מדוע החרדים אשמים בכל?

אהאבל

New member
מדוע החרדים אשמים בכל?

איך יתכן שהחרדים אשמים בכל? ואם באמת הם אשמים בכל כולל במצב הביטחוני כלכלי חברתי כפי שטוענים נוער שינוי אז מדוע לא מטפלים בהם? האם לאתי אלון היו גם שורשים חרדים כי מתנהגת ממש כמותם, לוקחת מן הקופה הציבורית למען המקורבים?

begone

New member
תשובה למר ´אהאבל´

החרדים לא אשמים בכל. אבל הם מהווים 5 אחוזים מאוכלוסית המדינה, ולכן אפילו חמישה אחוזים יכולים לגרום נזק כבד. ראה מקרה יגאל עמיר.

chan

New member
איזה נזק?

איזה נזק כבד נגרם בדיוק ע"י החרדים ? מה הקשר למקרה יגאל עמיר ? על אותו משקל ניתן לומר כל החילונים גורמים נזק למדינה ראה מקרה רצח אסף שטיין. שחילוני עושה פשע נותים להאשים אותו באופן אישי, אבל כשחרדי מבצע פשע מאשימים את כלל ציבור החרדים מדוע?

alond

New member
אולי התכוונת שטיירמן או שלא ראיתי

חדשות הרבה זמן והיה משהו חדש?

[אורן]

New member
נזק רב...

החרדים, שלא עובדים ולא עושים צבא, לא תורמים לכלכלת המדינה ולבטחונה. המדינה ממנת את חייהם (קצבאות הילדים) ומגינה עליהם בעזרת הצבא. מילא שלא היו עושים כלום אבל הם גם לוקחים. כלומר: יותר ממה שהם מביאים תוצרת למדינה הם מבזבזים משאבים בלי ייסורי מצפון שזה על חשבון אחרים, שכן עובדים וכן עושים צבא. ההבדל בין רצח אסף שטיירמן ע"י חילוני ובין רצח יצחק רבין על ידי דתי הוא שרצח יצחק רבין נעשה בשם הדת. רצח אסף שטיירמן לא נעשה בשם החילוניות. חוץ מזה החרדים תמיד משוויצים שאין אצלהם פשיעה- לכן כשיש אצלהם פשעים, דבר שקורה הרבה יותר ממה שהם מוכנים להודות (כמו אצל החילונים למעשה) מנסים להוכיח להם שהם טועים כשהם חושבים שאין אצלהם פשיעה.

The_Mighty_Perr

New member
שקרן!

בס"ד יגאל אמיר הרג את רבין בשם הימין הקיצוני, לא בשם הדת. ואיפלו אם הוא הרג אותו בשם הדת, זה היה הפירוש שהוא נתן ליהדות. אני לא ראיתי שום רב מטיף להרג של אנשים כי הם חילוניים, או שמאלנים. ואני אספר לך עוד סיפור מסיפורי חז"ל: היה רב גדול אחד שגרו בשכנותו רשעים שהיו מציקים לו באופן קבוע. הוא התפלל עליהם שימותו ולא מתו. אח"כ באה אשתו(או משהוא כזה) ואמרה לו שצריך להתפלל עליהם שיחזרו בתשובה - התפלל עליהם שיחזרו בתושבה, וחזרו בתשובה. מוזר ההשכל הוא שיהודי שרוצח יהודי אחר בגלל שהוא חילוני שמאלני(כן אפילו טומי לפיד) בשם הדת, עושה את זה בשם דת אחרת, לא היהדות. היהדות רוצה שהיהודים יהיו "דתיים", לא להרוג את כל מי שלא דתי... בברכה... נ.ב. הכותרת כדי לקבל תשומת לב, לא כדי להעליב...

[אורן]

New member
תמצא דרכים אחרות לקבל תשומת לב...

יגאל עמיר היה ימני קיצוני בגלל הדת ומכאן שהוא כן הרג את רבין בשם הדת. סיפור נחמד.

DaCritic

New member
הנה סיפור חז"ל נוסף, שאתה לא מכיר:

תלמוד בבלי, מסכת פסחים מט, ב´: אמר רבי אלעזר: עם הארץ מותר לנוחרו ביום הכיפורים שחל להיות בשבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור לשוחטו - אמר להן: זה טעון ברכה וזה אינו טעון ברכה. עכ"ה. ובעברית (תודה לאינג´ קדיד לפר על התרגום): כך אמר רבי אלעזר: לחסל חילוני (לשפד אותו בראשו) מותר אפילו ביום כיפור שחל ביום שבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, לא נעים, לפחות תגיד "לשחוט", זה נשמע יותר טוב. אז עונה להם רבי אלעזר: לא. בשביל לשחוט צריך להגיד ברכה, ולא מבזבזים ברכה קדושה על חיסול של חילוני. ההסבר המלא (מיהו עם הארץ?) במאמר בקישור הזה. בקיצור - היהדות מטיפה במקרים רבים לשנאת אחים ואף לרצח של חילונים שחטאם הוא אי קיום תרי"ג מצוות. עכשיו, מי שקרן?

kohene

New member
איזה סילוף!

