מגע באימון ילדים

יצחקית

New member
מגע באימון ילדים

אשמח לשמוע מה עמדת המאמנים החברים בפורום בנושא מגע באימוני אומנויות לחימה בגילאי גן וכיתה א'.
אני יודעת שיש מדריכים שחושבים שלא צריך להיות מגע בכלל כי כך הילדים לומדים מהו מרחב אישי ונמנעות טראומות מהפלות והצמדה למזרון וכו'.
מצד שני, ילדים בגיל הזה באופן טבעי חיים במגע אחד עם השני. האם באמת יש צורך לגונן עליהם ולמנוע מהם מגע? האם באמת כל הפלה או בעיטה היא טראומטית גם כשהיא מתנהלת במסגרת שמקפידה שהילדים יכבדו אחד את השני?

תודה,
אמא לילדה בת חמש שמאושרת מכל רגע בחוג ג'ודו

amir_aikido

New member
לא מאמן, הורה ומתאמן בעצמי

לדעתי האישית מגע הוא בריא, כל עוד הוא נעשה במידה ובאופן בטיחותי.
ילדים מאוד נהנים גם לרקוד, לחבק וגם להתאבק.
בעיני, מניעת מגע זו גוננות יתר.

כך שאני מאוד מסכים עם המסר שחבוי בדברייך.

ושאלה חשובה יותר:
כמה בנות יש בחוג של הבת שלך? איך מארגנים סביבה שתעודד בנות להצטרף לחוג ג'ודו (כהורה לתאומות באותו גיל לערך שמאוד רוצה שיתאמנו, אך אשתי מתנגדת בין היתר מהטיעון שהן יהיו בנות יחידותשם)

אמיר

יצחקית

New member
בנות וג'ודו

תודה על התגובה.

בחוג של הבת שלי יש עוד בת אחת ויש מדריכה. שמחתי מאד לפגוש מדריכה כי אני חושבת שזה יכול לתת לבת שלי מודל לחיקוי של נשיות בריאה, נשיות שלא מכוונת לפסיביות והתעסקות בחיצוניות. אולי מאמנת זו התשובה?
אני גם חושבת שזה מאד תלוי בנטייה של הילדות. אני יכולה רק לספר לך על הבת שלי. היא משחקת גם עם בנות אבל לא מתחברת לסביבה שכולה בנות ומרגישה מאד בנוח עם בנים. לפני ג'ודו ניסינו חוג ריקוד (לבנות בלבד) והיא לא התחברה בכלל.

אם יורשה לי רגע לסטות מאומנויות לחימה לחינוך באופן כללי - ילדים מתחילים לבנות את הזהות המגדרית שלהם בגיל כל כך צעיר, תחשבו איך אתם מכוונים את הבנות שלכם לדימוי עצמי בריא ואיך מכילים את ההבדלים המגדריים. בעיני אומנויות לחימה הן דרך טובה לאזן את המסרים שבנות מוצפות בהם מגיל כל כך צעיר, מסרים שהופכים את הבנות שלנו לנסיכות של דיסני.

NetaSher

New member
גם נסיכות יכולות להלחם

אמנם זה לא הדבר הראשון שקופץ לראש כשחושבים על נסיכות, אבל תראי את זינה (הנסיכה הלוחמת) או מולאן (שהיא מדיסני, אך אולי לא נסיכה רשמית, אבל עדיין מודל לא רע לחיקוי). כשאני חושבת על זה, גם זינה בעצם לא נסיכה אמיתית...אולי הכוונה היא לא בתואר אלא במעשים שגרמו לה להיות ראויה...

בכל מקרה, ברור שזה עדיין לא בקונצנזוס החברתי, אבל אם פעם נסיכות דיסני היו עדינות ולבביות, שכל מאוויהן היו לחכות לנסיך ולהנצל, יש טרנד בולט כעת בסרטים של נסיכות עצמאיות שלוקחות את הגורל שלהן בידיהן.
גם בסרטים הוליוודים, אם פעם המודל הנשי חיכה בצד בעת שהגבר נלחם (או אפילו נקלעו לצרות והיו זקוקות לחילוץ), כעת כמעט בכל הסרטים הגיבורות יודעות סיף או צעדי לחימה מרשימים, ונלחמות צד לצד הגברים.

אמנם ייקח זמן עד שזה יחלחל, אבל כולי תקווה שבנות כמוני לא יהיו המיעוט
בנות שלא רואות את הסתירה בין השניים.

סתם רציתי לחלוק

חיכיתי לתגובה שלך

שהיא כתבה על נסיכות בדיסני...:)
בכל מקרה אני מסכימה אתך..יש שינוי קטן שמתחיל לחלחל..וזה אגב לא רק בדיסני, תכלס יש דור שלם שגדל על הסרט אישה יפה..איזה מסר זה מעביר ?

אז כן..אני גם לא חושבת שזה צריך להיות או נסיכה מיופיפת, או להראות כמו גבר ולהיות בוצ'ית..יש באמצע. ילדה/נערה/אשה יכולה להיות גם נסיכה מיופיפת שצריך, וגם לוחמת מצויינת על המזרון ,יש טיימינג לכל דבר...בעיני, זה מהות הנשיות האמיתית.

החמוסה

New member

"לדה/נערה/אשה יכולה להיות גם נסיכה מיופיפת שצריך, וגם לוחמת מצויינת על המזרון ,יש טיימינג לכל דבר"

אהבתי

"מראה מראה, הסיפור האמיתי" - סרט חובה לילדות!

