מדוע חייבים שלום:

sharonhaimov

New member
פינוי גוש קטיף היה בכוח.

ואני מדבר על חזרת העם הפלסתיני למדינה משלו, זה שונה מאוד! המתנחלים הועברו ממקום למקום בישראל, יש הבדל גדול.

ערןממ

New member
הטענה שלי

היא שהתנגדות התושבים לא צריכה לבוא בחשבון, ממש כפי שלא באה בחשבון במקרה של המתנחלים. לגבי לגיטימיות המהלך, זוהי כבר שאלה אחרת, שגם עליה אני חולק עליך.

sharonhaimov

New member
אבל כן צריכים להתייחס להתנגדות

של התושבים, ודרך אגב, כם התייחסו להתנגדות של תושבי גוש קטיף. כן צריכים להתייחס להתנגדות וצריך פשוט לגרום להלהיעלם,בעזרתפצויים כספים, הטבות מיוחדות, ולארקהטבות כלכליות. חוץ מזה, למה המהלך לא לגיטימי מבחינתך? הרי ברור שבלי הפרדהלא נוכל לעשות באמת הסכמי שלום, בנוסף לכךשקיום מדינת ישראל יפגע מאוד, ואפילו יהיה בסכנה, אם לא נתחיל להפריד את הפלסתינים מאיתנו, יווצר רצף גדול מאוד של שטחים, שמיושבים ע"יפלסתינים, רשות הפלסתינית, הגליל, זה מסכן מאוד את ישראל.

sharonhaimov

New member
חייבים להתייחס להתנגדות!

אחרת זה יגמר בהרבה מאוד אלימות אם מאות הרוגים פצועים וכ"ו, יגרום למשבר בינלאומי מאוד קשה, אם נתייחס למצבכמו שצריך, נוכל להעביר את ערבי ישראל למדינה הפלסתינית שהם רצו כל כך.

sela v

New member
למדינה שרצו?

זה כמו שאני אגיד שכל היהודים שבישראל תומכים בהתנחלויות.

sharonhaimov

New member
לא זה לא!

הפלסתינים הרי רוצים שתהיה להם מדינה, לא נתעסק כרגע בשאלת הגבולות, אבל ברור לך שהפלסתינים בשטחים, וגם ערבי ישראל רוצים מדינה עצמאית.

sela v

New member
לי לא ברור כלום

לך כנראה שהכל ברור. יש לך פורום שכולל גם אנשים ערבים ישראלים. אתה יכול לשאול אותם אם הם רוצים מדינה עצמאית.

סלוניק

New member
אין מקום להשוואה.

המתנחלים קיבלו זכויות אזרח ישראליות ביניהן הזכות להגן על עצמם בבית משפט ישראלי. זו זכות שנשללת מערביי-ישראל.

sela v

New member
למה שלא נתמוך בגירוש

גזענים? ונתחיל בערןממ. אולי שהאיום הזה ירחף עליו הוא יבין משהו.

ערןממ

New member
אני חוזר על טענתי

זה שאין רוב לפינוי, לא אמור להוות שיקול, ממש כפי שקרה לאחרונה. לגיטימיות המהלך ו/או זכויות שיינתנו הן שאלות אחרות. מצידי, תן להם גם את הזכות להגן על עצמם בבית משפט ישראלי.

sela v

New member
כפי שקרה לאחרונה?

אנו עדים כיום לכך שהימין התמוטט, ואולי 20% יצביעו למפלגות הימין כולל הליכוד. הבלון התפוצץ לכם בפרצוף.

האמת

לא כל כך התפוצץ בהתחשב לכך ש'קדימה' הופכת מהר מאוד לניו-ליכוד... אם נמצמץ נמצא גם את ביבי איתם.

למעלה