מדוע חייבים שלום:

מדוע חייבים שלום:

אז ככה: ישנם מחבלים, וישנם ערבים, וצריך לדעת להבדיל בין השניים. כרגע לערבים אין מדינה משלהם. במקום שהמדינה שלנו תקבל אותם כשווים מן השורה, מטילים עליהם סגר, אין להם עבודה כתוצאה מכך כי עזה לא מקום כ"כ גדול עם מלא עבודה. משלמים להם פחות בעבודה (אני יודע, אני עובד איתם) מנצלים את המצב המדינתי שלהם, ובגלל זה בצדק, מגיעה להם מדינה פלסטינאית. הם בני אדם כמו כולנו!!! תפנימו את זה!!! הם רוצים להתפרנס בכבוד כמו כולנו. למה לי מגיע 20 שקל לשעה בעוד שלערבי שעובד איתי מגיע רק 11 שקל לשעה? למה כשאני עושה טעות אז אומרים לי להיזהר לא לעשות שוב, ושערבי עושה טעות אז אומרים "ערבי זה ערבי" ???? קצת חומר למחשבה , חברים. ושבעזרת האל (אגב אני הייתי יהודי והמרתי את דתי לנצרות) נגיע להסדר ולדו קיום אמן
חשוב שנזכור: שהאל רוצה שלום ולא מלחמה בין בריותיו, ושכולם בני אדם.

זה ידוע

כולם בני אדם, וכן צריך שלום! מישהו אי פעם אמר שלא?! הבעיה היא המנהיגים הפלשתינים! אין מנהיג פלשתיני ראוי! וכמובן השאלה על מה מוותרים בשביל השלום. אני בכל מקרה תומך בתוכניתו של אביגדור ליברמן. ומדוע המרת את הדת שלך? זה באמת משנה לך כל עוד אתה מאמין באלוהים? מה גרם לך לחשוב שישו הוא המשיח? (סלח לי על הבורות בנושא,אני פשוט לא מתעניין במיוחד), אם האל הוא כל יכול, למה הוא לא מונע את המלחמה בין בריותיו? עצה ואתה לא חייב לקבל אותה, אין דבר כזה אלוהים, ההיגיון באדם!

סלוניק

New member
מדוע תכנית ליברמן?

היא סותרת דווקא את הנחת היסוד שלך לפיה הבעיה היא בהנהגה, ופונה להעברת אוכלוסיות שלמות על אזרחותם.

sharonhaimov

New member
צריך מנהיג ויבצע את זה!

אצל הפלשתינים אין מנהיג כזה. אם תהיה, התוכנית הכי הגיונית מבחינתי היא התוכנית של אביגדור ליברמן

סלוניק

New member
אני מבין את דבריך,

אך בכל זאת אין בכך לענות מדוע אתה בוחר דווקא בתכנית הפועלת להעברת אוכלוסיות כאשר אתה מטיל את האשם בהנהגה.

sharonhaimov

New member
זה לא דבר פשוט!

יש המון סיבות למאבק הישראלי פלשתיני. אחת מהסיבות זו הבעיה הדמוגרפית. יהודים חיים מעבר לקוהירוק, ופלשתינים חיים בתוך ישראל. צריכים גם הצהרת נאמנות,ובאיזורים שאפשר לתת לפלשתינים לעבור למדינה שהם רצו לעבור. החוסר במנהיגות היא סיבה ללמה הסכסוך עדיין נמשך, אין מנהיגות פלשתינית אחראית ואמיצה כדי להתקדם לצעדים דרסטים. גורמים נוספים הם האינטרסים האמרקאים והאירופאים באיזור.

סלוניק

New member
אוקי.

אני מסכים לכך שערבי-ישראלי שיהיה מעוניין בכך יהיה זכאי לעבור למדינה הפלסטינית לכשתקום, אך שים לב כי אין זה נעשה כך. חילופי השטחים כפי שמציע ליברמן ישללו באופן גורף את זכויות האזרח של כלל הערבים הישראלים המתגוררים באיזור המשולש, בין אם ירצו ובין אם לא.

