מגעיל ת´תחת

MARMELAD

New member
מגעיל ת´תחת ../images/Emo31.gif

אז בזמן האחרון אני כבר לא ממש נמצא כאן וכמעט שלא יוצא לקרוא את הפורום... אבל היום עשיתי קצת מחקר אחורה בארכיון וקראתי מה שקורה כאן מאז שעזבתי. דיברתי עם שרימפי (המקסים) ועם עוד כמה חבר´ה מהפורום. ניסיתי להבין למה הפורום לא זז וקיבלתי תשובות מה זה מלחיצות. פוליטיקה של הפורומים. מסרים ואימיילים ממנהלים של פורומים אחרים. לחצים לעבור לפורום כזה ולפורום כזה. הרבה הרבה גועל נפש מתחת פני השטח של מה שאמור להיות דבר נחמד וכיפי. ובשביל מה בעצם? בשביל קרדיט? בשביל שיגידו "הפורום שלי יותר טוב מהפורום ´ההוא´"? בשביל להוכיח נקודה? אז למה בעצם זה ככה? אולי מישהו יצליח להסביר לי מה קורה כאן?

התחת בדרך למעלה

ראשית, שרימפי באמת מקסים שנית, מסכים איתך שהפורום קצת תקוע ברשותך, אני ממש לא נכנס ל"פוליטיקה" של פורומים, אבל גם אם קיימת פוליטיקה - זו בטח לא הסיבה היחידה ל"תקיעות". אני אמנם פחות "חיית פורומים" ממה שפעם הייתי, אבל אני עדיין נהנה לכתוב בפורומים של תפוז (ואפילו בפורום אחד ב- BSH. ששש...). אבל בשבועות האחרונים, כמעט ואין לי מה לכתוב ב"בנים" (ובתור פולני, אני מרגיש אשמה על זה). למה? אולי כי הגיל הממוצע של הכותבים ירד ואני באמת מבוגר מכדי להיכנס לרוח הפורום, אולי כי לא מועלים מספיק נושאים שמעניניים אותי (חידות טריוויה וזיהוי תמונות הם אכן משעשעים, תודה מרקו, אבל לא מהווים את המהות של פורום כזה), אולי כי אוגי לא כותבת כאן יותר
. באופן טבעי יש עזיבה של משתתפים (ופרקטית זה לא משנה אם זה לפורום אחר, פורטל אחר או סתם לעולם שכולו טוב), ואמורים להיקלט חדשים במקומם. אם לא באים לבד, אפשר גם לגייס מבחוץ (לשכנע אנשים שמכירים לבוא ולכתוב, לעשות יחצנות ולפזר לינקים בפורומים אחרים), כדאי לעודד משתתפים מבטיחים, להעלות נושאים חדשים, מאמרים להתייחסות, פרוייקטים מיוחדים, להיות עם היד על הדופק, לתת למשתתפים הרגשה שיש "אבא" שנמצא שם כל הזמן. והכי חשוב: להגדיר (אולי מחדש) מה היעד של הפורום: מי אוכלוסית המטרה? מהם הנושאים אותם רוצים לקדם? אולי צריך לבחון מחדש את כל מבנה אשכול הגאווה בתפוז (נושא למנהלת הפורומים מן הסתם). מאז שהוקם פורום "זהות מינית", ניטל חלק ניכר מהתוכן שהיה בעבר ב"בנים". אישית, אני עדיין לא מבין את תפקידו של פורום "גאווה" (אני מבין את התפקיד, אני לא מבין למה זה לא עובד). "סקס וזוגיות גאה" כולל בעיקר אוכלוסיה יותר בוגרת, שדורשת גם היא מענה (ועדיין חסר לי פורום להומואים קצת יותר מבוגרים וסולידיים, ולא - אני לא מתכוון להרים את הכפפה ולהקים אחד. אין לי לא זמן ולא כישורים). אולי יש מקום לבצע חלוקה מחדש של נושאים, לאחד פורומים, לפתוח פורומים חלופיים, לעשות משהו. ואם מישהו מרגיש נפגע/נעלב/כועס באופן אישי על מה שכתבתי אז: א. לא הייתה שום כוונה לפגוע ב. הוא מוזמן לכתוב את זה בפורום או לשלוח אלי מסר אישי. דיר באלאק לשמור בבטן!

