מדוע רק מין נבון אחד?

Charles Darwin

New member
אתה מתכוון אם אנחנו צריכים להיות

מוגדרים כגזעים נפרדים? מצידי ששימפנזים ובני אדם יוגדרו כאותו גזע, זו סתם סמנטיקה. המחקר שדיברת עליו לא מדבר על סמנטיקה אלא על דמיון אמיתי (או ליתר דיוק דמיון מדומיין
).

ronenbarak

New member
תרשה לי להתערב

אני לא חושב שהרעיון המקורי של QET1, היה בדיקה של פנטיפים וגנותופים, אלה רעיון הרבה יותר מתמטי. אם נקח שני שכנים מאותו כפר מבודד, הסיכויי שהDNA שלהם יהיה דומא מאוד נמוך(אלה אם כן הם מתחתנים באותה משפחה), אבל בסה"כ, אם לקחתה את כל הכפר שלהם, התכונות של כולם שוואת פחות או יותר לתכונות של כל אלה בכפר באיסלנד. זה נכון מתמטית, אבל זה נראה לי קצת "מגעיל", לעשות הכללה כזאת. אם תשאל אותי אפשר ממש בקלות לחלק את הסינים והשחורים והלבנים לגזעים שונים באותה קלות שאנחנו מחלקים סוגים שונים של ציפורים לפי אורך כנפיים, ישנם מספיק הבדלים ברורים בין ה"גזעים" השונים כדי ליצור הפרדה, אבל בתכלס אנחנו מאוד דומים(כמעט כמו תרנגול ערבי ותרנגול הודו), אבל השוני שלנו הוא לא רק ב"בשר" אלה באיכות המוח אשר נשארה ללא יכולת בדיקה יעילה ליצירת השוואת ולכן אנחנו מודדים בני אדם לא לפי סוג ה"בשר" שלהם, אלה לפי איכות המוח, ובנתיים כל ההסתעפויות השונות נשארות תחת אותו גזע של בני אדם(עד שיהיה בדיקת איכות מוח ברורה.)

ronenbarak

New member
ניסיון

עקב פרושים מאוד דלים באינטרנט(היה לי פעם אתר טוב, אבל זרקתי אותו בגלל שנגמר הבית ספר,), בכל אופן אני ינסה להסביר: לכל יצור חי יש DNA, בדר"כ הDNA הוא מאוד ארוך, והרבה מאוד פעמים ישנם איזורים לא פעילים באיזורים שונים של DNA, ולכן תאורתית יכול להיות שהDNA שלך מקודד להרבה מאוד תכונות אבל הם לא "פעילות"(אתה לא רואה אותם, לא יודע את קיומם, לא משפיעות על כלום(תסלח לי שאני לא זוכר את הפירוש המדוייק)). אבל המכלול של הDNA שלך כולל את החלקים ה"פעילים" והחלקים הלא "פעילים" נקרא גנוטיפ. בעוד שפנוטיפ זה רק מכלול ההאיזורים בDNA שלך שכן ניתן לראות את קיומם, לדוגא: צבע עור, סוג דם, גודל רגל וכאלה דברים. זהוא פחות או יותר.

nכמ

New member
הבנתי.. מעניין מאוד..

בהקבלה גנוטיפ = ברוטו, ופנוטיפ = נטו

qet1

New member
האם יונה ונשר יכולים להתרבות?

הרי אחד המבחנים החשובים ביותר להבדלה בין מינים שונים הוא היכולת להתרבות. אדם לא יכול להתרבות עם שימפנזה, אבל סיני יכול להתרבות עם אפריקאי (ואפילו האבורג'ינים שהם הכי רחוקים גנטית מכל שאר האנושות יכולים להתרבות עם כל שאר האנושות).

ronenbarak

New member
האם סוס וחמור יכולים להתרבות?

אני לא ממש מבין בסוסים, אבל קח כלבים, הם יכולים להתרבות אחד עם השני, ועדיין מחולקים לגזעים שונים ככה שהמבחן הזה לא תקף במיוחד.

lmatan1

New member
אדם גם דאג שיהיו הכלאות פודל מעורב

האדם גם דופק כבשים ומשכפל אותם,

qet1

New member
אני מניח שהתשובה לויכוח תימצא

באחד (או יותר) מהעמודים האלו (אבל אין לי כוח לקרוא הרבה אנגלית ברצף אז זה ייקח קצת זמן עד שאני אקרא הכל ואגבש עמדה :p) Race Species Subspecies

Charles Darwin

New member
חבל על המאמץ גזע זה גזע ומין זה מין

כל בני האדם הם מאותו מין ויכולים לעשות ילדים. כנ"ל לגבי כלבים. לגבי סוס וחמור (שני מינים שונים), הצאצא שלהם (פרד) הוא לא פורה (לא יכול "לעשות ילדים").

qet1

New member
"גזע זה גזע"

אם כך, מה ההגדרה המדוייקת לגזע? כמה גזעים אנושיים קיימים?

qet1

New member
../images/Emo151.gif

אה...אופס...חשבתי שאתה מישהו אחר...

LordOfSpells

New member
אני חושב שזאת התגובה הראשונה שלך

שלא אהבתי. הניסוח של הכותרת פשוט לא מתאים. אם אתה אומר דבר כזה אז תפרט: מין זה כמו מרובע, או משולש לדוגמא.(או זכר ונקבה, אבל לא בדיון הזה). גזע זה כמו ריבוע, דלתון, טרפז וכד', או משולש ישר זוית, משולש כהה זוית וכד' לדוגמא. מין זה הקבוצה הכוללת, השם הכולל והגדול יותר. גזע זה קבוצת פריטים בעלי תכונות(גנטיות) משותפות להן. לכן, סינים הם גזע בגלל גובהם היחסית נמוך, אפם הקטן, ולכסון העיניים שלהם. אבל זה לא אומר שכל מי שנמוך, בעל אף-קטן הוא סיני.

qet1

New member
אם יש לך שני כפרים בסין

שבאחד מהם הגובה הממוצע (של הבוגרים, בלי ילדים) הוא 1.65 מטר ובשני הגובה ממוצע הוא 1.66 מטר האם אלו שני גזעים שונים? אז איפה עובר הגבול? איך קובעים מתי זה שני גזעים שונים ומתי זה עדיין אותו גזע?

למעלה