מדוע לחשוב חיובי
שלום לכולם. בעיקרון, אני היום במצב נפלא, אם להוציא מהמשוואה את כל מה שהוא לא כזה. לא בדיוק רע לי בחיים. אבל גם אין שום סיבה לחייך. או לפחות, אני משתדלת. נפרדתי כרגע (סיפור מורכב ולא אכנס לפרטים) מהמטפל האחרון שלי פחות או יותר נגמר לי הכסף והייתה לי פרידה - מבן זוג שהכניסה אותי לדיכאון כמעט לעשרה ימים. אבל זה לטובה, כמובן. ובכ"ז, זה קשה. יש לי בלוג שלא ברור למה אני כותבת בו. במילא לא מגיבים אבל אני לא כותבת הרי כדי שיגיבו. הכתיבה נעשית לשם הכתיבה, לא? אני מרגישה מאוד עצלנית. אבל גם כשעבדתי שבועיים ברצף הייתי מרגישה כך. זה תוכנת היטב בראשי
אנשים מסוימים רוצים את חברתי. אבל אני מעדיפה את כל מי שדווקא לא מעוניין אני למעשה בוחרת במידה מסוימת להיות לבד אבל רע לי עם זה. אין לי בעיה "לדבר על החיים", אם כי הייתי מעדיפה שלא לחיות אותם. ואני לא חיה. אני מעבירה את הזמן. אפשר לעשות יותר מזה. אבל, האם זו לא בחירה לגיטימית? המטפל האחרון האיץ בי להפסיק "להתאבד" במציאות. נכון. יתכן, והמחשבות הדיכאוניות שלי הן בריחה. אז מה? אסור לי? האם זה לא לגיטימי לצפות לקבל תמיכה בלתי שיפוטית ממטפל בתשלום? אפשר להתמקד בחיובי ולהעצים אותו במקום להעביר עלי ביקורת. את זה, אני אעדיף לעשות לבד. מצד שני, מה בדיוק יצא לי מאמפטיה מזויפת? אני לא מגיעה למטפל על מנת שיקשיב לי. אבל כשהוא מדבר, גם זה לא טוב. יש המון אנשים שמעוניינים להיות איתי בקשר. לדבר איתי, להקשיב לי. אבל, מה הטעם בדיבורים? במילא רוב הזמן, הם לא יבינו אותי. עדיף לי לחסוך אנרגיה. אין לי רצון לדבר, לחיות או לקום בבוקר. אבל אני ממשיכה. הכל אצלי משתנה, המצב הזוגי, החברתי, התעסוקתי. אני מתמודדת עם הרבה שדים פרטיים שלי, ולא הכל יוצא כלפי חוץ. זו המלחמה הקשה ביותר. דווקא המשפחה מפרגנת לי מנוחה, מעודדת אותי, בטוחה ביכולות שלי, תומכת בי נפשית, כלכלית אם צריך, הם רוצים לתמוך בי יותר משאני מעוניינת. וגם חברות. לא איכפת להן לפגוש אותי גם כשאין לי מצב רוח טוב. ולדבר איתי. כאילו ששיחה איתי היא איזה נכס או משהו. אבל, אני חזקה מהן. אפשר לחשוב גם שלילי אם מתאמצים. הם פשוט לא רוצים מספיק. ולי אין מושג מה באמת אני רוצה, או איך להשיג את זה. אשמח לתגובות.
שלום לכולם. בעיקרון, אני היום במצב נפלא, אם להוציא מהמשוואה את כל מה שהוא לא כזה. לא בדיוק רע לי בחיים. אבל גם אין שום סיבה לחייך. או לפחות, אני משתדלת. נפרדתי כרגע (סיפור מורכב ולא אכנס לפרטים) מהמטפל האחרון שלי פחות או יותר נגמר לי הכסף והייתה לי פרידה - מבן זוג שהכניסה אותי לדיכאון כמעט לעשרה ימים. אבל זה לטובה, כמובן. ובכ"ז, זה קשה. יש לי בלוג שלא ברור למה אני כותבת בו. במילא לא מגיבים אבל אני לא כותבת הרי כדי שיגיבו. הכתיבה נעשית לשם הכתיבה, לא? אני מרגישה מאוד עצלנית. אבל גם כשעבדתי שבועיים ברצף הייתי מרגישה כך. זה תוכנת היטב בראשי