שיט, למה אני לא יכול לכתוב הודעות

באורך סביר? יכול להיות שזה עקב תסביך הפין הקטן ממנו סובל חבר טוב שלי?

marco23

New member
גם אני מרגיש שהפורום הזה נתקע...

אני אמנם משתדל מאוד להזיז קצת את העניינים, בעזרת הפינות שלי, אבל גם לפינות שלי מגיבים פחות אנשים מאשר בתקופת מרמלד. יש לי הרגשה שהפורומים החדשים גנבו לנו חלק מהאנשים, מושכים יותר תשומת לב. נראה לי גם (ואין פה שום כוונה לפגוע במנהלי הפורום) שיש פה פחות השקעה בפורום ממה שמרמלד היה משקיע. אולי זה נובע מזה שהמנהלים פה מנהלים עוד פורומים מלבד הפורום הזה, לעומת מרמלד שניהל רק את "בנים בלבד", וכך יש להם פחות זמן להשקיע בפורום. הסיכומים השבועיים מאחרים להגיע והם גם פחות מורחבים מאשר הסיכומים של מרמלד. אולי בגלל זה אנשים מאבדים עניין בפורום. אם למישהו יש רעיון איך להפיח בפורום יותר חיים ולהחזיר אותו למצבו הקודם, שאנשים היו נכנסים אליו בכיף, שיציע לפני שלא יהיה מה. לשרימפי ולייזר: אתם באמת אחלה, אבל אם אתם זקוקים לעזרה, רק תגידו. אל תתנו לפורום הזה להתדרדר. שלכם באהבה,

בבנים בלבד

ממש לא מושקע פחות. העניין הוא שמה שמרמלד עשה זה די לנצל את הפוטנציאל האנושי שבפורום. לבקש מאנשים לכתוב מאמרים ועוד´...זה היה גם כשהיו פה אנשים, וגם עוד לפני שהפורום הפך לפורום מסוכסך בתוכו. הסכסוכים הרסו את השיתוף פעולה, העובדה שאנשים עזבו את הפורום לא משאירה פה מספיק אנשים שגם ישתפו פעולה, כמו למשל העובדה שרק חיים חפר כתב לפינת הגאווה בצבא. בתכלס´....יש עוד גלריות ויש עוד תמונות בהם, ויש עוד מאמרים, שהתוספו מאז שמרמלד עזב. המצב החדש הוא לא מזהיר.... העניין הוא האם בכלל הפורום נחוץ לדעתכם.....ואם כן, אז למה אתם לא בו...או למה אתם לא עוזרים לו בכך שאתם מביאים עוד אנשים ועוד רעיונות ועוד´....אני מאמין שאתה יודע למה אני מתכוון, למרות שכלפיך למשל אין לי אפילו לא טענה אחת.

לי לא מגיע קרדיט

יש לי קצת פחות זמן לפורומים וכו´ ולכן, נטשתי כמעט לגמרי את ´בנים בלבד´ על מנת להשקיע בבייבי השני (הראשון) שלי, ´יוצאים בשאלה´. כל הקרדיט על כל העבודה כאן מגיע לשרימפיניון שמשום מה, עדיין לא העיף את השם שלי לכל הרוחות ונותן לי קרדיט שבהחלט לא מגיע לי.

RedRose

New member
הפורום לא זז, נכון...