הסיפור שאתה הבאת אינו אלא שידרוג משעשע (שבא בצורת בדיחה של ר"א לתלמידיו) למשפט "עם הארץ מותר לקורעו כדג - ומגבו" מכאן ועד הלכה המרחק גדול מאוד.

kohene

New member
חוץ מזה

קדיד ההוא לא מבין מהחיים שלו בגמ´ והלכה וסתם כותב שטויות מהראש.

DaCritic

New member
אתה מכיר אותו?

כי נשמע שאתה מכיר אותו אישית - הרי אתה יודע עליו שהוא לא מבין דבר בגמרא... אני, לשם שינוי, יודע מי האיש, וגם יודע מה מידת ההבנה והידע שלו בגמרא, והיא מרשימה, גם ביחס לאברכים בכוללים הטובים יותר בבני-ברק. לכן, אני סומך עליו יותר מאשר על ההשמצות הפרועות שלך.

begone

New member
לא ראית או לא רצית לראות?

"אני לא ראיתי שום רב מטיף להרג של אנשים כי הם חילוניים, או שמאלנים" ראית פעם את הרב עובדיה יוסף? הוא הטיף להרג שופטי בית המשפט העליון, שולמית אלוני ויוסי שריד.

איילת1974

New member
ומה עם אביגדור אסקין?

אני מניחה שפולסה דה נורא הנו צו חילוני שקורה לחיסול בדיוק כמו צו צבאי.

ת מ י מ ה

New member
אשמים ובגדול!!!!!!

לא רק שהם לא מתגייסים לצבא מה שבימים אלה כל כך נחוץ... גם עד שהם מתגייסים הם חייבים להמשיך עם הכפייה ולא לתת לבנות שקורעות את עצמן כדי להוכיח שגם בנות יכולות (וגם בשביל עצמם) בצבא.. אני מדברת בשם עצמי אבל אני יודעת שלא רק אני חושבת שזה לא פארי שעד שבנות עשו את הפריצת דרך בטייס ובחובלים ובשאר ההתפקידים הבכירים אז באים המסכנים האלה (שהם אשמים שלא תהיה טעות לרגע ) ומתלוננים שבת במדי צבא גורמת להם לבעיות מצטערת על הנוסח אבל שלא יעשו טובות ואם הם כבר עושים טובות אז שישבו בשקט ובקשר לרצח (זה לא כל כך קשור) אבל מתי חילוני קם ורצח ראש ממשלה??????????????????.

kohene

New member
אין הבדל בין רצח לרצח

לדם של ראש ממשלה אין צבע אחר

begone

New member
בוודאי שיש הבדל

רצח של ראש ממשלה - גורם לנזק אדיר. רצח של אדם פרטי - גורם לנזק קטן הרבה יותר. מבחינת החוק זה אותו עונש - מאסר עולם. אבל מבחינת המדינה - זה משהו שונה לגמרי. יגאל עמיר לא רצח כאן אדם בגלל שהוא כעס עליו, הוא רצה להרוס את כל תהליך השלום. והוא גם הצליח. זה ההבדל.

begone

New member
הנה התשובה

"איזה נזק כבד נגרם בדיוק ע"י החרדים?" מגזר נבער, שאיננו נוהג לשלם מס הכנסה, צורך שירותים ציבוריים בכמות גדולה, נעזר בכמות אדירה של תמיכות מכספי משלם המיסים, איננו מוכן לשרת בכוחות הביטחון, איננו מוכן להשתלב בשאר האוכלוסיה, מסרב להצטרף למערכת החינוך הטכנולוגית המודרנית, לא מבין שום דבר בדמוקרטיה מודרנית - זה גורם נזק למדינה שלנו. נזק כלכלי, בטחוני, חברתי ופוליטי. "מה הקשר למקרה יגאל עמיר?" אדם מטורף אחד, שהצליח להרוס את תהליך השלום ולהחמיר את מצבה של הדמוקרטיה הישראלית. "על אותו משקל ניתן לומר כל החילונים גורמים נזק למדינה ראה מקרה רצח אסף שטיין" קודם כל - אסף שטיירמן. שנית, כל השוואה בין אסף שטיירמן ליצחק רבין איננה מתקבלת על הדעת. רצח רבין שינה את ההיסטוריה, ואילו רצח שטיירמן לא שינה שום דבר אצל אף אחד, מלבד כמה משפחות ספורות. "כשחרדי מבצע פשע מאשימים את כלל ציבור החרדים" ממש לא. אבל כשחרדי רוצח את ראש הממשלה בעידוד רבנים ומנהיגים דתיים אחרים, אזי זה אומר שהחרדים גורמים נזק אדיר למדינה שלנו.

למעלה