מדיה נוצרית?

salt of earth

New member
מדיה נוצרית?

קודם כל די התגעגעתי לכתוב בפורום פשוט הייתי חולה והיה לי מבחן וגם עבודות אז עמכם הסליחה
כפי שאתם מכירים אותי אני די מכורה לחדשות, בעיקר מכורה לחדשות על העולם הנוצרי. כידוע ישנם כמה אתרי חדשות וכלי מדיה נוצריים די טובים מלבנון או ירדן או מצרים ומשם אפשר לקרוא על הקהילות הנוצריות שם, על הפעילויות שהם עושים ואפילו אנחנו לפעמים זוכים לפרסום שם (בעיקר אתר אבונא הירדני) אבל
אצלנו אין מדיה נוצרית בכלל, לא טלוויזיה, לא עיתון, לא אתרי חדשות, לא מגזין נוצרי שאפשר לפרסם בו מאמרים וגילויי דעות או מחקרים או ראיונות וזה די חבל. ישנם הרבה מאמינים שלא מודעים לפעילויות או דברים שמתרחשים אצלנו בקהילה ואם כבר ישנו דיווח אז זה באתר חדשות לא-נוצרי ולרוב הניסוח יהיה מסורבל בגלל מי שכותב אותו הוא עיתונאי לא-נוצרי שלא מכיר את הרקע טוב (פעם אמרו על נזירה السيدة ועל בישוף الاب) או שפשוט אנשי דת מפרסמים את המחלוקות שלהם בפני כולם (וזה קרה כמה פעמים). המדיה הנוצרית במזרח התיכון היא פעילה מאוד, וזה כולל קירוב לבבות וחיזוק היחסים בין המאמינים לעצמם ובין המאמינים לאנשי הדת, ולחלק גדול מהמדיה ישנו כוח- לדוגמא פעם אחד העיתונים בירדן עשה שימוש פוליטי בצלב באחת הקריקטורות שפורסמו (הוא הראה את אחד הפוליטקאיים צלוב) והאתר יזם עצומה שחתמו עליה מאות אלפים. תחשבו למשל אילו הייתה מדיה נוצרית פעילה בזמן הפרסומת הפוגענית או בזמן התבטאות פוגעת של אחד מכותבי הטורים בעיתון אל סינארה שלעיתים נוהג לתקוף את הנוצרים.... האם אתם חושבים שהיעדר מדיה נוצרית הוא חסרון? ישנם כאלה שיטענו כי ייסוד מדיה נוצרית הוא התבדלות, האם אתם מסכימים עם זה? נניח שאתם מסכימים, אז באילו נושאים הייתם רוצים שהמדיה תעסוק בהם

salt of earth

New member
../images/Emo208.gifבואו נשים סקר שפרד

כדי לעודד את החברים להצביע וגם כך צריך להחליף את הסקר הישן מאוד האם אתה מסכים לייסוד מדיה נוצרית בארץ? 1- כן 2- לא 3- לא יודע 4- יש לי דעה אחרת.

salt of earth

New member
אמרתי לעצמי זאת שאלה בונוס ../images/Emo163.gif

שאולי ייקפצו עליה וכך יתעוררו קצת חברי הפורום ويعبروا النقاش شوي

lion 7

New member
אינני רואה שתהיה התבדלות

ואם כן אז שיהיה, אנחנו חיים במדינה וכל נסיון נוצרי לאחדות\ייצוג נבלם במשך השנים מצד הרוב, הטענה המגוחכת היא שזו מזימה פוליטת בכדי לפלג, מה גם המגמה היתה יצוג לא הולם מצד נוצרים פוליטים אם זה שמאך או ימין יש פוטנציאל למדיה, השאלה היא תמיד מי יקח את הצעד הבא ( ובלי ניצול כספי התרומות לכיסו הפרטי בכל כנסיה מקומית ) מדיה נוצרית תבוא אם הכנסיות יהיו עצמאיות ( ללא תלות עם חול) ואני מניח שגם תתבגר מבחינה רוחנית, שהפער בין הכנסיה כאן ולירדן שהן תאומות , הוא עצום מכל בחינה כולל המנטליות שלנו שהושפעה מהאוירה והסביבה במשך 60 השנות האחרונות מדיה כזאת תביא ידיעה על מצבנו האמיתי שמתחיל להדמות כמו בשאר הכנסיות הערביות המדינות ערב ( לא אכנס לפרטים) התקריות שהיו בנצרת בפרשת שיהאב-אלדין ומע'ר הן סיבות מכמה למדיה בלתי תלויה בגופים פוליטיים ( ואני בספק אם תהיה כזאת, אבל אני תמיד קטן אמונה) אני נזכר הפסוקים על חשבון נפש של חזרת האל למחוזות העם הנבחר כמודל חיקוי לנו כאן, ואני מכיר אותו בעל פה בערבית يقول الله لسليمان في 2أخبار 14:7، وهذا القول موجّه إلينا نحن أيضاً، يقول: "فإذا تواضع شعبي الذي دُعي اسمي عليهم وصلوا وطلبوا وجهي، ورجعوا عن طرقهم الرديئة فإني أسمع من السماء وأغفر خطيتهم وأُبرئ أرضهم". 2 דברי הימים 14:7 מהמאמר זה אפשר לבחון בבעיות הנוגעות לנו ואוסיף, מנהגי החתונות ושאר הדברים שהתרחקנו מדרך המלך, וחבל إذا تواضع شعبي

למעלה