גזענות, בעיקרה, היא להבדיל בין אנשים ע"פ המוצא או ההשתייכות האתנית שלהם במקום שהדבר אינו רלוונטי, או לייחס לקולקטיב אתני מסוים תכונות שלא מתקיימות ע"פ חתך גזעי. במקרה הזה מדובר בגזענות מכיוון שאין שום סיבה עניינית שבגינה ישראלים יהודים אמורים לסרב לגור באותו בניין עם ערבים.
ובמקרה הזה לא מדובר בגזענות מכיוון שיש סיבה עניינית שבגינה ישראלים יהודים לא רוצים לגור באותו בניין עם ערבים. ומי שגם ליד ערבים יודע למה. לכן זו לא גיזענות. אני לא חושב שאני יותר טוב מ"גזעים" אחרים, אני פשוט חושב שמוסלמים זה לא גזע, זו מחלה מסוכנת שסופה פיצוץ או דקירה.
אתה גיזען ! אם יש לי סיבה מוצדקת שביגללה אני לא רוצה קירבה של מישהו, זו לא גיזענות. גיזענות זו אפליה על בסיס לא מוצדק, כמו למשל שהייתה לנו היהודים. הסיבות שביגלל לא רוצים שכן ערבי, הם סיבות מוצדקות שקיימות במציאות, לכן זה לא יכול להיקרא - גיזענות.
אתה מפלה ערבים רק בגלל שהם ערבים ואוטומטית משייך לכל הערבים תכונות של מחבלים וכו'. הגדרה זו אולי מתאימה לפלשתינאים מהשטחים אבל האם היא גם חלה על ערבים אזרחי ישראל?
במיקרים הפחות גרועים זו בעיה של עברינות, גנבות, פריצות, אלימות, וכו" ומספיק יש לנו את זה בעם שלנו ! למי יש כוח עכשיו להיתעסק עם הבעיה שהגורמים השלילים האלה יביאו ? ! לכן התוצאה, לכן זו לא גיזענות.
שאתה לא גזען אתה פשוט לא רוצה לגור עם ערבים מוסלמים בגלל שהם גנבים פושעים דוקרים ועבריינים... זו בהחלט גזענות זה כמו להגיד שכל היהודים רוצחים ושאסור לגור איתם
אתה מכליל~!!! אני יכול להביא לך עשרות מוסלמים שהם מנומסים ממך ומכל אחד אחר..... תבין אני גם לא הייתי רוצה לגור ליד ערבים אבל לפחות אני מודה שאני גזען מה שאתה לא עושה.......
בית-שאנים, טבריינים וכל מיני קווקזים, מרוקאים וכו' שנודעים בחוש העבריינות המפותח שלהם? סביר להניח שיהודי יפרוץ לך לבית או יהיה אנס סדרתי או ישלוף עלייך סכין מאשר ערבי (מצד שני, אין לי תמיכה סטטיסטית בעניין, אז אי אפשר לדעת).