מדוע חייבים שלום:

nikkey

New member
אם האל כל יכול למה

אינו מונע מלחמות, רצח, אונס, שנאה, ועוד? הצחקת אותי. הוא נתן לנו חוקים: "לא תרצח, לא תגנוב, לא... לא.... ואפילו הוא אמר לנו איזה עונש נקבל. אז למה האדם אינו שומע לו? כי הוא שם זין על אלוהים. בהנחה שאתה אתאיסט היה לי מוזר לראות שהצגת שאלה מוזרה יותר על התנהלותו של אלוהים בעולם, אאי"כ אתה עדיין לא בטוח שאתה באמת אתאיסט.

sharonhaimov

New member
את השאלה הצגת לתאיסט!

יופי אלוהים נתן לך חוקים וכולם שמים זין על אלוהים, אז למה אלוהים לא מעניש מישהו על זה שהוא הפר את החוקים?! מסקנה: אין יהוה, אלוהים, רוח הקודש או איך שתקרא לו.

sela v

New member
יש פורומים יותר מתאימים

לויכוח עם האל קיים. האם זה בכלל רלוונטי לדו קיום?

sharonhaimov

New member
ברור שכן!

אל תשכח, במאבק הישראלי פלשתיני גם הגורם הדתי חשוב מאוד, ברור לך שאם המחבלים המתאבדים היו אתיאיסטים, אז הם לא היו עושים את זה, הם אולי היו נלחמים בצורה שונה, אבל לא כמו שהדת האיסלאמית אומרת להם.

סלוניק

New member
חשוב לזכור

התנועות הרצחניות והנוראיות שקמו במהלך המאה האחרונה היו תנועות חילוניות ואתאיסטיות. הדת איננה פקטור.

sharonhaimov

New member
אבל לפני המאה הזאת מיליונים נרצחו

בשם הדת,וגם היום! כל הטרור האיסלמי נקרא הטרור האיסלמי בגלל הדת המוסלמית! הדת הוא הגורם מספר 1 למוות!, גם היום מעורבת פה מלחמה דתית, כמו בהר הבית, הייתי שם לפני כמה ימים והמקום מפוצץ באלפי שוטרים, וזה חלק גדול מאוד מהסיכסוך על מסגד אל אקצא, והכותל המערבי! הדת היא פקטור רציני בסכסוך.

ערןממ

New member
ובמאה הזאת?

זאת לא הדת, אעפ"י שהיא אכן איזשהו מרכיב. זו המנטליות.

sharonhaimov

New member
הנהאפילו אתה אומר שזה מרכיב

והדת היא כלי מצויין לטרוריסטים להצדיק את הפיגועים והטרור שלהם.

nikkey

New member
אתה הצגת את השאלה. מה כבר

שכחת? תגיד לי. אם אלוהים היה מעניש על כל עבירה, אתה חושב שהיו נשארים בני אדם על כדור הארץ? ואם אלוהים היה מעניש, האם לא היית שואל את עצמיך: "למה אלוהים לא נותן לי לבחור בין טוב לרע, מה אני רובוט של אלוהים?" בינינו- אם העולם היה מתבסס רק על טוב, האם לא היה משעמם? מה על הוליווד, ובוליווד, ופסטיבלים, ופרסי אוסקר, וספרות ושירה.? העולם היה משעמם בטרוףףף. לא חושב?

הבחירה לשלום בידנו, לא ביד האל

הלוואי ולכולנו היתה אותה הבנה שכולם שווים כולם בני אדם וחייבים אבל חייבים שלום. אגב אני כותב זאת ותוך כדי שומע את הפיצוצים העזים פה בשדרות ממש בשניות אלו. לא כולם מחבלים!

nikkey

New member
זה דו קיום? דווקא נראה לי

ההיפך. מה שכתבת כאן מראה שהיהודים הם הפוגעים והמבזים, ואילו הפלסטינים חפים מכל אשמה. מכיר את שתי הקלישאות? "שני צדדים למטבע." "לטנגו צריך שניים." מצפה ממך לאיזון בדבריך. אגב: שמחתי לשמוע שמצאת את הדת שעושה לך טוב. הייתי מאד רוצה לדעת מה היה רע בלהיות יהודי, ואיזו שלמות מצאת בנצרות? לא, שלא תבין אותי לא נכון.השאלה לא באה לבקר את מעשיך. היא נובעת מסקרנות ותו לא. אין לך בעיה עם זה. נכון?

למעלה