בסך הכל, אני לא ממש יודע מה קורה מתחת לשטח, ואני לא יודע מה קורה עם "הפוליטיקה של הפורומים", אז אני אגיד את דעתי, כצופה מהצד. הפורום כבר הרבה זמן לא זז. אני לא חושב שזה בגלל שגיא עזב את הניהול, כי סך הכל אין שינוי בפורום מבחינת ניהול. הוא לא מוזנח, והוא מקבל יחס מאוד טוב. הסיכומים השבועיים סבבה, וזה ממש לא משנה אם הם מפורסמים כמה ימים אחרי. העיקר שיש סיכום. הפינות סבבה, אבל דוגרי, זה לא מהות שלא פורום, לפחות לא של פורום כמו "בנים בלבד". נחמד שיש את הפינות הללו, זה נותן חיים בפורום, אבל אם אין כותבים, או שיש כותבים, אבל הם לא כותבים, אז אין מטרה לפינות (ואני לא אומר את זה כמי שרושם כל הזמן בפורום.. גם לי יצא לא לרשום הרבה זמן..). השאלה הנשאלת היא למה
אני יכול להגיד ששמתי לב שהרבה מאוד כותבים נעלמו. רבאק, אפילו שירשור שאדו לא היה השבוע
כמעט ולא מועלים נושאים עמוקים (השירשור על הזין של דודי.. הממ.. לא הייתי מגדיר את זה כשירשור עם עמוק.) הפורום כן צריך להיות דבר כיפי, אבל זה תלוי מאוד בכותבים, זה תלוי מאוד במנהלים. ושרימפי עושה עבודה מצויינת. אני לא בא ומאשים את כל הכותבים, אני אומר שכולם נוטלים חלק בכך שהפורום מתדרדר. כמו שאמרתי, אני לא יודע מה קורה עם פורום "סקס וזוגיות גאה".. סבבה, הוא בא לשרת את קהל הבוגרים בפורום, אבל מצד שני, אותם כותבים נעלמו מהפורום הזה. בעיית גיל? כל כך נורא לרשום בפורום עם אנשים צעירים מכם, ודוגרי, אנשים בני 17- 18 (לפחות רובם..) מספיק בוגרים כדי לקחת חלק בשיחות רציניות. יכול להיות גם, אבל לדעתי זה ממש לא סביר, שזה משהו טבעי כזה.. כמו שלכל דבר יש תקופה טובה ורעה, יכול להיות שגם על הפורום עוברת תקופה רעה. בעצם.. לא יכול להיות.. עוברת עליו תקופה רעה.. השאלה, מה עושים מכאן
ממשיכים בהידרדרות או שעושים משהו
אני לא צריך לענות על זה, התשובה שלי ברורה מאוד ממה שרשמתי..

resputin

New member
תראו, מהרושם שאני קיבלתי..

חלק מהאנשים שעזבו את הפורום, עזבו אותו בגלל שגיא עזב. לא בהיותו מנהל, אלא בכלל, יש האומרים שהוא נתן גוון שונה למקום. מכיוון ואני הצטרפתי לשורות פורום זה אחרי עזיבתו של גיא, אני לא יודע ולא מכיר את הצורה השונה של הפורום. תראו, דברים משתנים, אנשים חדשים באים ואנשים ישנים נשארים- אין מה לעשות בקשר לזה, ככה החיים. אומנם הפורום לא הולך על הכיוון העמוק ביותר, עם דיונים עמוקים על אידיאולוגיות אישיות באי אילו נושאים, אבל אין מה לעשות, תמיד אפשר להעלות נושאי דיון ולקוות שהם יתפסו. אני יכול להעיד, מפי עיניי- שלא הסיכומים, ולא היחס מד המנהלים לוקה. לדעתי הם מתייחסים לפורום הזה בחשיבות רבה, ובאמת משקיעים, ועושים עבודתם בצורה נאותה ביותר. אני אומר שננקוט באמצעים, שנשנה! שנחדש! שנכתוב מאמרים! שנביא את ההמונים (או שלפחות ננסה!)! ש...אני אחשוב על עוד משהו ואוסיף "!" בסוף..! הרי, מה המטרה בפורום, אם לא נחמד לנו פה? הרי נכון, שרשור שאדו שהיה תופס מימדים רחבים אכן נעלם (מה נסגר עם זה אגב.?), וכן, יותר ויותר דמויות נעלמות, אפילו תומאס- שעוררה גלים אצלנו בתחילת דרכו בפורום התמתן והחלה לשתוק (בובה, דברי!), מה נעשה עם זה? לא יודע, עזרו לי.

