מדוע זה נגמר

רק שיר

New member
מדוע זה נגמר../images/Emo35.gif

במשפט אחד, קצר וממצה אתם יכולים לכתוב מדוע החלטתם להתגרש? ?או שהצד השני החליט ?> אילו הדבר היה נתון בידכם, מה הייתם משנים באקס שלהם טרום ההחלטה? על מנת שלא תגיעו למצב של גירושין ? האם מישהו מכם היה ביעוץ זוגי ?

לי 33

New member
במשפט אחד קצת קשה ..

אבל אני אנסה ... החלטתי להתגרש כי לא היה לי טוב , כי הרגשתי לבד במערכת יחסים הזו ..( ואני חושבת שאין הרגשה גרועה יותר מלהיות עם מישהו ולהרגיש לבד ...טוב אולי יש אבל אני לא רוצה להכיר אותה ..) כי הרגשתי שכבר מיצינו וכי אני לא אוהבת אותו יותר היינו בייעוץ זוגי פעם , אב ל מיוזמתי עצרנו את זה .... משנה בו מליון דברים אבל גם משמרת כי באמת שיש בו דברים טובים אבל לא בשבילי ....

tunalover

New member
הסיבות העקריות היו זלזול והרגשת הלבד

ולזה התווספו: חוסר הערכה דיבור לא יפה משנינו חוסר אמון דיבור לא יפה ויחס מזלזל כלפי המשפחה שלי ועוד... כמובן שהיה טריגר שגרם לי להוציא את זה סוף סוף מהפה אבל זה כבר ישאר ביני לבינו.

רק שיר

New member
כש-

קראתי את תשובתך חששתי שלרגע אני כתבתי את כל זה. מצב ממש דומה, כנ"ל אצלי.

אופק 3

New member
במשפט אחד,מצינו.

חוץ מזה העתיד יותר מעניין. לא אוהב לחיות את העבר... מנסה לחיות כאן ועכשיו כל השאר לא ממש מדבר אלי.. החיים זה עכשיו לא אתמול ולא מחר..

../images/Emo85.gifתשובה במשפט....

הוא החליט שהספיק לו, ואז שכנעתי אותו ללכת לייעוץ זוגי ובייעוץ זוגי פתאום יצאו הרבה הרבה שקרים שהוא החביא במשך כל תקופת הנישואין. ואז אני החלטתי שזה מספיק לי.... מה הייתי משנה אצלו? שיהיה לו את האפשרות להרגיש פתוח איתי ושייספר הכל גם את הכי גרוע....

cheshire9

New member
הים התיכון

מפריד ביננו. כן - זה לא הכל - אבל זה עשה את ההבדל. מה הייתי משנה ? אם היתה יכולה להוריד את המבט המאשים שלא סר מעיניה - דברים היו יכולים אולי להיות אחרת. וכן - היינו בטיפול זוגי (בצרפתית !). אחרי חצי שנה כשהבנתי שכל פעם אחרי הטיפול המצב יותר גרוע מלפניו - דרשתי להפסיק. דווקא נשארנו ביחד 5-6 שנים אחרי הטיפול והמצב היה לא רע.

רק שיר

New member
נראה לי

שזה רק בגלל שהטיפול היה בצרפתית או שהמטפלת היתה צרפתיה חתיכה כזו

3 שרונית

New member
למה ההנחה שהאקס לא בסדר?

למה לא להניח שאולי משהו בנו היה צריך להשתנות??

במשפט קצר וממצה אומר

שנגמר משהו שהיה צריך להיגמר... נכון שלא היה תאריך תפוגה על הכתובה, אבל עם השנים היה ברור שזה לא לנצח יודעת משהו - דווקא באקסית שלי לא הייתי מנסה לשנות כלום - הייתי משנה את הגישה שלי לכל הזוגיות, יהיה שמה אשר יהיה זו הסיבה שעכשיו אני יודע בדיוק מה אני רוצה :) ולא הייתי בייעוץ זוגי - לדעתי היועץ הכי טוב של כל זוג זה הזוג עצמו - ביחד ולחוד והמרכיב העיקרי הוא תקשורת בין שניהם למה לבזבז כסף וזמן לחינם כשהכי טוב מבחינתי זה לשבת ביחד ולדבר... בוקר טוב

רק שיר

New member
נכון ,אז

מה אתה היית משנה בגישה שלך לזוגיות, או מה אתה שינית ? הכונה היא לא לשנות את הבן זוג שמולך, אלא היפתוטי.

