מדוע הורים

שמלת תחרה1

Well-known member
נותנים שמות בעלי משמעות שלילית לילדיהם? כמו יריב או אמנון (שלפי התנ"ך אנס את תמר)?

דיברגנט חדש

Well-known member
נותנים שמות בעלי משמעות שלילית לילדיהם? כמו יריב או אמנון (שלפי התנ"ך אנס את תמר)?
כי יש סברה שזה בדיוק הפוך, בדיוק כפי שמאחלים לך שתשברי את הרגליים ואת הידיים.
בינינו, היפות שאני מכיר הן מכוערות, אולי למעט יפה ירקוני ;)
כנ"ל בשמות חיוביים אחרים ...

אפרת10512

Well-known member
הפירוש המילולי של השם יריב מתייחס לפעולה של עשיית צדק בעתיד, הורים הבוחרים בשם זה לבנם רוצים להעניק לו תכונות של שאפתנות, כריזמה ורדיפת צדק ואמת.

קלייטון.ש

Well-known member
קשה למצוא בתנ"ך מישהו שלא חטא. דוד לא חטא? אברהם לא חטא יותר מפעם? משה ביצע כזה חטא שבגללו הוא לא נכנס לארץ. אדם וחווה בכלל, פושעים מהגדולים בהיסטוריה אם לא הכי גדולים, שהם אשמים בכל הסבל האנושי. התנ"ך הוא לא ספר ילדים, אין שם אנשים מושלמים.
וחוץ מזה מסופקני שרוב ההורים בודקים במדויק את ההיסטוריה של השם שהם מעניקים לילד.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי מושג מה התשובה, אבל השאלה כשלעצמה מרתקת :).
אצלנו לכל שמות הילדים יש משמעות מיוחדת. אלו לא שמות, אולי זולת אחת, שבחרנו סתם בשביל הכיף או בגלל שאהבנו אותם. השאלה אם כולם פועלים כך, או שאנשים בוחרים שמות סתם בגלל שהם אוהבים אותם.

משתפרת1

Well-known member
נצל"ש
אם כבר דנים בשמות, איך אתם מרגישים בנוגע למתן שם על שם של מישהו אחר?
לי קשה עם זה. להורי נולדה ילדה לפני. הורי קראו לה על שם אמא של אמי (סבתי) שמתה ממש לפני שהנאצים נכנסו לעיר. הילדה הזו חלתה ומתה בגיל שנתים וקצת. אני בעד זה שלילד יהיה שם משלו עם מזל משלו. אין לי בעיה עם שם דומה או כזה שמכיל אותיות משותפות, או עם שם שני שמופיע במסמכים, אך קשה לי עם שם זהה.
איך אצלכם?

Harrington

Well-known member
מנהל
נצל"ש
לי קשה עם זה. להורי נולדה ילדה לפני. הורי קראו לה על שם אמא של אמי (סבתי) שמתה ממש לפני שהנאצים נכנסו לעיר. הילדה הזו חלתה ומתה בגיל שנתים וקצת. אני בעד זה שלילד יהיה שם משלו עם מזל משלו. אין לי בעיה עם שם דומה או כזה שמכיל אותיות משותפות, או עם שם שני שמופיע במסמכים, אך קשה לי עם שם זהה.
איך אצלכם?
גם אצלנו כאשר מדובר בנפטר שמת בגיל צעיר או בנסיבות קשות, נהוג שהשם לזכרון יהיה שם שני או בכל אופן לא שם יחיד.

שמלת תחרה1

Well-known member
אצ
נצל"ש
איך אצלכם?
לנו נהוג לתת שם
על שם מישהו שנפטר בשיבא טובה, או על שם אדם אהוב אדיב.

למעלה