EyeSeeYou

New member
תחת זה לא מגעיל../images/Emo70.gif

"אז בזמן האחרון אני כבר לא ממש נמצא כאן וכמעט שלא יוצא לקרוא את הפורום... אבל היום עשיתי קצת מחקר אחורה בארכיון וקראתי מה שקורה כאן מאז שעזבתי." אז אתה לא נמצא ובאמת חבל, אמנם אני לא מאלה שזכו להכיר אותך, אבל הבנתי שתרומתך גדולה. כך שלמעשה עם השינוי הזה חל לדעתך ו/או לדעתך אחרים מאז שעזבת אולי אתה יכול להפנות אצבע גם כלפי עצמך, אולי אתה היית יכול להתמודד עם דברים אחרת, ואולי לא. "דיברתי עם שרימפי (המקסים) ועם עוד כמה חבר´ה מהפורום" שרימפי אכן מקסים, מהמעט מאוד שאני מכיר. " ניסיתי להבין למה הפורום לא זז וקיבלתי תשובות מה זה מלחיצות" אין מה להלחץ, זה רק פורום ואף אחד לא מת. אם זה עדיין מלחץ אותך אז אולי כדאי שתחליט מה אתה עושה בנידון, אולי רוצה לנהל שוב ולנסות לשפר את המצב או לשבת בצד להיכנס פעם בכמה ימים להתבאס ולקטר. המצב שונה כרגע זו עובדה, הוא שונה בגללך, בגלל אחרים ובאופן כללי שונה. להחזיר את המלחמות לאוויר אני לא רואה סיבה, הגם שאני לא בטוח שרובנו מעורב בהן בכלל, או בקיא בהן. "פוליטיקה של הפורומים. מסרים ואימיילים ממנהלים של פורומים אחרים. לחצים לעבור לפורום כזה ולפורום כזה. הרבה הרבה גועל נפש מתחת פני השטח של מה שאמור להיות דבר נחמד וכיפי. ובשביל מה בעצם? בשביל קרדיט? בשביל שיגידו "הפורום שלי יותר טוב מהפורום ´ההוא´"? בשביל להוכיח נקודה? אז למה בעצם זה ככה?" אישית אני חייב להודות שזכיתי לשמוע על הפוליטיקה הזאת כשהגעתי, קצת ממך קצת מאחרים. אבל בד בבד, מהמעט הידוע לי היא נעלמה כשעזבת. לא ידוע לי על סכסוך בין לייזר למנהלים אחרים, וכך גם שרימפי, ממה שאני רואה גם המנהלים של הפורומים האחרים כותבים בכל הפורומים (ייתכן והפחיתו מינון, זה רק טבעי לא?) ככה שלמען האמת..לא יודע על איזה פוליטיקה או מלחמות מדובר כרגע, ואישית גם לא נתקלתי בנסיונות שידול לכתוב בפורום זה או אחר, למעשה אני משתדל לשייך את נושאי הכתיבה שלי לפורומים השונים לפי תאימותם- והאמת, הובהר לי איזה תוכן ממה שיש לי להציע רצוי בסקס וזוגיות ומה רצוי בגאווה, ודווקא בנים בלבד אני לא ממש רואה איזה תוכן יש לי להציע לו. נפתח פורום חדש לבוגרים יותר, אני לא מרגיש צורך להתנצל על כך שאני מרגיש שם בנוח יותר ועל כך שאפשרויות ההכרות שלי בחיים האמיתיים, טובות יותר שם. ואולי היותי חדש יחסית מאפשרת לי לכתוב בעיקר שם מבלי להרגיש חובה לכתוב גם בבנים בלבד, אין לי כל רגשות נוסטלגיים אליו. מישהו הזכיר את שרשור השאדוו, אולי הוא מיצה את עצמו, אולי לא כולם היו בשאדוו ואולי גם שרשור השאדוו שבנוי ברובו מבוגרים יותר, הגיע זמנו לעבור למקומו המתאים (ואני לא מתערב בזה כי אני לא יוצא לשאדוו). אז אולי בנים בלבד הגיע הזמנו שיבסס מעמדו בקרב הצעירים יותר, זו הרי המציאות כרגע, והבוגרים שמרגישים פה בנוח ויש להם מה לתרום לצעירים, בסבבה. מה רע בזה בעצם? "אולי מישהו יצליח להסביר לי מה קורה כאן?" ניסיתי, מקווה שהצלחתי מבלי להרגיז אף אחד.

campari

New member
גם השאדו כבר לא מה שהיה...