sharonhaimov

New member
למה אתה חושב שערבי ישראלי יסכים

בכלל לעבור למדינה פלשתינית? הרי בישראל יש לו קצבאות, ביטוח בריאות, כלכלה יותר נורמלית. ואל תשכח, שיש לא מעט פלשתינים שרוצים להמשיך להישאר בישראל, רק כדי להמשיך ולהשתלט על הארץ. אני לא חושב שביטול זכיות אדם הוא הצעד ההכרחי, אבל עם ערבי ישראל יקבלו פיצוי כלכלי גדול במידה והם יעברו לרשות הפלשתינית, ובמידה ומדינות העולם המערבי יתמכו במדינה הפלשתינית כדי לפתח אותה, הערבי ישראל בהחלט ירצה לחזור למדינת פלסתין שהוא רצה להגיע, גם יהיה מסודר כלכלית,וגם לא יצא עם תחושה רעה מישראל.

sharonhaimov

New member
אבל כמובן שצריך גם ליצור מצב שבו

פלשתינים יכלו לעבור את הגבול לצורכי עבודה, הרי אין מספיק מקומות עבודה ברשות הפלסתינית. בנוסף לזה שגם הרבה מאוד בעלי עסקים יכלו למצוא עובדים שהם יחסית זולים (בגלל ששכר המינימום בפלסתין ובישראל שונים), וכמובן שאפשר להקים אזורים משותפים, איזורי תעשיה, יש כאלה גם היום.

sela v

New member
האם כל היהודים

רוצים לעבור לישראל? דווקא ההיפך נראה לי שמאירופה וארה"ב יש יותר הגירה לכיוון ההפוך. ככה כנראה גם עם הפלסטינאים. מי שרגיל לחיות במקום מסויים, נראה לי אכזרי פתאום להעביר אותו נגד רצונו.

sharonhaimov

New member
אני מתכוון שהמתנחלים יחזרו לתחומי

הקו הירוק. כן, להעביר אדם מביתו זה באמת אכזרי, כמו בהתנתקות, העבירו אלפים. אבל אתה רואה שזה בר ביצוע, רק כמובן אסור שיהיה פנוי בכוח, אלה הצעה, אני מאמין שערבי ישראל בהחלט יקבלו אותה, גם לחזור למדינה שהם שאפו לה, וגם לקבל פיצוי כספי גדול שיעזור להם להתאקלם. נכון שזה אכזרי להעביראנשים מביתם, אבל אין ברירה אחרת, עד שלא תהיה הפרדה בין שני עמים, לא יקמו שני מדינות, רק אחרי הקמת המדינההפלסתינית וההפרדה בין שני עמים, אני די בטוח שהמצב יהיה הרבה יותר טוב מבחינת היחסים בין יהודים לערבים.

sela v

New member
המתנחלים בעזה גרו שם

כמה עשרות שנים. לעומת הערבים בישראל שחיים כמה מאות שנים במקומות בהם הם חיים. לגבי ההצעה, אתה מדבר על להזיז את קו הגבול? או על להעביר את כל הערבים לשטחים?

sharonhaimov

New member
אבל עדיין גם למתנחלים גירוש הוא

אכזרי! יש מקומות שאפשר להזיז בהם את קו הגבול,אבל כמו שאמרתי,לפי דעתי צריך לעשות אתזה בעזרת פיצוי כספי גדול מאוד שינתן לערבי ישראל כדי שירצו לעבור לפלסתין. הרי ברור לך שערבי ישראל לא יצאו מפה בכוח כמו המתנחלים שעשו את זה בשקט את הפינוי בכוח, וכמובן ההבדל המספרי שבעזה פינינו כמהאלפים,לעומת מאות אלפי ערבי ישראל שיעברו לפלסתין, פינוי כספי,ולא פינוי בכוח, יעזור מאוד פה בנושא של פינוי כזה גדול. ושוב זה לא פינוי בכוח, זה יקח זמן, ויהיו פיצויים כספיים גדולים, וכמובן שצריכים לעשות את העברת האוכלסיה במקביל לכך שמדינות אירופה וארה"ב ישקעו כספים במדינה הפלסתינית החדשה.

סלוניק

New member
מסודר כלכלית

אך ללא זכויות אזרח דמוקרטיות שיבטיחו את הסידור הכלכלי שלו. וחוץ מזה, אני בספק אם אתה היית מסכים לעזוב את ישראל למדינה אש"פית תמורת "פיצוי כלכלי גדול".

sharonhaimov

New member
את זה צריך לעשות רק אחרי

שהרשות הפלסתינית תאכוף את החוק שם, וסיוע גדול של מדינות אירופה וארה"ב במדינה הפלסתינית, וישראל תוכל לספק מקומות עבודה נוספים עד שהמצב הכלכלי בישראל יסתדר. אני לא יעבור למדינת אש"ף כזאת כי אני יהודי, אבל ערבי ישראלי, שרוצה להיות במדינה של העם שלו, אבל לא יוכל בגלל בעיה כלכלית, אם הפיצוי יהיה גדול מאוד, הוא בהחלט יסכים לעבור, הרי בכסף שאתה מקבל עבור בית בישראל, אתה יכול לקנות 2-3 בתים דומים ברשות הפלסתינית! וכמובן שהוא יקבל פיצויים נוספים חוץ מהפיצוי על הבית שלו, ככה שרמת החיים שלו אפילו תעלה משמעותית.