הכי משמעותי בעיני זה

לא להתפשר על תוכן למען הגדרת המסגרת ויש עוד...בעצם, מה שאכתוב עכשיו זה חלק מהתוכן :) לא לפחד להתווכח ואפילו לריב לא להתבייש לומר את כל מה שיש על הלב לתת ולקבל תחושה של 'ביחד' אפילו שפיזית אנחנו קצת רחוקים כל הנ"ל משתייך אצלי לקבוצת תקשורת הדגש על התקשורת משמעותי מאוד בעיני - תקשורת נפשית ותקשורת גופנית

tunalover

New member
אני לא מסכימה ולא מסכימ איתך בנוגע ליעוץ זוגי

אם מהתחלה דואגים שהכל יהיה פתוח ומובן ושני בני הזוג לוקחים על כך אחריות אז אני מסכימה איתך. אבל... כאשר כל אחד מרגיש שהוא נותן את המקסימום ויש הרגשה כי זה לא הדדי, נוצרות שתי שפות ואז מתחילה בעיה. והכי גרוע- שזה לא במודע. אנחנו הלכנו לייעוץ זוגי וה-X הפסיק אותו בטענה שזה בזבוז כסף כאשר מבחינתי זו היה הכרזה רשמית על תחילת הסוף. לאחר מעשה עברתי תהליך של חצי שנה שבו הבנתי כמה טחנתי מים וגם כאשר הייתי בטוחה שאני עושה הכל כמו שצריך. ובמקרה הזה אני חושבת שייעוץ זוגי יכול לעשות פלאים וזאת כמובן אך ורק במידה ששני הצדדים באמת מוכנים באמת ובתמים ללכת האחד לקראת השני ולשנות דרכיהם.

זה נגמר לפני שהתחיל...

לא הצלחנו לבנות משפחה. אחרי 7 וחצי שנים - אין לי מושג משפחה מהי...אולי התחתנו מוקדם מדי. אולי זה תמיד יהיה "מוקדם מדי" - לאחד מאיתנו או לשנינו. כן הייתה שם אהבה, זה לא סותר. מסתבר שאהבה זה לא מספיק. לשנות משהו באקס? לא, לא הייתי רוצה. הוא פשוט צריך מישהי שתדע לקבל אותו כמושהו, והמישהי הזאת לא אני. גם ההפך נכון. לא היינו ביעוץ זוגי. בשלב של החלטה לא רציתי להציל את הנישואים, לא הרגשתי שיש מה להציל, רציתי רק שייגמר. רציתי המון זמן לפני שהתקבלה ההחלטה, ולא היה לי אומץ לעשות.

רק שיר

New member
זה זמן

בהחלט משמעותי, 7 וחצי שנים אצלנו גם נגמר עוד הרבה לפני שאזרתי אומץ ללכת

felka

New member
תשובה

כי זאת הייתה אהבה חד צדדית ולא קיבלתי לא חום ולא רגשות בחזרה (אני לא נזיר וכן צריך את זה מצד שני) אין דבר גרועה מאהבה נכזבת ולכל מי שחווה את זה כדי להפסיק את זה כמה שיותר מהר. אי אפשר לגרום לבן אדם לאהוב וזאת הסיבה שנפרדנו. לפעמים אני תופס את עצמי חושב על האופציה ואם תהיה קיימת ( אחד הבעיות הקשות באהבה נכזבת ) ומבין שזאת פנטזיה ילדותית שלא ניתנת למימוש. הייתי ביועץ. היא לא רצתה ללכת כי אצלה הכל בסדר (היא צדקה). לפי התגובה שלה הבנתי שחבל על הזמן וכדי לחגוג את היום הולדת שלי עם אהבה אחרת.

במשפט אחד: כי היה לי רע והבנתי שזה לא ישתנה

או כמו שחברתי אמרה: "די, [למרות הקושי שלנו להפסיק לחפור] תפסיקי לשאול "למה?", את לא הפסיכולוגית שלו..ואם לא טוב לך, צריך ללכת". הלכנו לייעוץ של פגישות בודדות. היא יעצה לי (לידו, בלי בושה) ללכת ממנו כי "חיים לצד מישהו כמוהו יהיו חיי סבל". הוא לא היה מוכן לשתף פעולה, כי הוא הרגיש (בצדק) שהיא "איתי".. אז הוא הבטיח לי ש"הכל יהיה בסדר", ושהוא יעשה אותי הכי מאושרת בעולם איתו.. וזהו ש.. .לא.

למעלה