ככה זה: עונות מתחלפות, אנשים משתנים, מועדונים קמים ונופלים, וגם פורומים. לא תמיד אפשר להסביר את זה, ולפעמים אין צורך. ועכשיו לפינת החדשות הטובות: אקסטזי לא מסוכן
(תמיד חשדתי שזה ככה...) עכשיו אם תסלחו לי אני צריך ללכת לפורום סקס וזיונים, כדי לשתף את כולם בהרגלי המיטה שלי (מתי כבר יגיעו לשאלות המעניינות באמת: מקלחות זהב, נקרופיליה וכל זה
)

xanadu

New member
למה אני מרגיש שאני צריך להתנצל?

לא יודע. אבל בכל זאת אני אגיב. אני אדבר בעד עצמי ואולי מזה אפשר יהיה להשליך על הכלל. עזבתי את הפורומים באשר הם מסיבות אישיות לפרק זמן קצר מכפי שהיה רצוי, בגלל התמכרות חשוכת מרפא, אבל לא לפורום הזה, לפורום "ההוא". זה לא קשור ללחצים, למסרים ולשום אינטריגות מקוונות, ממש לא. בכלל קשה לי להאמין שדבר כזה אכן קורה, לדעתי יש פה קצת יציאה מפרופורציות, אבל זה כמאמר מוסגר. למה אני לא פה? צר לי, אני אגיד את זה בצורה הכי ישירה שיש - אין לי מה לחפש פה. אין לי ולו שביב של מילה רעה להגיד לא על לייזר ולא על שרימפי, אבל גיא יקירי, אם אכן עשית קצת מחקר אחורה בארכיון, יכולת לראות מי נשאר ומי הלך. מאותה סיבה שאני לא נכנס לפורום זהות מינית, כי את השלב הזה בחיים כבר עברתי, פחות ופחות נכנסתי לכאן לפורום שהפך להיות בעיניי פורום "גאווה צעירה". אין פסול בזה בעיניי, להיפך, אבל פורום שהגיל השלט בו הוא 18 לא עבורי, חודש לפני יום הולדתי העשרים ואהמ. כל מטרת הפורומים באשר הם היא ליצור קהילה של אנשים עם מכנה משותף, בסיס משותף, משהו משותף שיצור אינטראקציה בין המשתתפים. עד כמה שהצעירים פה יהיו בוגרים ברוחם, בנפשם ובשכלם, העולם שלי ושל בני גילי פלוס מינוס, הוא שונה, הוא אחר, החוויות שלנו אחרות, פאזת החיים שלי כרגע (נכון להבוקר, עוד לא פתחתי עיתון) היא אחרת. לזהות תמונות מפורסמות זה אחלה, אבל זה לא בשבילי (שאני מעולם לא הצלחתי לפתור את הציור השבועי לילד של ג´קי בעיתון). בקיצור, הבנתי שאני לא שייך לכאן ומקומי בקרב קהילה קצת יותר בוגרת. מה אמורים לעשות? שאלה קצת מצחיקה, כשהיא מופיעה שניים וחצי סנטימטר מעל שרשור "כמה הזין של דודי". בכנות, אתה היית רוצה להיכנס לפורום שבו מתנהל דיון כזה? כתבו את זה שניים קודם ואני חושב שהם צודקים. לדעתי אולי צריך לשנות את מבנה אשכול גאווה ולבנות אותו בצורה הירארכית של פירמידה, כאשר הפורום הזה כגאווה צעירה מהווה שלב אחד אחרי זהות מינית. להגדיר איזשהו טווח גילאים שאליו מיועד הפורום הזה, לארגן אותו מחדש בהתאם לאוכלוסיה שנמצאת בו וכך גם לגבי נושאי הדיון. זה אומר התערבות יותר אינטנסיבית של מנהל פורום אסרטיבי. הפורום הזה הוא טוב, טוב שהוא קיים, אני זוכר לו חסד נעורים, חבל שהוא יתפרק, אבל אפשר למצוא לזה פתרון, הכל שאלה של רצון.

