מדחף לבואריה 36

nissim60

New member
דווקא יאנמר ממליצים לא לנעול !

ויש לי איפשהוא מסמך כזה.

danielia1

New member
אני חושב על מנגנון חיכוך שימנע מהציר להסתובב

בזמן שהמנוע עובד. וכמובן גם בזמן שאינו פעיל במקום הגיר.

1שריל

New member
זה מאוד פשוט לייצור ובניה -

באופן כללי תידרש ליצור/למצוא רפידות ברקס (פנימיות) שמתאימות לקוטר הציר ש " יתלבשו " ויחבקו את הציר - צד אחד פין שיאפשר חיבוק ושיחרור של זוג הרפידות - צד שני סולונואיד עם קפיץ 12 וולט זרם ישר שיחובר למתפתח ההנעה(סוויץ) כשהמפתח במצב 1 (ראשוני) הסולנואיד יקבל מתח ויפתח/ישחרר את החביקה כך שהציר יהיה משוחרר שניה לפני שאתה מניע - מרגע שתעביר את המפתח למצב -0- הסולונאיד לא יקבל מתח ואזי הרפידות יחחבקו הציר כך שלא יזוז ואזי אין משמעות למצב הגיר אפשר ליצור כל מיני התניות חשמליות - מנוע עובד בניוטרל יש חביקה או שחרור חביקה רק שאתה בגיר קדימה/אחורה וכ"ו - כל אימת שלא יגיע מתח לסולונאיד הוא יחבוק הציר - כך שיחסך גם חשמל והציר נעול ישנן סביב ענין זה כל מיני שיפורים שניתן לעשות - איני יודע אם ההשקעה שווה למרות שזה לא הרבה כסף וממש לא סיפור - אבל כאמור פנים לכאן ולכאן - יש אפשרות פשוטה ידנית - לשים פלח מתכת במאונך לציר כשעליו מודבקת רפידת ברקס ועם ידית קפיצית או תבריג לקרבו או להרחיקו מהציר כשרוצים - התנאי לכל עוצרי ציר למינהם הוא כיוון כזה שאם הציר ידרש לתנועה בכוח גדול יותר מסתם עצר לצורכי מניעת סיבוב כשממופרש הרפידה תאפשר זאת כאמור ענין של כיוון
לא לשכו - כל תוספת דורשת התייחסות

danielia1

New member
יותר פשוט.... תקרא מה המקצוע שלי....

רפידות בלם.... נו. גומיה מלופפת על הציר , גומיה מודבקת על פלח. ציר בצד אחד כבל אופניים או טרוטל (כדאי לקלקל בשביל זה?
) מונח מתחת לציר כדי שאם יקרע הכבל ירד הפלח לרצפה וקצה הכבל יהיה עם טבעת על ידית הגיר.... כך שכשרוצים לשלב משחררים את הבלם.
עכשיו ברצינות. אצלי המדחף עם פיץ' משתנה כך שכשהוא לא עובד , אין לחץ. מאד קל לעצור אותו עם היד ולפעמים הוא כלל לא מסתובב....
אני עדיין לא מבין את הסיבה הטכנית למניעת שילוב. גיגלתי את מספר המסמך השני שמופיע שם ובאחד הפורומים כותב מישהו שכשהוא מנסה להוציא
מR ל N כפי שאני מניח שהוא הבין שצריך לעשות, יש לו עומס גדול על הטרוטל כלומר המדחף גורם ללחץ גדול על השיניים.
אצלי אף פעם לא היה לחץ לא בנעילה קדימה ולא בשיחרור. אז אולי מישהו יכול להסביר מדוע יצא המסמך? אולי זה נכון רק למדחפים קבועים?

west tor

New member
מעצור על הציר

אצלי יש בסירה יש מערכת כמו שאתה מתאר,
דיסק שיושב על הציר ומערכת עצירה הידראולית של רכב ,שנועלת שתי רפידות .
בנוסף לזה :מערכת אלקטרונית למניעת הצתת המנוע בזמן שהמעצור נעול כל זאת למניעת נזק לגיר שהוא הידראולי ויכול להנזק בזמן שהמנוע אינו פועל ואין שמן בגיר

west tor

New member
מי שמע "ברקס" בסירה

אצלי יש בסירה יש מערכת כמו שאתה מתאר,
דיסק שיושב על הציר ומערכת עצירה הידראולית של רכב ,שנועלת שתי רפידות .
בנוסף לזה :מערכת אלקטרונית למניעת הצתת המנוע בזמן שהמעצור נעול
כל זאת למניעת נזק לגיר שהוא הידראולי ויכול להנזק בזמן שהמנוע אינו פועל ואין שמן בגיר

