salt of earth
New member
מדיה נוצרית?
קודם כל די התגעגעתי לכתוב בפורום פשוט הייתי חולה והיה לי מבחן וגם עבודות אז עמכם הסליחה
כפי שאתם מכירים אותי אני די מכורה לחדשות, בעיקר מכורה לחדשות על העולם הנוצרי. כידוע ישנם כמה אתרי חדשות וכלי מדיה נוצריים די טובים מלבנון או ירדן או מצרים ומשם אפשר לקרוא על הקהילות הנוצריות שם, על הפעילויות שהם עושים ואפילו אנחנו לפעמים זוכים לפרסום שם (בעיקר אתר אבונא הירדני) אבל
אצלנו אין מדיה נוצרית בכלל, לא טלוויזיה, לא עיתון, לא אתרי חדשות, לא מגזין נוצרי שאפשר לפרסם בו מאמרים וגילויי דעות או מחקרים או ראיונות וזה די חבל. ישנם הרבה מאמינים שלא מודעים לפעילויות או דברים שמתרחשים אצלנו בקהילה ואם כבר ישנו דיווח אז זה באתר חדשות לא-נוצרי ולרוב הניסוח יהיה מסורבל בגלל מי שכותב אותו הוא עיתונאי לא-נוצרי שלא מכיר את הרקע טוב (פעם אמרו על נזירה السيدة ועל בישוף الاب) או שפשוט אנשי דת מפרסמים את המחלוקות שלהם בפני כולם (וזה קרה כמה פעמים). המדיה הנוצרית במזרח התיכון היא פעילה מאוד, וזה כולל קירוב לבבות וחיזוק היחסים בין המאמינים לעצמם ובין המאמינים לאנשי הדת, ולחלק גדול מהמדיה ישנו כוח- לדוגמא פעם אחד העיתונים בירדן עשה שימוש פוליטי בצלב באחת הקריקטורות שפורסמו (הוא הראה את אחד הפוליטקאיים צלוב) והאתר יזם עצומה שחתמו עליה מאות אלפים. תחשבו למשל אילו הייתה מדיה נוצרית פעילה בזמן הפרסומת הפוגענית או בזמן התבטאות פוגעת של אחד מכותבי הטורים בעיתון אל סינארה שלעיתים נוהג לתקוף את הנוצרים.... האם אתם חושבים שהיעדר מדיה נוצרית הוא חסרון? ישנם כאלה שיטענו כי ייסוד מדיה נוצרית הוא התבדלות, האם אתם מסכימים עם זה? נניח שאתם מסכימים, אז באילו נושאים הייתם רוצים שהמדיה תעסוק בהם
קודם כל די התגעגעתי לכתוב בפורום פשוט הייתי חולה והיה לי מבחן וגם עבודות אז עמכם הסליחה