yoavon1

New member
יפה לכם... ../images/Emo13.gif

כשהצעתי, עוד מזמן, להגביל את הפורום בגיל, כולם התנפלו עלי... הצעתי את זה אח"כ לשרימפי כשהוא התחיל לנהל את הפורום ושוב, התשובות שלכם היו חד משמעיות... לא להגבלת גיל בפורום.... אני ראיתי את זה בא... ראיתי שאין לי כבר מה לחפש פה יותר והפסקתי בעצמי... אורך הזין של דודי לא מעניין אותי, כמו שלא מעניינים אותי דברים אחרים שנכתבים פה בפורום. מה שכן כואב לי, זה שעל הודעות חשובות באמת (יציאות מהארון של חברים למשל) אנשים כמעט ולא מגיבים... אם שמתם לב, או שלא שמתם לב ואני אמקד את תשומת לבכם, רוב ההודעות שלי בפורום בתקופה האחרונה סובבות סביב הטריוויה של מרקו, כי לדעתי זה הדבר היחיד ששווה התייחסות... ולדעת שהומואים מתעסקים בעוד דברים חוץ מבולבולים... אני לא חושב שיש מה לעשות... אני לא חושב שצריך לעשות... באופן עקרוני אם מנהלי תפוז מרשים לפורומים למות בשביל פוליטיקה מפגרת ומשחקי יוקרה, אז שלא יהיו להם פורומים... לא חסרים פורטלים אחרים שמטפחים אשכולות גאווה... יואבון

BlueCat

New member
טוב, יואבי- שכנעת אותי. הנה תגובה

גם אני כבר מזמן טענתי שהפורום הולך ומתדרדר בצעדיי ענק. אבל זה לא ממש משנה עכשיו, נכון? מה שמשנה זה להחליט מה קורה מכאן. חשוב לנו שהוא ימשיך להתקיים וימשוך אליו חברים חדשים שיעשירו אותו וחברים ישנים שעזבו כדי שיהיה מין מקום נחמד כזה לכולם, או שלא שמים זין וממשיכים לדבר על אחד כזה? כל בנאדם יכול לתרום משהו, ואני אומר את זה מתוך הכרות עם אנשים, והרבה חברים מכאן. רק צריך לדרבן אותם ולהפעיל את הטריגר הזה. נכון, בטח אומרים "קל לו לדבר, בכלל לא נמצא כאן" ויכול להיות שזה נכון. אני לא בא להתחיל איזשהו זרם דתי חדש או תנועה הומואית, רק להגיב על משהו שממש חבל לי שהוא מתרחש. הפורום הזה היה המקום הראשון ובין הבודדים שיצאתי בו מהארון, ואני מניח שיש עוד כמה אנשים כאלה. בגלל זה אני מרגיש איזושהי מחוייבות לעשות משהו בנידון, למרות שבעבר אמרתי שלא מזיז לי מה קורה איתו (תודה, לירון).

לירונר

New member
אני ../images/Emo35.gif ../images/Emo9.gif

על לא דבר
בזכות הפורום הזה עברתי הרבה מאוד בחיים, לטובה... מצאתי פה עם מי לדבר, על מה לדבר, בחופשיות, ללא כל חשש זה המקום שבאמת נתן לי את הפוש הרציני לקראת היציאה מהארון (לחברים בינתיים) כל מה שיש לי זה להגיד
ואם זה נשמע כמו הודעת פרידה - זו בהחלט לא אחת כזו ! אני ממשיך להיות מקבל הפנים (אמנם קצת מובטל, וללא בוסים, אבל אני ממשיך) והאופטימיות היא כל מה שנותר להאמין בה שנה טובה, שנת בריאות, הצלחה ואהבה לכולם

דרור22

New member
אני גם מתכוון להשאר ולצבוט את המלצר

החמוד ..... היי מותק פעמיים קפה ברד לכאן! :)

למעלה