ספין נהדר על הסיפור של שלגיה, עם ג'וליה רוברטס בתפקיד מעולה ושלגיה שהיא גם נסיכה וגם לוחמת, וגם --- לא רוצה לעשות ספויילרים.
בהוט VOD סרטים אפשר לראות עם דיבוב לעברית, בטח יש עוד מקורות.
ראיתי עם הבת שלי (וגם הבן), והיא ביקשה לראות שוב, ושוב.
מקווה שהיא לעולם לא תראה את הגרסה של דיסני.

כן, טוב, העיקר שהיא לא תגיע לגרסה של ניל

גיימן. עברו כבר כמה שנים מאז שקראתי, ועדיין, כל פעם שאני נכנסת למקלחת כשהמים חמים מידי, אני לא יכולה להירדם באותו לילה...

הבת שלי דווקא כן מתחברת לכל הקצ'קצ'ת הזו של נסיכות ושמלות, ובכל זאת כבר שנה שניה מתאמנת בג'ו-ג'יטסו (בגיל הזה הקרבות הם קרבות ג'ודו של הטלות וריתוקים).
מאוד מתחבר עם הגישה החינוכית שלך של נשיות בריאה, ובכלל לחנך לחיים בריאים ופעילים.

yoja kwan

New member
סוגים שונים של מגע

הי יצחקית
אני חושבת שיש הבדל גדול בין סוגי המגע באמנויות הלחימה השונות. כלומר - בין מגע שהוא תוצאה של מכה (עבודת ידיים רגליים, בעיטות אגרופים) לבין מגע שהוא תפיסה או אחיזה (למשל ג'ודו).
באמנויות לחימה בהן המגע הוא של מכה לרוב המגע כולל אלמנט של כאב, ואני בהחלט מתנגדת להכנסת אלמנט כאב לאימונים של ילדים כל כך קטנים. כאשר המגע הוא מגע של תפיסה אחיזה - זו שיחה אחרת לגמרי.

אני מגיעה מאמנויות לחימה בהן יש עבודה של תקיפה עם ידיים ורגליים. באימונים כאלה עם ילדים צעירים הם לא עובדים אחד עם השני במגע לפני גיל תשע-עשר. בגילאים צעירים יותר הם לומדים להכיר את המגע דרך המאמן או המדריכים שבשיעור - כלומר מקבלים הזדמנות לפגוע עם טכניקות במאמן/מדריך ממוגן, ומצד שני - כחלק מההסברים וההדגמות יש מגע - כלומר נגיעה באמצעות הטכניקה אך ללא כל עוצמה או מהירות, כך שהמגע הופך בהדרגה לחלק משפת האימון, אבל לא הופך למאיים כואב או מפחיד (עד שהילדים מגיעים לגיל ולמיומנות שמאפשרת את המעבר הזה, והוא מגיע תמיד עם הקשיים שלו).

לא כל מגע הוא טראומטי, אבל כאב שנגרם ממכה הוא כן. לילדים כל כך צעירים את המיומנות הדרושה (ולעיתים, גם אין את השליטה המוטורית עדיין) כדי לווסת את הכוח שלהם ולכוון את המכה שלהם, ועלולים לגרום נזק וכאב מיותרים. בנוסף - לא משנה כמה הילדים מכבדים אחד את השני, מכה כוללת בתוכה עלבון. לא רק אצל ילדים, אגב. כשמישהו פוגע בנו, חודר למרחב שלנו באמצעות התקפה, העלבון הוא משהו שמגיע מיד עם הפגיעה. אמן לחימה לומד להפריד בין השניים, לומד לא לתת משמעות פסיכולוגית כלשהי לפגיעה, אבל הלימוד הזה הדרגתי, ומורכב, וצריך להתבצע בהתאמה למידת המיומנות הניסיון הגיל והיכולות של כל תלמיד ותלמיד. ברוב המקרים בילדים צעירים זה בהחלט לא הזמן להתחיל לעבוד על הנושא הזה. (לפני שהם לומדים להכיר את המפגש של הגוף שלהם עם גוף אחר - לדעתי, הם צריכים להכיר את הגוף שלהם והשליטה שלהם בו)

יצחקית

New member
סוגים שונים של מגע

שלום יוג'ה קוואן,

תודה על התשובה המפורטת, נתת לי חומר למחשבה. אני מבינה עכשיו שנגעתי בנושא מורכב. בכל מקרה את לא מדברת על מניעה מוחלטת של מגע אלא על חשיבה מורכבת על סוג ואופי המגע.

Raffael

New member
אפרופו ילדות, ג'ודו עם בנים ונסיכות דיסני

הבת של בן דוד שלי, שלא נותנת לבעיות מגדר להפריע לה לשחק עם בנים (כמו שלוליין ג'גלינג משחק בכדורים למשל)
אמה

גם הבת שלי היא הבת היחידה בקבוצה זו השנה השניה. לא קל לה, ובכל זאת
. בקרבות היא מאוד נחושה, בפרט כשזה מגיע לקרקע
.
מקווה שתמשיך ולא תרפה

רני! כל הכבוד לה

כ"כ לא נעים לי להשמע כמו ה -
ולהגיד..אני זוכרת את התקופה שהיא נולדה והייתה פיצפונת..

איזה יופי! גאווה גדולה..

קטעים... באמת את מכירה אותה מההתחלה. היא היתה פצפונת פעם
... בשבת היא תהיה בת 7
.
תענוג לראות את רוח הלחימה שלה והיכולות שלה באימונים.

למעלה