מדוע החרדים אשמים בכל?

hofshi

New member
חשבתי שאמצע קצת יותר מידע...

חשבתי שאמצע קצת יותר מידע בשרשרת התגובות הזאת, אבל לא. אז הנה מה שאני יודע: רוב הציבור החרדי בישראל מהווה נטל כלכלי למדינה: מצד אחד משפחות חרדיות מקבלות יותר כספים ממשפחות חילוניות, ומצד שני הן לא משלמות מיסים- כלומר הן רק לוקחות, לא נותנות. עכשיו נשאלה השאלה "מדוע החרדים אשמים בכל" (ולא רק במצב הכלכלי). הנה תשובתי האפשרית: המצב הביטחוני מושפע מן המצב הכלכלי! אם לממשלה היה יותר כסף, היתה לה אפשרות לתכנן את התקציב כך שיוקדש חלק גדול יותר לשמירה על אזרחי המדינה. אם רוב החרדים בארץ לא יהיו רק נטל כלכלי, אלא גם יעבדו וישלמו מיסים, דבר זה יתרום בטווח הרחוק לתקציב המדינה. כמובן שהחרדים מקשים על המצב הביטחוני מסיבה הרבה יותר ברורה: השתמטות מהצבא. בגלל זה החרדים אשמים בכל, או לפחות בהרבה יותר ממה שאתה חושב... hofshi

ofir_y

New member
ואולי זה היה נכון...

כל מיקרה לגופו. בין אם זה נכון ובין אם לא, אף אחד לא הציע להשמיד את כל החרדים או אפילו משהו שמתקרב לזה.. אז חבל"ז אל תנסה את זה אפילו...

begone

New member
אתה כנראה לא בקיא בהיסטוריה

"זה גם מה שאמרו על היהודים בגרמניה" הנאצים אמרו על היהודים שלושה דברים: 1) הם נחותים מבחינה ביולוגית 2) הם מסוכנים למדינה 3) צריך לחסל אותם שים לב שאנחנו לא אומרים אף אחד משלושת הדברים האלה. אני אומר: 1) הם לא נחותים מבחינה ביולוגית, הם בני-אדם בדיוק כמוני 2) הם לא מסוכנים למדינה, פשוט גורמים לנטל אדיר 3) צריך לתת להם חינוך מודרני, לעודד אותם להשתלב בחברה, ולהפסיק עם הסדר הישיבות המשחית והמושחת, שדופק את הצעירים החרדים.

תראה מה זה אחי

הטיפשים האלה לא מבינים מהחיים שלהם! רוב המשתמטים מהצבא הם חילונים וזאת עובדה. אם החרדים הם 5% אז איך הנזק יכול להיות כ"כ גדול? מתוך ה5% האלו רק כ2 אחוז לא משרתים בצבא ולא מכירים בישראל, עובדה, לנח"ל יש גרעין חרדי! יא מפגרים אתם חושבים שיגאל אמיר המית את רבין בשביל הדת? יא טיפשים מה הקשר בכלל? כל ימני קיצוני יכול היה להמית את רבין וזה לא לשם הדת או בשביל הדת, תאמינו לי ש99.99 אחוז מכלל הלא חילוניים מתנגדים לרצח רבין אז שתקו. תפסיקו להיות עקומים!!!

תגובה

"רוב המשתמטים מהצבא הם חילונים וזאת עובדה" ראשית, האם אחוז המתמטים החילוניים גדול מאחוז החרדים? שנית, הבעיה היא שהשתמטות היא חלק מהאידיאולוגיה של רובם. "אם החרדים הם 5% אז איך הנזק יכול להיות כ"כ גדול?" הם יותר מחמשה אחוז מכלל האוכלסיה. אבל הבעי היא שהם גם לוקחים כסף רב ולא עובדים בסופו של דבר הנזק הוא די גדול. "עובדה, לנח"ל יש גרעין חרדי!" מכל כלל יש יוצא מן הכלל "אתם חושבים שיגאל אמיר המית את רבין בשביל הדת?" זו הייתה הסיבה שלו. "תאמינו לי ש99.99 אחוז מכלל הלא חילוניים מתנגדים לרצח רבין אז שתקו" בזה אתה צודק.

ofir_y

New member
לא הבנתי כל כך למה לענות למישהו

שקורא לנו טיפשים ומפגרים?

כי

לא מעניין אותי איך הוא קורא לנו הדבר היחיד שחשוב הן הטענות שלו. כמבון שעדיף שימתן את תגובותיו.

hofshi

New member
לאיגור, תודה על התמיכה.

לאיגור, תודה על התמיכה, אני חדש כאן ובהחלט הייתי זקוק לה... ולמר "תותח", מה פתאום אתה מנסה להפריך עובדות ידועות שהוכחו סטטיסטית? hofshi

למעלה