מדחף לבואריה 36

gb228

Active member
מדחף לבואריה 36

לקראת הספנה קרובה אני שוקל להחליף מדחף. המדחף הנוכחי דו להבי, עשוי אלומיניום והקצוות נראים קצת פגומים - לא בטוח שזה משהו שניתן לתיקון (אין לי הרגע נתוני פסיעה וקוטר)
המנוע 30 כ"ס עם ברך.
על אף שהאופציה לעבור למדחף מתקפל נשקלה, כנראה לא מתאים הרגע לתקציב (האמת שאני עדיין לא יודע כמה עולה מדחף לא מתקפל)
היכן ניתן להתייעץ/לרכוש מדחף?
המלצות לגבי סוג (דו/תלת, אלומיניום/ברונזה וכו')

zina71955

New member
ראה להלן

א. פגמים קלים בקצוות להבי המדחף ניתנים לתיקון.
ב. שני מקורות להתיעצות
- אינג'ינר אבטליון. גר בעומר ויש לו חברה בחיפה שעוסקת בזה
- מחלקת מדחפים בוולבו, יעיל, מהיר וטוב.

Alex33

New member
תנסה לברר אצל "אופק" יבואני בוואריה,בטח יש לו

נתונים ומידע על סוג/גודל פרופלר באשר לא מעטים- כולל אני- הרכיבו/שדרגו בסירות "הבוואריה" שלהם פרופלרים אחרים במקום פרופלר "וולוו" אלומיניום המסופק עם הסירה כסטנדרט, חלקם עשו זאת דרכו.
אישית, אני הרכבתי בשתי סירות האחרונות שלי מדחף מתקפל של flex-o-fold , והם הוכיחו עצמם כמצויינים בביצועים, אמינים ועמידים לאורך זמן...וכפרופלר מתקפל זה איפשר לי לשלב את הגיר ברוורס בהפלגה על מפרשים בלבד ,בלי להפעיל עומס על הגיר ובלי הצורך להשאיר מצד שני את הגיר בניוטרל כהמלצת "וולוו"..ואז הציר מסתובב ,מרעיש ויתכן שגם מתבלה בדרך זו שלא לצורך.
גם מנסיון עבר שלי עם מדחף אלומיניום ( גם במיקרה זה של וולוו), מעצם סוג המתכת - אלומיניום- תיתכן תופעת "אכילה" ו/או pitting של המתכת כפי שתארת מוקדם יותר מאשר במדחף עשוי מסגסוגות יותר מקובלות ועמידה בתנאי ים, לרוב סגסוגת ברונזה זו או אחרת .

mensohn19

New member
פרופלר ? פרופלר! זה מי שמסתובב על הרציפים

הלוך וחזור , מדחף?! זה אותו חלק בסירה שמורכב על ציר המחובר למנוע ואשר מתוכנן בצורה כזו שכאשר הוא מסתובב הסירה מתחילה לנוע קדימה או אחורה

avrunin1

New member
מדחף לבוואריה

אני מחזיק בבואריה(44) עם מנוע וולבו(55)
החלפתי את המדחף למדחף מתקפל לפני שנתיים(flex )למרות המחיר
המדחף הוסיף לי למהירות עם מנוע הוסיף לי למהירות עם מפרשים
ומנע סיבובי סרק ושחיקה של הציר בזמן הפלגות מפרש, כל זה חסך לי
ועדיין חוסך כסף רב אני מאוד מרוצה מהשינוי,ממולץ עם תרצה עוד אינפורמציה תוכל לחזור אלי במסר ו/או טלפון 054-5353261 יוסי

west tor

New member
החלפת מדחף

אני שוקל להחליף למדחף מתקפל לסירה שלי , מודי 42 מסוג "קאטצ" ששוקלת כ 15 טון עם מנוע פרקינס 426 בעל עוצמה של כ 100כ"ס האם יש היגיון כלכלי להוצאה כזאת מול התועלת שאקבל בהחלפת המדחף

avrunin1

New member
החלפת מדחף למתקפל

מנסיוני ההחלפה משתלמת
גם כללית (חסכון בדלק,חסכון בזמן,חסכון בבלאי הציר).
גם בטיחותית לפני שנתיים הסירה שלי(עם סקיפר אחר) נתקעה לשעות רבות בשתיל בלילה לאחר שנתפס לה חבל עבה במדחף במקרה הזה לדעתי במדחף מתקפל החבל העבה היה משתחרר לבד או ביתר קלות
ולא היה תוקע אותם לשעות רבות בים בלילה ללא תזוזה.
גם הפלגה מהירה ושקטה יותר מכיוון שאין התנגדות גדולה והציר לא מסתובב על ריק בזמן הפלגת מפרשים.
יוסי

danielia1

New member
גם במדחף רגיל נועלים את הגיר למניעת שחיקה

ורעש.שיפור המהירות משתפרת כתוצאה משיפור ההידרודינמי- מדחף מתקפל או עם פיץ' משתנה. שיפור צריכת דלק? כנראה המדחף הקודם היה פחות יעיל ומתאים לספינה והמנוע.

avrunin1

New member
מה שאתה אומר בניגוד להוראות היצרן

ההוראות מהיצרן (וולבו במקרה זה ) אוסרות על נעילת הציר בזמן שהמנוע לא פועל
פעולה בניגוד להוראות עלולה לגרום לנזק לגיר ולביטול אחריות החברה

אילנא

New member
בסירה חדשה הוסיף היצרן וולוו במנוע D1-30 עם

גיר ברך הוראה בכתב וציור גרפי: בהפלגת מפרשים רק N או R ולא F.

newsail

New member
אפשר בבקשה לראות תמונה של זה? או אולי הפניה?

חיפשתי ולא מצאתי באתר של ולוו

danielia1

New member
עם כל המים שזרמו בנושא, עדיין לא מובן מדוע

קיים האיסור. מה יש במכניקה שמונע נעילת הגיר והנה יש טוענים שאחורה מותר וקדימה אסור. לא מובן כלל. לי יש יאנמאר ונועל קדימה. מדחף עם פיצ'. לא חיפשתי מה כתוב בספר אצלי.

למעלה