מבחינה נפשית אישית רוחנית אני מרגישה שאני צועדת אחורה. שבת שלום.

RainBird

New member
אז את רוצה לאמץ שלשלאות וכלא אמיתי לליבך? את רוצה שמישהו יאמר לך מה לעשות? שקלת קריירה בתור עבד לאחרונה? ברור שיש דבר דומה- לא יודע כמה זה רצוי. בשבילי להיות רוחני זה לעבוד עם הרוח, הנפש וכל מה שנמצא בספירות העליונות שאינן נראות לעין אנושית. איזו יוגה את מתרגלת אם יורשה לי לשאול?

stuv

New member
מחויבות

אני חושבת שמחויבות חוקים וגבולות יכולים לתת הרבה חופש למינד שלנו. וכן אני מרגישה לפעמים כמו עבד לתשוקות ולבלבלה שהולכת לי במוח. "בשבילי להיות רוחני זה לעבוד עם הרוח, הנפש.." מאוד מופשט אשמח מאוד אם תפרט.

לקשמי

New member
האם זאת תגובה של מי שעוסק ברוחניות?

ועוד מנהל פורום מדיטציה? תקן אותי אם אני טועה, אבל האם זה לא היית אתה שביקשת שלא יהיו העלבות אישיות בפורום ו/או ביקורת כלפי גולש כזה או אחר? אם זה אכן היית אתה, האם שמעת פעם את המשפט "נאה דורש ונאה מקיים"? מה אכפת לך איזה דרך היא בוחרת ללכת בה? אם אתה לא מסכים עם הדרך, זכותך להביע את זה אבל יש דרך יותר תרבותית לעשות את זה. תקיפה אישית היא לא הדרך. בטח שלא למי שמתיימר לקרוא לעצמו רוחני. או שאתה חושב שרוחניות זה רק לעסוק בכישופים ומאגיות? תגובה מאוד מאכזבת ממי שמנהל פורום רוחני...

RainBird

New member
חיפוש אחר חופש- וסגידה למצב כפוי אני היחיד שרואה את האירוניה? כנראה.

RainBird

New member
וכן אני מוצא טעם נפגם בחיפוש במסגרת מובנית ומסודרת סטייל: "תעשה ככה וככה ממתכון מובנה ותזכה בהארה" זה כבר נשמע לי כמו סוג של כת. אולי סיגנון הדברים שלי היה עוקצני ממה שהתכוונתי אבל אין להתעלם מתוכן הדברים. לא תקפתי אותה אישית אלא את הרצון שלה למצוא מתכון מהיר וקל לחיים רוחניים. וכפי ששמת לב- לא אמרתי מילה על מאגיה וכישופים בהודעה שלי- אז מיקוד נדרש ממך בביקורת הבאה שאת כותבת. ../images/Emo140.gif

ברור שלא ../images/Emo13.gif

לא מספיק הזיהוי שאנחנו כלואים, אלא צריכים להיות לנו גם האמצעים ושיטה כדי לברוח ממנו. לכך אנו זקוקים ללימוד והכשרה נוספים. אבל מצד שני, מצבך טוב בהרבה לולא זיהית את מצבך והיית ממשיכה לחשוב שבית-הכלא הוא מקום מגניב להישאר בו

stuv

New member
מה שמחזיר אותי לשאלתי הראשונה

מה זה בשבילך להיות רוחני. כיצד אתה מצליח להשתחרר מהכלא אם בכלל.

אולי תשובתי תרים כמה גבות,

אבל "רוחניות" כמושג, כרעיון או כקטגוריה של הגדרה אינה מעניינת אותי. סבל והשחרור ממנו, זהו ענייני. כיצד אני מצליח להשתחרר מהכלא? דרכי היא תורתו של הבודהה. אבל יש דרכים אחרות, לא פחות טובות לדעתי: היוגה כפי שהורה אותה פטאנג'לי, הדרך הרביעית כפי שהורה אותה גורדג'ייף, הטאו כפי שהורוהו חכמי סין, משנתם של דון חואן וקרלוס קסטנדה ושל אבותיהם הטולטקים ועוד.

stuv

New member
חצי סבל

האם (אתה) מרגיש שמאז שאתה בדרך הרוחנית שלך אתה פחות סובל ונמצא בשחרור או רק שתגיע להתעוררות זה יקרה

אענה לך במטאפורה:

אינני סובל כאסיר הנשאר בבית-הכלא, אלא כאסיר הנמצא במנהרה אותה חפר בדרכו אל החופש
האם עניתי על שאלתך?

מוטב שאדייק:

אני סובל כאותו אסיר החופר (עדיין
) את דרכו אל החופש (באמצעות הכלים והמפה שבידו).

../images/Emo26.gif

עבדות לאדון אחד עדיפה על עבדות לרבים. ומשהחופש מושג, גם מרצון זה משתחררים.

RainBird

New member
עדיף, עדיף... מי מחליט מה עדיף? גם לך יש את הראייה הצרה המשתנה בהתאם למידע שיש לך. גם לי. גם לכולם. עבדות לשקר אחד? עבדות להרבה שקרים קטנים? מה עדיף- על המאזניים הקוסמיים הכל נשקל באותה צורה.

אני הוא כמובן המחליט בשביל עצמי

ולא, אין לי את הראיה הצרה שאתה מייחס לי. אני מכיר את התחום בו אני מתעסק, מה לעשות, טוב ממך. אתה יכול לקרוא למה שאתה רוצה שקר, אבל ווידאתי את הדברים בעצמי ועל עצמי, לכן אני מוצא טעם גדול לפגם בדבריך על מה שאינך מבין בו כמעט כלל. חבל!

למעלה