Alex33

New member
"shaftlock"-מערכת נעילת ציר בזמן הפלגת מפרשים

..זו מערכת ידועה ,מוכרת ונמכרת - לפחות בחו"ל- הנועלת את הציר בהפלגה על מפרשים. הרחבת ידע, מידע וצילומים - כולל הסברים והמלצות בנושא - ניתן לראות (גם) בקישור המצ"ב.

Efraim

New member
מעצור מכני עם רפידות הותקן על עליזה

ההתקנה בעקבות שריפה של מערכת תמסורת הידראולית בהפלגת מפרשים מהירה לזמן רב. (פעם ראשונה ב2001 לאחר כ 8 שנים של הפלגה ללא בעיות) אבל לפעמים פעם אחת שעולה לך קרוב ל$2000 לתיקון ותוקעת אותך ללא מנוע זה פעם אחת יותר מדי לדעתי. לגבי מבנה זה פשוט מאוד ומותנה בקוטר הציר והחלק המסתובב שלו.

על עליזה יש לנו מעביר מומנט סיבובי Thrust Bering ולכן קוטר הרפידה בהתאם. יש לציין שבמקרה של הכנסה לגיר הרפידה מאפשרת שיחרור של הציר והמנוע עובד ללא בעיות. כמובן עם עומס נוסף שיוצר די הרבה חיכוך ועשן אבל זה נהיה ברור לאחר מספר שניות ויורדים לשחרר... זה כמובן קורה לפעמים אבל לנסיוני לא גרם לכל בעיה בגיר או במנוע.

1שריל

New member
אפרים על דבר שכזה

פחות או יותר כתבתי לדניאל - במקום נעילת התבריג אפשר לשים סולנואיד חשמלי שיחבוק וישחרר בהתאם לאיזה התניה שתחליט (n.c.)וזה ימנע פעילות ידנית

Efraim

New member
בהחלט מסכים איתך

אנחנו פשוט החלטנו על מערכת מכנית ללא שליטה חשמלית וזה עובד טוב מאוד. אני סוגר רק כאשר יש הפלגה ארוכה יותר על מפרשים. זה פשוט ועושה את העבודה.

zina71955

New member
בשעתו כאשר היה לי קשר עם מחלקת המידחוף של

וולבו נאמר לי במפורש שאין לנעול את ציר המדחף כאשר המנוע אינו עובד בהפלגה, וכך אני נוהג כל השנים. אז אם גם יאנמר קובע במפורש את האקסיומה הזו (שני הארזים), למרות שכל דבר הוא בר דיון, מה יגידו אזובי הקיר?

אק 2015

New member
לנעול או לא לנעול.

מה הנימוק / הסבר טכני להנחיה של וולבו שאין לנעול את ציר המדחף בעת הפלגת מפרשים ?
והאם ההנחיה מתיחסת לשני סוגי ההנעה ( ברך או ציר ) באופן גורף ו-או לדגמים מוגדרים.
אני התקנתי מדחף וולבו מתקפל אבל זה לא ממש מונע את הציר מלהסתובב ולכן אני נוהג לנעול אותו על ידי שילוב ל-רוורס.
אזוב קיר...

zina71955

New member
אצלי ההמלצה הייתה לגבי מידחוף בציר ישר

לעיל ראינו שוולבו ממליץ על R או N בציר ברך. מה הסיבה הטכנית צריך לשאול את שני הארזים. כל השאר נתון לפרשנויות.

newsail

New member
באחד הפורומים נאמר שבגלל הרעידות

באחד הפורומיפ נאמר שהסיבה היא הרעידות שנוצרות ומפרקות את התמסורת.
לגבי הוצאה קשה מרוורס- מנסניוני , הבעיה נוצרת כאשר שטים במהירות גבוהה יחסית. כדי להוציא מהשילוב אני יורד מהרוח לצורך ההתנעה או מתניעה ברוורס ואז לאחר שהמנוע מונע קל להוציא מההילוך.

למעלה