מדוע

SupermanZW

Well-known member
זה לא משנה במאומה את דברי.

אני מסכים שחלק מסיפורי התנ"ך הינם מטאפוריים, אולם אין כל קשר בין המדע להלכות הכשרות. ממילא בהיעדר קשר כזה, לא שייך לדבר על טעויות מדעיות בהקשר לכשרות.

ה"לכן" כאן הוא השגוי. העובדה (או הערכה/דעה/אמונה) שחלק מסיפורי התנ"ך הם מטאפוריים, דעה שאני כאמור מסכים איתה בגדול (לא שזה אומר שאינם נכונים, אלא שניתן ללמוד מהם יותר מכפי שיש בהם בדרך הפשט ע"י שימוש במטאפורות) לא אומר כמובן שכל הציוויים המופיעים בה הם כאלה. זאת הקצנה מרחיקת לכת.

לא יודע בע"פ היכן ומה כתוב על העטלף אך אם נכתב שהוא עוף הרי שמבחינה הלכתית הוא מוגדר ככזה. פשוט להחריד. אין כל חדש בכך שיש הגדרות שונות בין עולם המדע לעולם התורה. יש גם הגדרות שונות בין עולם התורה לעולם השפתי (מלשון שפה). כך למשל איסור מלאכה בשבת, רבים (בעיקר תוקפים למיניהם) צוחקים עליו בטענה שמה שפעם היה מלאכה קשה היום הוא דבר פשוט (כמו למשל לחיצה על מתג אור היום לעומת הדלקת אש של פעם). אך מבחינה הלכתית המושג מלאכה מסמל משהו אחר לחלוטין מכפי שמושג זה מסמל בשפה העברית בת ימינו. זה לא עניין של איזו הגדרה נכונה, אלא פשוט של הגדרות שונות בין עולמות שונים. אז מבחינה מדעית יכול לגמרי להיות שעטלף אינו עוף בעוד שמבחינת הלכה הוא כן שייך לקבוצה זו. אין בכך שום תמה ולא שייך לדבר כאן על "הטעיה".

קצה מזלג שאין לו כל קשר ליהדות והוא מלמד על אי-הבנת המַטריה (היהדות) לכתחילה.
אם כן מבחינה הלכתית משמעו מבחינה לא מציאותית. העטלף הוא עוף מבחינה "הלכתית", האשה היא "חמת מלא צואה ודם" מבחינה "הלכתית", ילדה בת 3 היא בוגרת דיה להינשא מבחינה "הלכתית", פשעו של אנס מנוקה "הלכתית" אם הוא נישא לנאנסת וכו'. יש גבול! כל ה"הלכות" המשונות הללו נובעות מחוסר הבנה משווע ולא מרצונו של אלוהים. מי שרואה בהן דרישות תקינות הרי ברור שאין לו מוסר מינימלי. אולי אלה הלכות השטן, קשר לאלוהים (אם אלוהים מוגדר מושלם) לא יכול להיות להן.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם כן מבחינה הלכתית משמעו מבחינה לא מציאותית.
קרא לזה איך שמתחשק לך. זה חסר כל משמעות. ההלכה היא ההלכה היא ההלכה. היא לא זקוקה לא לאישורך ולא לאישורי כדי להתקיים.
האשה היא "חמת מלא צואה ודם" מבחינה "הלכתית"
המצאה חביבה, אבל לא קשורה להלכה כמובן (ודאי לא בהתחשב בכך שלמעלה התעקשת לדבר דווקא על הנאמר במקרא, אם כי גם בלי קשר לכך לא).
ילדה בת 3 היא בוגרת דיה להינשא מבחינה "הלכתית"
אולי.

אגב, הפסקתי לקרוא כאן את 'דוגמאותיך'. כשתרצה לחזור ולהיות ענייני, תרגיש חופשי לעדכן.

ברור לי שאת מתבדחת, אך למרות זאת אינך מבינה ואינך מכירה את הציוויים מהם הסקת את הדרישות הללו.

בזמן שנכתבה התורה לא היו מכוניות ולא היו מנועים. לא ניתן היה לאסור שימוש בדברים שלא היו קיימים.

דיני הכשרות הם בכלל לא מה שאף אחד מהכותבים כאן חושב. מדובר למעשה באנלוגיות ובמסרים עקיפים. אם מניחים שהתורה אמת חובה להניח גם שמה שנראה לנו לא אמת הוא חוסר הבנה שלנו את כוונת הדברים.

כתבתי מאמר באנגלית על כוונתם האמיתית של דיני הכשרות (ודרך אגב, אין שום קשר לאכילה ואני מוכיח זאת מן הכתוב) אם יש מעוניינים/ות אנסה לצרף את הקובץ.
ברור, כתוב בלשון סגי נהור.

Harrington

Well-known member
מנהל
שאלה מעניינת. לו חשב אלוהים שלא מגיע (ולא יגיע) הרי לא היה דורש מהנביאים לנבא שיבוא. אם כך, הרי מגיע, אך לא עכשיו אלא במועד שאינו ידוע לנו בעתיד.
ברור. השאלה התייחסה לעכשיו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
נערך לאחרונה ב:

אפרת10512

Well-known member
משיח לא מגיע ....
בתי המקדש נחרבו בגלל שחטאנו אחד נגד השני.
חמדנו.
גזלנו.
רימינו.
הרגנו.
לגלגנו.
בזנו.
שנאנו בשביל לשנוא.
2000 שנה אחרי, כולנו יכולים לומר בכאב שמאום לא השתנה.
השנאה קיימת, מבעבעת בתוכנו בלי מפריע בבתים, ברחובות, בבתי הספר ובמסדרונות הכנסת.
לכן משיח לא מגיע

Harrington

Well-known member
מנהל
משיח לא מגיע ....
בתי המקדש נחרבו בגלל שחטאנו אחד נגד השני.
חמדנו.
גזלנו.
רימינו.
הרגנו.
לגלגנו.
בזנו.
שנאנו בשביל לשנוא.
2000 שנה אחרי, כולנו יכולים לומר בכאב שמאום לא השתנה.
השנאה קיימת, מבעבעת בתוכנו בלי מפריע בבתים, ברחובות, בבתי הספר ובמסדרונות הכנסת.
לכן משיח לא מגיע
גם אם הכל נכון, מתי זה לא היה המצב בעמנו?

למה את מדברת לגופו של כותב?
לא מספיק לך ויכוחי סרק עם אחד הכותבים, עכשיו מחפשת להרוס עוד שירשור?
לא כתבתי לגופו של כותב/ת כי אני אפילו לא מכירה אותו/ה, זה סתם סגנון התבטאות, מצידי, תורידי את ה-'אתה'.
בשבילך, אוריד את זה בעריכה לאחר שאשלח את התגובה הזאת.

למעלה