מדברי הרמב"ם.

זניח

New member
מדברי הרמב"ם.

נתקלתי היום בדברי הרמב"ם, אשר ידועים לרוב ומצוטטים רבות, אך לא יכולתי להתאפק שלא לצטט מדבריו היפים, אשר מסכמים נושא עיקרי הנידון בפורום הזה. לדעתי, לאחר קריאתו, אין עוד הרבה מה להוסיף. יש רק לציין שהיהדות מלאה בציטטות מהנוסח הזה, ואין זה חידוש של הרמב"ם, אלא להיפך - הוא רק ממשיך זרם ידוע ומוכר בתורת חז"ל אשר דוגלת בעקרון המובא בדבריו. הנה הציטוט: כל המשים על עצמו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מהצדקה, הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה את מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא. ואם יאמרו אנשי תורה כי הרמב"ם כתב דברים חמורים יותר על מי שלא הולך בדרך ה´ ובתורתו, ושיש לצטטו גם משם - תשובה אחת יש להגיד - אני לא מכיר ברמב"ם כאדם שיגיד לי מה לעשות (בניגוד לזרמים שלמים ביהדות אשר ה"יד החזקה" נחשב לספר הלכה גדול אף מה"שולחן ערוך"), ואילו אנשי התורה - כן מקבלים אותו ככזה. אז מה עוד יש להגיד בפיהם על דבריו של מי שנאמר עליו "ממשה ועד משה ולא קם כמשה"? לחכמים יחשבו אם ישתקו.

הסבר פשוט לדברי היד החזקה

מהמאה הרביעית עת החלה הנהירה מצפון אפריקה לדרום ספרד ולהיפך בפרוס תקופת תור הזהב היה מצב בעם ישראל של לומדי תורה שהלכו ומסרו עצמם על לימוד התורה ללא שום מקור מחיה, פרנסה, קופת ציבור וכיו"ב. וכיון שאכן רעה יצאה מזה שהלומד לא הביא פרנסה בסיסית לביתו לצורך מחיית אשתו ובניו יצא הרמב"ם בפסק זה שאגב... אין מקורו לא בדברי הבבלי ולא בירושלמי אלא הלכה אישית פרי יצירתו מכורח אותו מצב לגבי הציבור החרדי היום, כל אברך הוא בעל מקצוע, זה סופר (הלואי והיית מרוויח כמותם) וזה מוהל , זה מורה וזה מלמד תינוקות, זה מגיד שיעור בישיבה וזה בשיעורי ערב, לזה יש קהילה שאותה הוא מלווה ולזה בית כנסת, זה שוחט וזה משגיח, זה איש רבנות וזה מפקח כשרות ויש גם......... עסקנים, נהגי הסעות, חלפנים, וכל מיני מאכרים למיניהם שילמדו אותך שיעור בעסקים הנשים כידוע מורות וגננות והילדים? גודלים מתחתנים וקונים דירות מידית מה לגבי מס הכנסה? על זה לא ציטטת את הרמב"ם, בחר ציטוט בנושא ונגיב גם עליו יחיו הקנאים ויביטו מהצד

פלסטיק

New member
עכשיו סוף סוף הבנתי

תסביר פשוט אז אני אבין הם כולם עובדים רק לא מצהירים על עבודתם. בשפה פשוטה מעלימי מס ולוקחי קצבאות במירמה. עוד יותר פשוטה: גנבים גנבים זה פשע כלפי חוקי המדינה וכלפי הדיברות. אתה רואה שאפילו חילוני בור (לדעתך) שכמוני מבין אם מסבירים בפשטות?

תגיד לי...

באמת חשבת שהם לא עובדים? שהם חיים על חשבון המדינה? אשרי המאמין... "בור סוד שאינו מאבד טיפה"

א ו ר בת

New member
גם אני רוצה לנסות ולראות אם הבנתי

כל החרדים עובדים, לרוב בעבודות שאינן יצרניות ופנים-קהילתיות, זאת למרות שעפ"י מאגרי מידע שונים (הלמ"ס, ביטוח לאומי ומחקרים שונים) כשני שליש מהם (מהגרעין הקשה – לא כולל חלק ממצביעי ש"ס) אינם עובדים. גם בין אלה שכן אחוז המשרות החלקיות גבוה מהמקובל באוכלוסיה כמו גם אחוז המשכורות נמוכות. מכיוון שכך יוצא – לגבי אלה שאינם מדווחים על עבודתם: הם אינם משלמים מיסים עקיפים כחוק. ייתכן גם שעבודתם שאינה מוצהרת גורמת בעקיפין לעוד מעגלי עבודה כאלה. הם מקבלים הטבות שונות, כאלה הכרוכות במבחן הכנסה, שלא כדין. הם מקבלים (במידה והעבודה היא כזו שמונעת מהם מיכסת שעות מסויימת בישיבה) את קיצבת הכולל שלא כדין. אותם אלה מביניהם שעדיין לא קיבלו פטור מצה"ל נמצאים למעשה בדחייה שאינה עומדת בקריטריונים המתאימים. פספסתי משהו ? אכן קהילה לתפארת.

לא הבנתם נכון.............

ראשית איחוליכם להתרת חסימת הכינוי המקורי שלי באתי לומר שכולם עובדים והרוב המכריע משלם מס משגיח או כל עוסק בתחום הפיקוח ההשגחה ההכשרה או הרבנות מקבל תלוש שכר עובדי ההוראה בכל המסגרות הם תחת פיקוח שכר הרבנים ועוסקי הרבנות למיניהם תחת פיקוח שכר יש גם כאלה שלא זה מפליא אותך???????? אני איש עסקים בוא אראה לך קהילות שלימות של סוחרים מעלימים מס ומכס די לתמימות

א ו ר בת

New member
ניסיון נחמד

כמה חבל שה"כולם עובדים" ו"הרוב המכריע משלם מס" שלך לא תואמים לדיווחים הרשמיים על היקפי התעסוקה בערים השונות.

לך תחפש את החברים שלך

אנחנו לא נכנסים לך לתוך הישיבה , אז לך לך אל ישיבתך ,ובא לציון גואל,

תגיד איפה אתה חי גדלתי בבני ברק

סיפורים אתה יכול לספר לאלה שאין להם מושג מה קורה בציבור החרדי , ניסים ונפלאות ,כולם מוהלים סופרי סתם וכו וכו , ובגלל שכולם עובדים ,כולל הנשים אזי בני ברק העיר הכי עניה בארץ , שחכת לגמרי את הסחטנים שלומדים בכוללים ,גם הם עובדים,?

למעלה