סלוניק

New member
אתה שם לב

שאתה לא יודע אם אותו ערבי-ישראלי "רוצה להיות במדינה של העם שלו", אלא כופה עליו להיות במדינה של העם שלו. אתה אומר שאם הפיצוי יהיה גדול מאוד הוא בהחלט יסכים לעבור, אך אינך מציע זאת כהצעה עבורו כי אם קובע עובדה בשטח. אם תציע אפשרות להגירה לאחר הקמת מדינה פלסטינית, זה יהיה לגיטימי בהחלט.

sharonhaimov

New member
מה לא היה ברור?

כל תהליך מעבר אזרחים ערבים ישראלים יהיה רק אחרי שתהיה מדינה פלסתינית יציבה! צריך שיהיו מקומות עבודה, שתהיה יציבות כלכלית במדינה הפלסתינית! חוץ מזה, הוא חלק מהעם שלו, וכל מה שהם רוצים זה להקים מדינה, הרי הם תמיד אומרים את זה שהם שואפים להקמת מדינה פלסתינית! אז למה שהם לא יעברו?! אם פיצוי כלכלי כל כך גדול ועוד הם מגשימים את הרצון שלהם למדינה, הם יקפצו על זה בלי לחשוב פעמיים! שיהיה להם בכיף!

סלוניק

New member
אם כל זה היה נכון

לא היה צורך בכפיית המהלך על הציבור הערבי, כי אם בהצעת אפשרות. סתם לידע כללי, העיתון כול אל-ערב בדק את האפשרות בסקר שנערך בקרב תושבי אום אל-פאחם, שם נדחתה יוזמת ליברמן בהתנגדות של 97% מן הנסקרים.

sharonhaimov

New member
אף פעם לא הייתה הצעה רצינית כזאת

קודם כל אין מדינה פלסתינית, אם והייתה מדינה פלסתינית היא הייתה צריכה להיות מדינה שכבר לא מאוימת ע"י ישראל באופן תמידי כמו היום. גם צריך לייצור כלכלה במדינה הפלסתינית, מקומות עבודה, מפעלים, משטר חזק ודמוקרטי, איחוד של הגורמים הביטחונים, בנוסף על זה, גם אף פעם לא הוצע מענק כספי גדול לאזרחים פלסתינים, ערבי ישראל לא יעזבו סתם כך למדינה פלסתינית, הם צריכים כסף, וצריכים מדינה פלסתינית יציבה, אז אני בטוח שלפחות 97% יסכימו לעבור ולוותר על אזרחותם הישראלית. אמרתי כבר, יש הרבה מה לשפר אצל התוכנית של אביגדור ליברמן, אבל רעיון ההפרדה הוא זה שחשוב. אם והרעיון הזה יתקבל בכנסת ובממשלה, יהיו שינויים בתוכנית, למשל המענק הכספי. חוץ מזה שאין באמתתוכנית אחרת שמציעה הפרדה אמיתית בין הפלסתינים לישראלים.

סלוניק

New member
אוקי.

אין מחלוקת בינינו על כך שאם תווצר מדינה פלסטינית אליה ירצו להגר רבבות ערבים-ישראלים, הם אכן יהגרו אליה. אבל כל עוד האקט הזה נעשה בכפייה, הוא איננו לגיטימי בעיני. אתה יכול להעניק את האפשרות למעבר הכולל פיצוי והבטחת זכויות אזרח במידה שתהיה מאוד אטרקטיבית בעבור ערבים-ישראלים, ולא יהיה כל רע בכך. אך אני מתנגד בתוקף לשלילת אזרחות בכוח. ואני חושב שעדיין לא ירדת לסוף דעתי בעניין. בכל אופן אני חייב לומר שבניגוד לתומכים רבים אחרים בפורום ביוזמת ליברמן, אתה הרבה יותר ריאליסטי בנוגע לצרכים ולהשלכות המהלך.

למעלה