מדורה- גרסת 2013

נינושה2

New member

אני הייתי מוותרת

אנחנו לשמחתי עוד לא נתקלנו בדרישה להפעלה במדורה, וגם התיאורים שעלו פה בשרשור על מדורות צמודות עם מפעילים מתחרים זרים לי לשמחתי. ואני מבינה לגמרי את הסלידה.

במידה והייתי בעיר ונאלצת לבחור, הייתי מוותרת על החוויה. אני לא חושבת שערב אחד שבו תבחרו שלא להשתתף ישא מחיר חברתי כל כך גבוה.

oggi2

New member
מן הסתם אני הייתי מוותרת גם

זה מה שעשיתי שנה שעברה, השנה אני לא אהיה (בינינו- עדיף לי לרוץ בבוץ ובחושך בצפון מאשר לשבת ליד כל המדורות האלו).
בן הזוג אמר שהוא ייקח, למרות סלידתו מהעניין.

אז במקום לצקצק

תתנדבי לארגן את הפעילות. לא כל "מפעיל" זה ליצן רעשני. אצלנו למשל, בשנה שעברה, עשו פעילות מאוד נחמדה של מעגל מתופפים, פיתות בטאבון שהילדים הכינו, וגם משחקי חברה שהילדים מאוד נהנו מהם.
מה הילדים אמורים לעשות? לשבת בפסיביות ולבהות במדורה? או יותר גרוע מזה, לנסות לשחק באש? יש התכנסות של הרבה ילדים קטנים, וכן, צריך עדיין "להפעיל אותם". לא כמו שמפעילים מריונטה, אלא כמו שמפעילים ילדים בגן. נותנים להם חומר גלם מוחשי או רוחני ונותנים להם לזרום עם זה. אבל מישהו מבוגר צריך לקחת את זה על עצמו, וזה יכול להיות הורה משקיען ואכפתי, או בתשלום למישהו חיצוני (ויש מפעילים מאוד איכותיים).
בכלל, הדרך לשנות, היא לא לצקצק אלא לתת אלטרנטיבה ולהוציא אותה לפועל.

oggi2

New member
שוב

אם היו שואלים אותי ומודיעים לנו מה האפשרויות, אולי הייתי מנסה לכוון שזה לא יהיה ביום שאני לא נמצאת, או שהיו שואלים בכלל אם מתאים לנו הקונספט. ל"ג בעומר נמרח ברוך השם על חמישה ימים, כל יום אחר- סבבה.
לי זכורות מדורות שלא הייתה "הפעלה" והיה נחמד מאוד, לא צריך לצפות לגדולות ונצורות.

זה תלוי בגיל הילדים בעיני

לא הייתי רוצה שילדים בני 3-5 ישארו לחקור את מבנה האש , הרכבה, והשפעתה על שכבות העור השונות.

למה חמישה ימים? ל"ג בעומר הוא לא היום ה-33 לספירת העומר? איך קרה שהוא חמישה ימים?

ולגבי ה"לא אמרו ולא שאלו" זו בדיוק הנקודה. אם אנחנו משאירים בידי אחרים את העשייה, אז גם את ההחלטה, ואז צריך לקחת בחשבון שההחלטות לא יהיו לרוחנו. אני שמעתי היום את אמהות הוועד מדברות על שקית החטיפים האישית שכל ילד יקבל במדורה. פעם זה היה מסמר את שערותיי, אבל היום אמרתי לעצמי- את לא התנדבת לוועד, את לא ממש עושה ויוזמת בגן, אז אין לך ממש זכות דיבור, מעבר לניסיון שכנוע מילולי,שיכול להיות שיעזור, אך סביר להניח שלא. היום אני דואגת לתת לילד שלי ארוחה מזינה לפני כל ארוע גן (יום הולדת, מדורה וכו') ואני רואה איך הזבלייה המוגשת לא מעניינת אותו. לגבי תכנים כאלה או אחרים, אני יודעת, שבסופו של דבר, תהיה הפעילות ברמה הכי נמוכה, אלו רק שעתיים בחיים והם לא יקבעו אם הילד שלי יהיה מפותח שכלית או לא.

oggi2

New member
המדורה ביום חמישי, חוזרים לגן ביום שני

ככה שיש עוד כמה אופציות.
לפחות גן הקודם היו ערוצי תקשורת ם הוועד ושאר ההורים, פה רק עכשיו הצלחנו לאסוף מיילים ולנסות להתחיל תכתובת במייל, משום מה עד עכשיו הייתה התנגדות.
ככה שלא ידעתי על פעילויות לפעמים עד יום לפני, ולא הייתה לי הזדמנות בכלל להביע את דעתי או להציע את עזרתי.
נכון שבסופו של דבר אלו שעתיים מהחיים, חמסה חמסה, אבל הרעיון עצמו מקומם אותי.

פולספגן

New member
אצלנו חוזרים ביום שלישי

אגב, יש יותר מ"חמישה ימים", כי יש כבר מדורות שבוע לפני (כל גן/בי"ס מחליט את היום שנוח לו), |הגדש|אך הרוב באמת עושים בתאריך הרישמי

oggi2

New member
צודקת, גם אצלנו חוזרים בשלישי

מה חשבתי לעצמי.

בפורום מותר גם לצקצק

כמובן שבחיים תמיד עדיף לעשות ולא לקטר על מה שאחרים עושים,
אבל כאן בפורום מותר לפעמים גם סתם לקטר

לגבי מה שאמרת על פעילות במדורה, שנה שעברה לא אורגנה כלל מדורה בגן של הגדול שלי אבל הוזמנו למדורה בגן של חברים. היו שם ילדים בטווח של בערך 2-6 (כי היו גם אחים), ההורים השגיחו על הילדים, וזה היה בעיקר התכנסות חביבה במקום פתוח עם משחקים והתרוצצויות, וקצת עניינים עם האש (מרשמלו וכד').
וכמובן אוכל

לא היתה פעילות מובנית אבל זה היה אירוע מאוד חביב וכיפי לכולם.

אצלנו יהיה השנה מעגל מתופפים

ונראה לי שתהיה פעילות מקסימה (זה מה שעושים אצלנו בקטנה בימי הולדת וכל יום הולדת הוא חוויה)

אום2

New member
בכלל - חגיגה מזעזעת ומפוייחת.

בבית הספר של הבן מגדילים ועושים מדורה לכל כיתה במתחם מסודר ליד הים. כך יוצא שכל כיתה מתחרה למי יש מדורה דגולה יותר (קרי - מזהמת יותר, שאי אפשר להתקרב אליה כי היא גדולה מדי, שאי אפשר לכבות אותה כמו שצריך אח"כ ועוד ועוד)..
חגיגה שכבר מזמן איבדה את הפרופורציה שלה...

שונצו

New member
אצלנו הם ישחקו

יצלו נקניקיות ומרשמלו ויעשו המון דברים נחמדים (שהייתי מאוד שמחה להשתתף בהם אבל אני נאלצת לעבוד באותו יום ושולחת את אבא של הנסיכה איתה).

שום זכר למפעיל חיצוני מכל סוג שהוא. תענוג אמיתי, שאופייני לגן של קיבוץ....

למעלה